Rýma - největší nepřítel hifisty..

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Kdo je Váš HiFi nepřítel?
Peníze 32 %  55%  [ 32 ]
Manželka/přítelkyně 2 %  3%  [ 2 ]
Nedostatečná poslechová místnost 4 %  6%  [ 4 ]
Prach 2 %  3%  [ 2 ]
Všichni výše jmenovaní 8 %  13%  [ 8 ]
Rýma 4 %  6%  [ 4 ]
Nemám HiFi nepřátele 6 %  10%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 58

Odeslat příspěvekod Jersey II. 15. 1. 2007 17:48

Dnes jsem se opět jako téměř každý den uchýlil do Ikea křesílka k poslechu hudby. Zapínám přístroje umožňující alespoň na chvíli na vše zapomenout, vysunuji mechaniku CD přehrávače, vkládám CD Stevie Wonder - Hotter than july, nasazuji sluchátka, play a... Sakra co se to děje? Proč to hraje tak zahuhlaně? Kde jsou všechny detaily? Malinko zaražen prohlížím přístroje, zdali na nich nebyla provedena nějaká sabotáž, vše se ale zdá v pořádku. Pouštím tedy CD J.A.R. - Homo fonkianz, které včera hrálo opravdu skvěle, nehyběla tomu dynamika, hudebnost ani detaily, ale dnes? Opět vše zahuhlané.. Hepčííík.. Sahám po kapesníku, abych ulevil nosu, ale nějak se to nedaří.. No jasně, rýma jak hrom, proto ta zahuhlanost, mám zalehlé ušiska:-).. Naštván se přesunuji k NTB a píšu tento příspěvek, napadá mě otázka:

Co je Váš největší nepřítel poslechu hudby? Poslechová místnost, nedostatek financí, přítelkyně/manželka, ...?

//Přesunuto ze smetiště a promazán OT.
Naposledy upravil Jersey II. dne 16. 2. 2007 14:52, celkově upraveno 10
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod chemistry 15. 1. 2007 19:28

jednoznačne přítelkyně :-) :-)
chemistry between us
chemistry
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 15. 1. 2007 19:43

Ahoj,

Jersey, Jersey - zase Tě někdo obviní, že tady píšeš, aby jsi měl ,,lepší skóre" :lol:

No, ale protože já nejsem závistivec a Tvoje téma (bohužel smeťákové-víme vo co de, že ;-) ) se mně líbí, dovolím si reagovat.

Největším nepřítelem hifisty, jsou finance (vidím to na sobě, když vím co se mi líbí a nemám na to - vztekám se) a manželka/přítelkyně/milenka, která není schopna pochopit, že ona místnost bude vypadat tak, jak chci já, a taky, že na radio tuner prostě ozdobná dečka nepatří!!! :twisted: Ženy také často nechápou, že muži hifistovi vadí, jak nechávají CD v mechanice CD přehrávače. Ženy nepochopí, proč je lepší ten káblík, než ten co máme doma. Že CD patří do krabičky a krabička na určené místo v nábytku. Že skládačka se po použití vypíná.......

Myslím, že bych mohl napsat víc, ale zbytek nechám na ostatní - ať si taky udělají příspěvek a zvednou si skóre :mrgreen:
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod krtenek 15. 1. 2007 19:49

Jersey II. píše:Co je Váš největší nepřítel poslechu hudby? /quote]
Nemám nepřítele, neb hudbu neposlouchám.
krtenek
Junior

Odeslat příspěvekod F3nd3r 15. 1. 2007 20:00

Bohužel jsem ještě celkem mladík(stále pod křídli rodičů) a tak mi nezbývá než se trapně uchýlit ke svým stereo sluchátkům s vibracemi a snít o tom jak budu mít jednou ve svém vlastním bytě či domě místnost vyhrazenou pro relaxační účely, s jedním obrovským koženým křeslem, které bude vybavené opěrkou na nohy, nechybělo by tam ani domácí kino a špičková hifi soustava, stěny odizolované od hluku, aby můj skvělý a nepřekonatelný zážitek nebyl rušen zvoněním nechápavých sousedů(v případě, že budu bydlet v bytě). Když to sečtu, tak můj největší problém jsou samozřejmě finance a také pramalé pochopení rodičů pro hlasitou muziku. Btw: Dnes si opravdu nedokážu představit život bez hudby, která mi dává ve stávajícím životě celkem dost.
F3nd3r
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod McZerro 15. 1. 2007 21:12

Jersey pěkný thread :) mě osobně nejvíc překáží matka a nedostatek financí do pořádné aparatury. No snad se to o prázdninách zlepší mám objednávku na Seasy ze slovenska a není to zadarmo, pak zavřu matku do sklepa a budu si užívat yeah!!! 8)
-Vykouřená cigareta zkracuje život o 2 minuty. Vypitá flaška rumu zkracuje život o 4 minuty. Pracovní den zkracuje život o 8 hodin.
-Chovej se k lidem tak jak bys chtěl, aby se ty ku*vy chovaly k tobě
-Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
McZerro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Narcissus 4. 2. 2007 02:19

Já mám těch nepřátel bohužel víc.
1. čas - nejsem schopen si denně mnimálně hodinku vyšetřit na poslech.
2. akustika - zoufale potřebuju větší místnost.
3. prach - no comment.
4. manželka (potenciálně) - pokud bude dřív než hifi, je to konec :).

Peníze ani tak ne, ne že bych jich měl tolik, ale slušné (diy) hifi se dá pořídit za relativně nízkou cenu a na Krelly, Mark Levinsony a Wadie si nehraju - je to víc o vzhledu a image než o zvuku. A sousedi - ti mně kupodivu snáší dobře. Občas taky hrajou nahlas, takže se vzájemně přátelsky doplňujeme.
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 16. 2. 2007 10:30

Na návrh jednoho člena, tímto Ti děkuji vanDave, jsem toto téma vyhrabal na smetišti a dal ho sem. Byl jsem Nucený smazat off topic, další OT budu muset také mazat, tak se nezlobte. Díky za pochopení.

Kdo že je tedy ten největší nepřítel?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Corra 16. 2. 2007 10:44

Jooo lidi prachy. (Sousedi si zvykli a už nebuší. Mama krčí rezignovaně rameny, tata trčí za trojemi dveřmi. Přítelkyně taky není vždycky doma.)
"Když se něco může pokazit, pokazí se to..."
"Když se něco nemůže pokazit, pokazí se to taky..."
"Když se může pokazit více věcí, pokazí se ta nejdražší nebo ta kterou v dané chvíli nejvíce potřebujeme..."
Murphy
Corra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cannon522 16. 2. 2007 11:00

nedostatecna poslechova mistnost >:-[]

//Klikni prosím hlasování ať v závěru víme, jak na tom jsme, díky. :wink:
cannon522
Junior

Odeslat příspěvekod ShanDo 16. 2. 2007 14:10

zahlasoval som sice za peniaze, ale pomaly sa to presuna k zivemu zazitku. Vcera som bol zase v opere na Trubadurovi, na konci jedna postava nie je na javisku a teda zaspieva cez mikrofon v zakulisi javiska(ozvucenie v opere su daky repro Yamaha, netusim co zac), a teda ten rozdiel medzi tym ako spievala nazivo a cez tie repro... obrovsky. Nemyslim ze by boli tie repro najlepsie, ale zase nie su ani nekvalitne. A teda som sa zamyslel ze ci ma vobec vyznam invetovat do hifi...(mozno ze nad 200 tis. uz hej ale kto vie)
ShanDo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nargon 16. 2. 2007 14:14

Sousedi :)
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Junior

Odeslat příspěvekod descent 16. 2. 2007 14:20

Peníze by byly, ale malý byt a nevím jak by reagovali sousedi...
descent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 16. 2. 2007 14:46

Místnost by vcelku byla, manželka už taky na některé věci rezignovala, takže největším mým nepřítelem jsou jednak prachy, ale hlavně asi čas.
Najít si vhodnou chvíli mezi časem stráveným v práci a s dětmi, potažmo manželkou a vychutnat si sledování filmu nebo poslech nějaké desky či CD, to je problém. Trochu času je občas pozdě večer, ale to zase ten knoflík Volume musí zůstat hluboko v levé části stupnice, takže to není ono. A na sluchátka jsem si nějak nikdy nezvykl. Takže nejlépe když jsou všichni z domu a z Volume se stane pravičák :D
Ale spíše než hifista, jsem vyznavačem domácího kina. Což některé problémy násobí a jiné zmírňuje.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 16. 2. 2007 15:00

ShanDo
Nevím, co používají v opeře za reprodukční zařízení, ale opravdu to byl takový "průser"? [vtip]Neměl jsi taky jen rýmu?[/vtip] .. Ne, vážně, v čem se Ti to zdálo špatné? Mohlo to být samozřejmě nevhodně zvolenými reproduktory, špatnou ekvalizací, nevhodným rozsmítění repro vůči akustice, atp.

ilja2001
Moc hezky napsáno.. Chtělo by to nějaké volno, být doma sám a celý den nedělat nic jiného než s volume "kolečkem" volit pravici :-) Domácí kino mi k srdci nějak nepřirostlo, je zajímavé, že si třeba film raději poslechnu ve stereu..

Je celkem smutné, že největším nepřítelem HiFistů jsou peníze :-( Ale tak je tomu asi bohužel téměř všude a vždy.. HiFi, ať už v podobě sterea, či multikanálu zkrátka není a nikdy nebude levným koníčkem.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Další stránka