Chci Hi-Fi ! Prostě Hi-Fi ! (A ne z PRC/ČLR)

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod radimecek13 4. 12. 2014 18:13

Já bych koupil Shure srh 940...za ty peníze hrajou super,budou hrát i z toho iphonu...dt880 pro mě hodně pohodové,ale počase nezáživné sluchátka...o Akg k701 bych v tvém případě ani neuvažoval....hodně dobrá volba jsou ty Focal spirit one..
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 4. 12. 2014 18:32

Rada25 píše:to já bych volil k702 oproti dt880.nedávno dokonce byly za krásnou cenu na aukru(něco přes 6tis) k712.i se zárukou.štastný kdo je koupil.nicméně jsou náročnější na zesilovač.ikdyž i to je individuální,hodně lidí je užívalo s bv headampem.v bazaru ted prodávám hd600,což je taky výborná volba,obzvláště s DIY kabelem...

On nechce použité, v tom je ten problém... A ani nechce kupovat ze zahraničí.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 4. 12. 2014 19:00

Jak říkám pro mne hi-fi = zvuk jako na koncertě v první řadě. Někde jsem však četl že sice mají 702 prostorovost ale nehodí se na metal atd... Prostě si něco poslechnu v tom audigu, bez toho to je jenom teorie... protože já nevím jak mají správně znít sluchátka.

Nechci je snad k iPhonu. Protože s iPhonem končím, na novou šestku nemám, takže budu mít něco jiného, nevím ještě vůbec co. Takže iPhone není důležitý, protože brzy nebude aktuální. K telefonu mám Marshally, na to to stačí.

Bazar leda že by to bylo skoro nové, ještě v záruce.

Ze zámoří kupovat neumím, kupoval jsem zatím jen zboží z EU, kde se nemusím starat o DPH a clo.
Naposledy upravil PoliceCollector dne 4. 12. 2014 20:08, celkově upraveno 1
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karminkotak 4. 12. 2014 19:36

Nebolo by od veci tie Shure si vypožičať zo sluchatka.net a ak budú fajn tak fajn a ak nie vrátiš nepoškodené a bude zo vyskúšanie stáť minimálny poplatok..
karminkotak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 4. 12. 2014 20:49

Tak jak jsem se dočetl tak "šurky" také rády praskají. Tady budu ironický - superluxky mají hlavový most kovový, ze dvou ocelových pásků, i konstrukce držící mušle je kovová, nechápu tedy proč přece jen relativně drahá sluchátka mají konstrukci z plastu. Není nějaká evo verze, která by byla z kovu ? "Duchařské fokály" jak čtu výše praskají taky. "To ne dobrý", jak by řekl můj kamarád cizinec.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zatycz 4. 12. 2014 21:52

Toho objednavani ze zemi mimo EU se neboj. Proste objednas vec a podle prodejce jsou pak 2 varianty:

1. Za tebe to vyridi rovnou prodejce a clo+dph zaplatis hned pri objednani. Tohle napriklad dela amazon.com (viz https://www.dropbox.com/s/cs3u78huhp8nc ... h.png?dl=0 )

2. Prodejce to nevyridi a jakmile zasilka vstoupi do CR, pristane to na celnim skladu Ceske posty tam podle deklarovaneho obsahu a hodnoty baliku vypocitaji clo a DPH, daji ti o tom vedet a jakmile to uhradis, prijde ti balik.
Pokud jako dopravce vyuzijes DHL (kteri jsou z USA az nekrestansky drazi), tak ti rovnou balik dovezou a kuryr te zkasne o DPH na miste hotove nebo kartou.

Jediny problem pri nakupu z mimoEU je zaruka a jeji uplatneni. U drahych veci, ktere u nas stoji o nekolik tisic vice, se to vyplati, u levnejsich musis pocitat s tim, ze za balik do statu nebo ciny das radove par stovek, takze se ti uspora uz pri prvni reklamaci ztrati. Navic maloktera zeme ma zakonnou 24 mesicni zaruku. Vetsinou je 1 rok, nekdy i jen pul roku.
zatycz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 12. 2014 00:28

Právě ! Možná až tu bude amazon fungovat oficiálně, tak třeba to bude výhodnější.

Jo, kdyby měli life time world wide garanci, ale to má jen Koss a o těch sem nic audifilního neslyšel.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 5. 12. 2014 03:15

Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2014 04:13

No, trocha googlení a našel jsem dvě diskuze, kde se potíže s praskáním hlavového mostu u Pro objevují hned několikrát:

https://www.gearslutz.com/board/product ... es-11.html
(hlavně na straně 10 a 11 )

http://www.head-fi.org/t/702029/focal-s ... t_10815313
http://www.head-fi.org/t/702029/focal-s ... t_10982309

apod., nehledal jsem všechny případy.

-- 5. 12. 2014 03:18 --

PoliceCollector píše:Právě ! Možná až tu bude amazon fungovat oficiálně, tak třeba to bude výhodnější.

Jo, kdyby měli life time world wide garanci, ale to má jen Koss a o těch sem nic audifilního neslyšel.

No, mají minimálně Koss ESP950, ale z jejich kvality zpracování bys nejspíš dostal infarkt dřív, než bys je stačil nasadit na hlavu. To už si radši kup ty Focaly.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 12. 2014 04:44

Huh. To je od Kossa je evidentně něco spešl ale za a) to stojí 1000 Dolarů a za b) to je ale ošklivééé :D :P Roboťácký uši :D Měl jsem na mysli samo něco v dané cenové relaci.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 12. 2014 13:52

Absenci kovu v konstrukci u nejvíce namáhaných částí popravdě poněkud nechápu :/ Když to může mít "čína" za pět stovek, proč to nemají výrobky desetkrát dražší ?

Takže do požadavků přidávám i kvalitní konstrukci.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 5. 12. 2014 14:04

Navrhuji lock. Tohle nikam nevede - bezdůvodnou fóbií pro nákup ze zahraničí si zkrouhnul možný sortiment na tolik, že s jeho požadavky je odpovídající výběr nereálná věc.

Buď sleví na požadavcích, nebo přitlačí na rozpočtu, nebo projde rychlokurzem léčby pro nákup ze zahraničí např. pomocí eBay / Amazon. Pokud ani jedno, tak pak lock - rad tu má 11 stránek, nepočítaje SZ, které jsem mu posílal, než vůbec tohle vlákno založil.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Junior

Odeslat příspěvekod SmokeMan 5. 12. 2014 14:31

taky taky

porad nevim, co ti brani si vzit ty marshaly nekam, kde je muzes konfrontovat primo a se svym zdrojem, abys dostal relevantni a subjektivni a tudiz snad spravna data, jak co hraje a konecne si udelal nazor, co je mozne v jake cennove relaci cekat, klidne si vem i ty superluxy... jen se u prodejce zdrz komentaru, fantasii a demagogii jako tady na foru, nebo by se taky mohlo stat, ze to proste nevydrzi a bude se smat nahlas :) tim by ti totiz vnimani zvuku jednotlivych modelu dost zneprijemnil :))
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 12. 2014 15:02

Proč lock ? Aspoň jsem se dozvěděl že Amazon vše potřebné vyřeší co se týče cla a daně vyřeší, to jsem netušil a to je fajn. Takže jediné co zbývá je záruka. Záruka je to co je u mě alfou a omegou, cokoliv dražšího kupuju, tak si v ČR pojišťuju abych v případě poruchy dostal nový výrobek obratem (bez 30denního reklamačního řízení) nebo si rovnou příplácím záruku prodlouženou, na tři,čtyři, pět let. Přiznám se že by mě znepokojovalo to že jsem sice ušetřil pár tisíc, ale třeba už po půl roce nemám výrobek krytý, takže když se něco pokazí můžu rovnou koupit nový.

Nějak nechápu proč do toho pletete Maršálky. To NEJSOU hi-fi sluchátka a já si je koupil protože se mi líbily a stály o dost méně než stojí normálně. Většina audiofilů tady na fóru je nesnáší. Takže Marshall pro mě není žádná referenční značka. Prostě hezká slušně hrající stylovka ale audiofila neuspokojí.

Já si chci jen koupit slušná sluchátka za slušnou cenu, se slušnou konstrukcí, plnou zárukou a chci si je koupit v Praze. A že z výběru vyloučím typy které mají konstrukční vadu a praskají, je snad normální. Už jsem tohle kdysi zažil, taky u výrobku který nebyl zrovna levný... Takže se tomu nedivím.
Naposledy upravil PoliceCollector dne 5. 12. 2014 15:07, celkově upraveno 1
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2014 15:03

PoliceCollector píše:Absenci kovu v konstrukci u nejvíce namáhaných částí popravdě poněkud nechápu :/ Když to může mít "čína" za pět stovek, proč to nemají výrobky desetkrát dražší ?

Takže do požadavků přidávám i kvalitní konstrukci.

Myslím, že ty DT880 by tě mohly celkově uspokojit, případně DT990... K702 (obecně AKG x7xx série) mi však připadá po stránce zpracování též velmi fajn.

MHOE
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka