Chci Hi-Fi ! Prostě Hi-Fi ! (A ne z PRC/ČLR)

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rada25 5. 12. 2014 14:20

Tipu na sluchatka jsme ti dali dosti.ted uz staci zajit si je poslechnout.tohle premysleni a filosofovani nikam nevede.tak si je aspon osahas,seznamis se se zvukovym projevem a vyberes si.sluchatka v cenovce kolem 6tis hraji podstatne lepe nez superlux.rovnez tak zpracovani jest kvalitni.at uz napr.u zminovanych beyeru ci akg
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 12. 2014 14:25

Však tuhle klasiku už ve výběru mám...

Něco z novějších modelů ?

Jj. já vím, ale tak já se to snažím nějak rozumně zůžit. Nebo spíš - co byste si rozhodně koupili a čemu se vyhnuli ? Které z těch sluchátek jsou nejméně problematická ?

Ale tak už mám jednoho velice horkého kandidáta, uvidíme jak bude hrát, cena je plus mínus stejná jak v EU, tak Americe, dokonce je pod cenovým limitem, takže by se mohl najít i nějaký ten slušný kabel... Jen mne znepokojuje že je na amazonu.com uveden jako výroba ukončena... abych nekoupil a nevylezl vylepšený nástupce. Nicméně jsem zvědavý :)
Naposledy upravil PoliceCollector dne 5. 12. 2014 14:34, celkově upraveno 1
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SmokeMan 5. 12. 2014 14:33

:D to je proste nejake pokroucene vnimani reality, u ovcanu celkem bezne, ale tebe to skutecne zasahlo v plne sile... jdes hlavou proti zdi, pritom sis uz koupil marshally, superluxy a ted budeme cekat dalsich deset stran na svatej gral, ostatne jako vzdy... znam te z zive, kde si uz taky jenom jako obecni blazen a z mnoha vyberovych threadu sis snad koupil jen nedavno monitor a jednu grafiku.... jinak se vysnena vec stane starou, nez se rozhoupes, a tudis prekonanou, takze je potreba udelat vlakno nove a ptat se jinak...

jinak receno a na tvrdo, mokre sny, rise fantasie, oddeleni snu...

kolik si uz dostan napomenuti, obcas i snad nejaky ten ban a vzdy se pro rozveseleni ostatnich vratis v plne zbroji... to musi byt nejaky socialni experiment, protoze oproti tobe byl i PC-HRAC vcelku tvrdak a sel si za svym

prece, kdyz dostavas stale stejne reakce, tak asi bude neco spatne, ne?

nebo to je asi uplne jinej vesmir...
nic ve zlem .) ja se treba bavim lip jak u tv :)
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2014 14:48

Uvědom si jednu věc - novější nebo starší nehraje vůbec žádnou roli, co se kvality zvuku týče u sluchátek... Sluchátka nejsou smartphony. Často není rozdíl ani z pohledu kvality zpracování, pokud se nebavíme o designech starých desítky let. V žádném případě bych se neohlížel na to, jestli byla sluchátka uvedena na trh před rokem nebo před deseti lety - důležité je, o jak dobrý výrobek se jedná.

Krom K702 a DT880/DT990 mě popravdě nenapadá nic, co by splňovalo všechny tvé nároky... A když vezmu v potaz to, že K702 prostě nemají dost basů na to, aby věrně reprodukovaly mnohé nástroje (s moderními žánry hudby podle mě zcela nekompatibilní), zůstávají mi ve finále jen ty DT880/DT990. Pokud bys však byl ochoten trochu přitlačit na pilu, tak zahoď předchozí tipy a jdi do Hifiman HE-400 či AKG K712 Pro... Někteří by nejspíš ještě doporučili Viso HP50 či HD600/HD650.

Nikdo ti však nedá definitivní odpověď... Správnou odpověď na otázku, která sluchátka budou pro tebe nejlepší, můžeš najít jen ty sám, nikdo jiný.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 12. 2014 15:01

Já moderní žánry hudby neposlouchám. Budu naprosto upřímný...ani nevím co to ten dub step atd. je... Jsem stará konzerva, která v době kdy všichni sjížděli techno poslouchal country... A teprve po třicítce jsem se pustil do Metalu... (Kdybych vám řekl proč jsem ho neposlouchal dřív, tak se pomočíte smíchy...)

Nyní mi upřímně řečeno v hlavě vrtají nejvíc - Custom One Pro. Jsou z toho výběru nejlevnější, v US i EU stojí stejně, mají vyměnitelné kabely a díky rozeviratelné konstrukci se dají tunit. Jen si z nich audiofilové neučuravají do trenek a na amazonu.com je u nich znepokojivá poznámka - discontinued. Otázka je jestli tedy není na cestě nový model, což by nemuselo být špatné, protože by mohl stát za a) stejně a za b) starší by spadl do slev a já bych ušetřil... Nicméně ty 4.4k CZK jsou v poho...

Přes limiti jít nechci. Jen by to oddálilo koupi. A to nechci.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rada25 5. 12. 2014 15:05

tady MHOE ti dal tipy,tak pořád nerozmýšlej a už začni konat.teda pokud vážně něco chceš...
tyto sluchátka jsou zpracována výborně,obavy nejsou na místě.zkusit je je základ co se týče zvukových nároků a pohodlí.
na ven:ibasso dx180, hifiman re600
doma:hifiman ef600,aune s17 pro,hifiman he1000 stealth,Deva pro,sundara closed
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2014 15:17

PoliceCollector píše:Já moderní žánry hudby neposlouchám. Budu naprosto upřímný...ani nevím co to ten dub step atd. je... Jsem stará konzerva, která v době kdy všichni sjížděli techno poslouchal country... A teprve po třicítce jsem se pustil do Metalu... (Kdybych vám řekl proč jsem ho neposlouchal dřív, tak se pomočíte smíchy...)

Nyní mi upřímně řečeno v hlavě vrtají nejvíc - Custom One Pro. Jsou z toho výběru nejlevnější, v US i EU stojí stejně, mají vyměnitelné kabely a díky rozeviratelné konstrukci se dají tunit. Jen si z nich audiofilové neučuravají do trenek a na amazonu.com je u nich znepokojivá poznámka - discontinued. Otázka je jestli tedy není na cestě nový model, což by nemuselo být špatné, protože by mohl stát za a) stejně a za b) starší by spadl do slev a já bych ušetřil... Nicméně ty 4.4k CZK jsou v poho...

Přes limiti jít nechci. Jen by to oddálilo koupi. A to nechci.

Moderními žánry jsem myslel nejen ty taneční, ale i veškerý pop, rock a metal.

Jinak jak říká Rada25 - vše již bylo doporučeno a řečeno. Tuším, že do pár dnů se to tady zase zhroutí - tentokrát již definitivně :-)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 12. 2014 15:21

Aha. Takže tím se výběr opět zužuje, protože právě na rock a metal sluchátka chci. To je venkovcem dobře. Takže K702 nejspíš škrtnout, že.

Ještě jedna důležitá věc kterou asi sám nejsem schopen (se sluchátky posoudit). Jak moc se šíří zvuk z otevřených sluchátek ? Pochopil jsem že většina těch "audiofilských" modelů je otevřená což nahrává prostorovosti, ale současně tedy proniká zvuk do okolí. Když budu za zavřenými dveřmi budou ve vedlejší místnosti slyšet že poslouchám hudbu nebo hraji hry ? Sluchátka totiž používá v rámci "politiky ghost style" (jako duch, tedy neobtěžující okolí barvitými (pa)zvuky třeba z válečných filmů a her.) Ale myslím že přes zavřené dveře nikdo neuslyší nic a v pracovně pobývám sám.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rada25 5. 12. 2014 15:27

to bys musel zvukově vyhnat na max.jinak samozřejmě nikdo nic neuslyší.při běžné hlasitosti se bát nemusíš.k702-pokud jsou slušně vybuzená,ani rock není problém.
kompromisnější na amp ale budou beyery,ty bych asi v tvém případě zkusil jako první.
na ven:ibasso dx180, hifiman re600
doma:hifiman ef600,aune s17 pro,hifiman he1000 stealth,Deva pro,sundara closed
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2014 15:32

K prvnímu odstavci:
K702 bych v případě rocku a metalu nepochybně škrtnul (můj názor)... K712 Pro však tento problém již nemají, ty doporučuju všemi deseti.

K druhému odstavci:
Ne, za zavřenými dveřmi tě slyšet s otevřenými sluchátky nepůjde... Respektive si neumím uvědomit scénář, kdy by tě takto slyšet jít mohlo. Otevřená sluchátka jsou problém tehdy, pokud jsi v jedné místnosti s někým jiným... A i tak si to nepředstavuj tak, že by to bylo stejné, jako si pustit v místnosti repro - to ani náhodou.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 12. 2014 15:53

Na K712 nejsou peníze.

Podívám se tedy na ty tři Beyery.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2014 16:05

No, tady jsi lehce prokaučoval ten massdrop na K7XX (které by měly být K712 Pro hodně podobné, avšak za mnohem nižší cenu)... Ale vzhledem k tomu, že nechceš kupovat ze zahraničí, bys do toho asi stejně nešel.

Ty Beyery mi připadají jako rozumná volba v tvém případě, za daných podmínek... Z mého pohledu hlavně DT880, případně DT990.

Tady máš srovnávací graf frekvenční odezvy všech tří Beyer modelů:

Obrázek

Enjoy! :-D
Naposledy upravil MHOE dne 5. 12. 2014 16:11, celkově upraveno 1

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 12. 2014 16:09

Já nevím co to je Massdrop.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2014 16:12

Tím se teď už netrap :lol:

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xakrurychle 5. 12. 2014 16:14

ty k7XXX stejně byly jen pro americany ne? u ostatnich veci je i ceska vlajka, ale u nich byla jen US..
xakrurychle
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka