Chci Hi-Fi ! Prostě Hi-Fi ! (A ne z PRC/ČLR)

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MHOE 27. 11. 2014 20:02

PoliceCollector píše:Pořád nacházím další a další modely do té ceny.
Když je člověk laik, tak to má složité.

Být laik je zcela pochopitelné a dá se s tím pracovat... S natvrdlostí však nenaděláš zhola nic. ;-)

I přesto to ještě zkusím - nabídl jsem ti seznam vhodných sluchátek, u kterých by se většina znalejších shodla, že je dobré je v dané cenové kategorii brát v potaz. Vzhledem k tomu, že ten seznam jistě není zcela kompletní, bys teoreticky mohl ostatní účastníky diskuze požádat o to, aby ti ten můj původní seznam dopomohli svými tipy doplnit (či případně i zredukovat). Proč jsi to ještě neudělal?

Pokud by sis pak přečetl libovolných pár diskuzí během poslední doby, došel bys do situace, kdy by ses sám sebe přirozeně ptal, proč lidé často hovoří o zesilovačích a DAC/převodnících a jak to asi souvisí s tvou situací. Během několika jednoduchých a přímočarých dotazů, na které bys dostal dílčí odpovědi, by sis z těchto odpovědí mohl sám pro sebe vytvořit jakýsi výstup a tudíž zodpovědět otázku, zda zesilovač a DAC chceš či nechceš, v závislosti na svých potřebách a finančních možnostech... A pak bys také samozřejmě došel k tomu, která sluchátka pro tebe budou, v souvislosti s předchozí odpovědí a svými původními požadavky z prvního příspěvku tohoto vlákna, nejlepší.

:nenapadne :idea:
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 27. 11. 2014 20:32

PoliceCollector-Dostal jsi se tam,kde jsme byli vsichni.Cím víc létás z tématu na druhé,tím víc ti zbývá otázek.Konecne jsi prisel na to,ze más hokej v pojmech.
A jak z toho ven?Velice jednoduse,zacni to systematicky delit a vzdy k danému tématu si to nastudujes,teprve pak zacni utrácet.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 27. 11. 2014 22:44

MHOE píše:
PoliceCollector píše:Maršálky ovšem nejsou HI-FI :P

Uáááááááááááá... tak proč sis je probůh kupoval?! :shock: :eh

... Upozorňuju však na to, že rozdíl mezi mnohými sluchátky je obrovský (odlišná tonalita a další zvukové charakteristiky, odlišný typ konstrukce a ergonomie, komfortu, nároky na zbytek audio řetězce apod.), takže je to v některých případech jako míchat hrušky s jabkama.

Jak si z toho má vyselektovat co je dost nečínské a dost hi-fi když o tom nic nevím ?

Ťukl jsem na ten massdrop a chce to po mě přihlášení - nevím o jako službu jde.
K čemu mi je dobrá cena někde v Itálii ? Já si to chci koupit v Česku.
Nákup z druhé ruky se mi taky nezdá. Za a) - z hygienických důvodů za b) copak já vím jak se k tomu ten člověk choval ? Co to kruci je bass port modifikace ?

Napsal jsem jaké žánry a skupiny poslouchám (folk, metal, country, pop ale s pořádnými sluchátky se rád vrhnu i na klasiku.) a tady se na mě vyhrne seznam sluchátek, spousta mě nic neříkajících pojmů a vyber si laiku.... třeba se i napal... ale pak si nestěžuj.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 27. 11. 2014 23:24

Navštiv třeba https://www.audigo.cz/
Brno, Praha, více toho tady stejně nevymyslíš, dokud nenabereš zkušenosti (a nepřipravíš si audio-prasátko), tak se moc nepohneš...

AKG vs Sennheiser
http://www.head-fi.org/t/619808/akg-k70 ... r-my-taste
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 27. 11. 2014 23:39

No konečně jsme se pohnuli z místa, hurá... Takže nechceš nic z druhé ruky a nechceš kupovat ze zahraničí. Ještě bys mohl specifikovat, jestli je těch 5000 kč fixní limit, nad který nejsi ochoten jít... Či jestli jsi ochoten si alespoň pár set připlatit.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 27. 11. 2014 23:58

Pár set jistě, pár tisíc určitě ne... (Potřebuju poplatit a koupit i jiné věci.)

