Titulky na DVD

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zive.cz 6. 4. 2005 20:47

Nevíte jak dostat titulky z DivX do DVD formátu? Mám software, který zkonverzuje celý film do VOB, ale titulky tam neumím dostat.
Zive.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas Honek 7. 4. 2005 08:15

Jeden způsob je třeba popsán v rubrice Domácí kino přímo zde:

Návod: Jak vytvořit vlastní DVD včetně titulků - http://www.zive.cz/h/Domacikino/AR.asp?ARI=117451
Lukas Honek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hlinik 11. 4. 2005 20:16

Už sem to psal do poradny,Nero Vision Express a ffdshow,je třeba v nastavení toho ffd zatrhnout subtitle,otevři na zkoušku Windows media player a při přehrávání toho filmu se ti spustí ten ffd,poznáš to v trayi v pravém rohu,najdi si tam záložku titulky pohrej si s tím(font,velikost apod.)Tato kombinace jede dobře,vyzkoušeno např.také v Power Director nebo Ulead Video Studio,postup uvedený přede mnou jsem zkoušel,ale nějak nefungoval!Zdar a sílu!!
hlinik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas Honek 12. 4. 2005 06:45

hlinik píše:postup uvedený přede mnou jsem zkoušel,ale nějak nefungoval!Zdar a sílu!!
Lukas Honek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 12. 4. 2005 08:40

Ak by si pouzil DVDLabPro (authoringovy soft), tak ten sam konvertuje textove titulky do grafickych dvd titulkov. Mozes mat aj viac titulkovych stop.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Junior

Odeslat příspěvekod eKs 12. 4. 2005 10:38

Jestli to teda dobre chapu. Tak kdyz mam film na CD, kterej jde prehravat pouze v DVD prehravaci (PowerDVD), tak tam asi titulky z externiho souboru nedostanu, coz? :? Nebo se mi aspon zatim nepodarilo prijit na to jak... Muzete nekdo, please, poradit, pokud vite??? Diky!!
eKs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yarik 12. 4. 2005 11:34

Já titulky vkládám přez VirtualDub přidáním (Subtitler.vdf) titulky
musíš zkonvertovat do formátu "ssa" pomocí (SUB2SSA),kde si je můžeš i upravit.Potom celé převedu.Ale titulky už jsou tam napořád.
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,
ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;3x750GB SATA II;
1x Sony NEC Optiarc-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.Win7 64bit.
yarik
Junior

Odeslat příspěvekod eKs 13. 4. 2005 22:13

Dík. Ale odpověď už jsem našel v jinym tématu. Problém byl ten, že, když to přehráváš přes PowerDVD, tak se ti žádnej kodek neotevře. Ale už jsem zjistil, že to jde otevřít i v BSPlaeru a ostatních. Stačí si jenom při instalaci koddeků číst, co vlastně instalujete!! :) Já to vždycky jen odklikal a tam je nastavený, že se mpeg2 codec defaultně neinstaluje. A proto mi to nešlo spustit... A proto jsem to musel pouštět v PowerDVD... A proto mi nešli titulky... :P
(originál: "to bylo to na vaší botě, po tom jste uklouzl a z toho je ta oděrka na vaší dlani...") pro neznalé Ace Ventura 2 ---> boží film :twisted:
Mějte se!!!
eKs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirbar 6. 11. 2007 12:40

Mé zkušenosti s NEREM VISION a FFDSHOW a TITULKY. Skutečně se titulky zobrazily protože NERO si spustilo FFDSHOW. Jenže pak jsem asi na něco šáhnul a přestalo to chodit. Odinstaloval jsem všechny cizí kodeky a ponechal jen FFDSHOW. Přesto nic. Jediné vysvětlení bylo, že si NERO použije prioritně svůj vlastní kodek. Někde jsem našel, že se má zaregistrovat FFDSHOW (ale třeba bylo).
Pokud je na defaltní cestě tak takto.
regsvr32.exe "C:\WINDOWS\system32\ffdshow.ax

Stejně to nepomohlo a tak jsem metodou pokus omyl odregistroval kodek NERA a chodí to.
regsvr32.exe /u "C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\NeVideo.ax"
Jirbar
Junior