-- 28. 11. 2014 00:03 --

Mimochodem, potřeboval bych poradit ještě jednu věc. Retro mikrofon. Nemusí být nějak extra drahý, občas by se mi hodil a krom toho se mi hrozně líbí jeho tvar, chtěl bych k tomu i podstavec, jako takovou krásnou ale funkční stylovou ozdobu pracovního stolu.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DaemonXXII 28. 11. 2014 01:36

Focal Spirit One, Shure SRH940.... možno ath-a500x, ale tie radšej vyskúšaj skôr než kúpiš, mne na hlave skoro vôbec nesedeli a pre mňa majú všetky audio-technica príliš zvýraznené výšky, ale niekto s tým problémy nemá
na cesty: Sony NW-ZX2, WM1A -> Dunu 2000, CA Jupiter, CA Andromeda

na doma: foobar2000 -> AudioGD NFB 11.32 -> Focal Spirit Classic, Oppo PM-3
DaemonXXII
Junior

Odeslat příspěvekod Rada25 28. 11. 2014 06:07

na ven:ibasso dx180, hifiman re600
doma:hifiman ef600,aune s17 pro,hifiman he1000 stealth,Deva pro,sundara closed
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 28. 11. 2014 10:20

Deset stran ho řešit nebudu, líbil by se mi přesně takový jaký máte v avataru, ale co jsem zjistil tak ten stojí někde mezi čtyřmi až šesti tisíci. To by byla moc drahá ozdoba :)))

Díky, na tenhle jsem narazil taky, dá se koupit i za míň ale už podle obrázku to je plasťák, to neee... Chci kovový, chromový.... Vypadá to že se budu muset obrátit znova na sjůprlux, to co prodávají se nááápadně podobá tomu od Shure.... Nemáte to někdo doma ? http://mikrofony.muziker.cz/dynamicke-m ... Golden-Age

Jen nevím jestli to jde zapojit i do počítadla, což je přesně to co potřebuju.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 30. 11. 2014 23:03

S každými sluchátky je to o něčem jiném a záleží na co si tvůj mozg zvykne ;-).
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoxY 1. 12. 2014 10:42

PC: Už máš predstavu o tom, čo by si si chcel kúpiť, niečo konkrétne? Aby sa to posunulo trochu ďalej. Už si upustil od myšlienky, že nechces nič z PRC?
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 1. 12. 2014 15:03

Ten topics jsem projel.

Polo-opustil. Ale našel jsem že AKG dělané v Číně měly bublinky na měničích, jiná by měla být i kvalita kůže atd... Je to ale už nějaký čas, třeba jsou v pořádku, ale fakt mě štve že už nejsou made in Austria. Co jsem pochopil tak K701/701 jsou model který by měl mít ve sbírce každý audiofil.

Za nějaký poplatek si můžu nechat postavit Beyery - a budou 100% made in Germany, dokonce mi je i ogravírují.

Takže já fakt nevím - chtěl bych asi ty AKG 702 - ale budou dobré, když jsou made in China a ne made in Austria ? Kdyby byly made in Austria tak je beru hned. Takhle váhám...

Možná si vezmu něco od Beyeru anebo Sennheisseru. Ty by snad měly být pořád made in EU.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JoxY 1. 12. 2014 15:28

Pokial chces AKG, tak v Rakusku sa vyraba stale model Q701, pokial viem. Tym, ze nemas adekvatny zdroj, tak si z tych Sennheiserov a beyerdynamicov hlavne vyber nieco s nizkou impedanciou a vysokou citlivostou, aby si nieco z toho iPhonu pocul. :-)
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 1. 12. 2014 15:37

Chtěl jsem ty K702 plus nějaký super kvalitní kablík k nim, ale aby to teda za ty prachy stálo.

Nemám je k iPhonu. Z iPhonu (a vypadá to že můj nový přístroj ani nebude iPhone) posluchám hudbu skrze Marshally. Jinak jednu systémem - MBP napojený na věž a poslouchám to z věže přes sluchátka.

Takže zatím jsem zvědav na K702 ale zkusím i jiné...
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SmokeMan 1. 12. 2014 16:16

zkus to zopakovat... k cemu si dospel, jaky mas rozpocet aktualne, a jak to vidis realne... souhrn

marshaly od ufona si pamatuju posledni a cist to cely fakt nebudu...
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka