Diskuze o časopisu Stereo&Video

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jersey II. 19. 4. 2007 19:37

//Odděleno z jiného tématu, zde můžete pokračovat v diskuzi :wink:

Já bych jen dodal, že na recenze ve Stereo&Video bych se ani v nejmenším nespoléhal, mám tedy na mysli poslední 2-3 ročníky.. Většinou jsou to jen - s prominutím reklamní žvásty. Lepší jsou názory a zkušenosti samotných uživatelů :wink:
Naposledy upravil Jersey II. dne 20. 4. 2007 12:20, celkově upraveno 1
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod ja-kub 20. 4. 2007 11:42

Já bych jen dodal, že na recenze ve Stereo&Video bych se ani v nejmenším nespoléhal, mám tedy na mysli poslední 2-3 ročníky.. Většinou jsou to jen - s prominutím reklamní žvásty. Lepší jsou názory a zkušenosti samotných uživatelů :wink: k/quote]

s tym by som nesuhlasil, čitam uz Stereo&Video a ine odborne casopisy uz dost dlho... a nemyslym si ze su to len reklamne zvasty... podla mna recenzie su super a pomozu pripadnemu zaujemcovi sa zorientovat...clovek si musi samozrejme urobit na dany vyrobok svoj nazor. Predsa len to pisu odbornici ktory su skuseny..... Ja sa skor smejem z recenzii kotre pisu pocitacove casopisy ked testuju niake sluchatka a reproduktory :D pre mna je to komickéééé a dovolim si tvdit ze niektori autory nemaju o danej problematike ani sajnu....
ja-kub
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 20. 4. 2007 12:08

S první části příspěvku zase musím nesouhlasit já. V poslední době šlo Stereo&Video rapidně dolů. Nejen, že je celý časopis spíše o LCD televizích, digitálních fotoaparátech,... tkže by se mohlo jmenovat Video&Stereo, ale když už se objeví recenze nějakého přístroje, je většinou hodnocen jako excelentní, potažmo velmi dobrý. Připadá mi to jen jako zaplacená reklama. Tento časopis už nekupuji, občas ale jedno číslo zakoupím, jeslti se náhodou něco nezměnilo a nezačnou třeba kritizovat, ale opět je to to samé - velký test LCD, ... Komerce prostě jede, HiFi už netáhne. Občas mi připadá, že přístroj ani neslyšeli a píší o něm naslepo, resp. nahlucho. S druhou částí musím souhlasit. Také se směji recenzím na sluchátka a reprosoustavy v podání některých PC časopisů - např. sluchátka hrají velmi dobře, což zajišťujě 40mm neodymový magnet a podobné úsměvnosti :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod iggi 20. 4. 2007 12:25

Suhlasim s Jersey II. ...
Mne sa najviac paci, ked je nejaky test v ktorom je viac pristrojov a nakoniec ani nevyhodnotia ktory je najlepsi.... a povedia ze vlastne su vsetky vynikajuce ze si mame vybrat podla osobnych preferencii .. Tak ked uz robia test... tak musi byt aspon nejaky vitaz.... a nie vsetci!
Kam ten svet speje ?
iggi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ja-kub 20. 4. 2007 12:39

v tom mate pravdu svetu vladne komercia... z časopisu sa skoro vytratili high-endove stereo zostavy, CD predhravace, zosilnovace a vsetko speje len k masovej elektronike..... je to tak svetu vladne kvantita nad kvalitou a to ma velmi desiii.
Na druhej strane som rad ze nezaniklo ako ine casaky....
Inak ak si este pamatate ked vychadzal casopis Hi-Fi bol skvely a sefredaktor bol myslim Miroslav Lab... potom z toho vznikol casopis audio spolu s casopisom video domaci kino a nakoniec skvely casopis audio zanikol :( :( A o slovenskych casopisoch sa ani nejdem bavit to je este horsie.....
Jediny casopis co vychadza ale len štvrtrocne je HIGH-END Report ktory je bohuzial pre mna nedostupny....
Je vseobecne zname ze je to bieda :?
ja-kub
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 20. 4. 2007 13:36

Taky se přidám do party čtenářů Sterea&Videa. Mám všechna čísla od roku 1993 nebo kdy to začalo vycházet. Takže můžu trochu porovnávat. Bohužel musím dát za pravdu, že v posledních letech šla úroveň dolů. Dílem je to zaměřením přeci jenom na daleko spotřebnější oblasti a dílem odchodem erudovaných autorů, což souvisí i s tím zaměřením. Na druhou stranu je to i obraz trhu. V první polovině 90.let byla na každém rohu prodejna s elektronikou. Letěly mini, midi věže. CDčka byla na rozmachu, u kazeťáků se diskutovalo zda kazety metal nebo chrom, apod. A ukažte mi dneska, kolik je kde speciálek na elektroniku? Nahradily je prodejny jiného módního segmentu a to hlavně mobilní telefony, které už dneska taky ustupují jiným prodejnám, mám dojem, že hlavně prodejnám sportovního textilu.
Abych se vrátil k S&V, kupuju jej pořád, asi už hlavně z nostalgie. Akorát dříve jsem ho přečetl celý a dneska si hodně vybírám, jenom podle toho, oč mám zájem. LCD TV mi nevadí, byť tam jsou často, stejně tak domácí kina, apod. Je pravdou, že z čistého audia tam už toho moc není, pokud pominu MP3 přehrávače. Nejvíce mě ale dostanou v tomto časopise testy mobilních telefonů, foťáků, počítačových věcí, apod. "AV" zařízení. >:-[]
Testy je samozřejmě třeba prakticky u všech časopisů brát s rezervou. Málokdo vám napíše, že ta a ta věc je špatná. Za prvé nikdy nemůžete vyloučit vadný či ne dobře seřízený kus a za druhé by se vám za chvíli nedostávalo přístrojů pro testování. Takže je třeba číst trochu mezi řádky a i s ohledem na autora.
Než výsledky testů mě v testech spíše zajímají popisy některých funkcí, které třeba bez fyzického osahání nemáte šanci zjistit. A jak jsem psal výše, fyzicky osahat není kde. Ne vždy, ale občas se v časopise o některých těchto vlastnostech něco dozvím.
Jak dlouho budu ještě kupovat Stereo&Video? Nevím, min. 2x už jsem chtěl přestat. Už jsem sice zrušil předplatné, ale v trafice zatím neodolám. Návyk je hrozný. :wink:

//edit: můj 100 příspěvek tady na novém foru, tak jsem se rozepsal :D :D
//Jersey II.: Super! Gratulace, to se musí oslavit, načínám šampaňské :wink:
//ilja2001: A jakou dobrou značku jsi načal, ať se můžu přidat ;-)
Naposledy upravil ilja2001 dne 20. 4. 2007 18:54, celkově upraveno 1
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 4. 2007 14:15

Pár let nazpět jsem měl také předplaceno S&V. Bohužel po jisté době se začalo zdát, jako by některé testy a recenze byly skutečně někým, či něčím ovlivňovány. Zjistil jsem tehdy, že toto není jen můj názor.

S&V jsem přestal brát. Dnes ho ani nekupuji.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod ja-kub 20. 4. 2007 15:41

Vo všetkom mate pravdu ale ked chce mat clovek aspon aky taky prehlad a hlavne mna zaujimaju rozne popisy vyrobku (co dokaze) konstrukci a ine aj zvuk(ja viem ze to nieje az take obektivne ale napokon co nam ostava ked si dany vyrobok nemozem nikde vypocut-jedine na vystavach)inak s iljom2001 sa zhodujem v tom ze si tiez horkotazko musim vyberat clanky.... a inak tiez kupujem zo zotrvacnosti lebo ho tiez kupujem zo zaciatku...
Kde su tie stare casy ked sa testovali CD prehravace Integrovane zosilnovace vyhradne na stereo, kde bola teoria, kable testovali, vysvetlovali konštrukciu a ine. Inak mal som rad aj clanky Pavla Dudka a aj jeho zosiky a tak ach to bola doba. Pocas dlhej doby ako citam stereo tak som si vsimol ze ceske vyrobky boli vzdy vychvalene ale nevadilo mi to...Netrvdim ze vsetky testy su objektivne ale taky je zivot, proste musia predat casopis tak preto tie fotaky a multimedia a vsetok ten balast.
ja-kub
Junior

Odeslat příspěvekod Narcissus 20. 4. 2007 17:44

Časopisy o audiu byly vždy jen reklamní žvásty. A to i HiFi a všechny ostatní. Je to taky jen "byznys". Ony ty časáky jsou dobré pro jakýsi základní přehled v oboru, co je, co není, nějaké fotky, funkce atd., ale v žádném případě ne pro posouzení kvality a její srovnání mezi přístroji.
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 20. 4. 2007 18:01

Já mám dojem, že základní kocepty článků píšou sami výrobci. A ti co to rozvádějí vycházejí z těch lživých údajů výrobce.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod ja-kub 23. 4. 2007 18:46

Musi¨m este skritizovat najdolezitejsiu vec a tou je cena u nas na slovensku stoji 130 SK a to sa mi zda vela oproti tomu kolko stoji v cesku....
ja-kub
Junior

Odeslat příspěvekod kukin 23. 4. 2007 19:35

to je vysokohorská přirážka;)
Po nás potopa.

na doma: foobar2000 + Carat RUBY2 / NAD C545BEE + C352BEE + KEF iQ30 + Audio-Technica ATH-A900X
do práce: HRT microStreamer + Audio-Technica ATH-A500X
kukin
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 23. 4. 2007 20:51

Kdysi tu cenu na Slovensku zdůvodňovali ve S&V vysokými požadavky distributora. Jestli je to pravda, netuším, ale ten rozdíl je opravdu velký.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snoopy 23. 4. 2007 22:29

Jooo, taky si myslim, ze to zacalo v 93. Kupoval jsem si S&V na stancich a dychtive procital clanky a recenze a slintal nad novinkami. Clanky od pana Dudka nebo Dr. Sykory(?) mely uroven danou jejich bohatymi zkusenostmi. Jenomze pak se tam zacali cpat mladici a kdyz pak, tusim ze mistr Brezina, zacal pred prehravanim zmrazovat CD nebo jim barvil okraje na zeleno, rekl jsem si, ze je na case se nad investici do dalsiho cisla vzdy radne rozmyslet. V tom me utvrdilo predvanocni cislo, kde jako vyborny darek pod stromecek vsemi hlasy doporucovali jisty vyrobek, ktery v recenzi jen par cisel pred tim zustal na chvostu testovanych aparatu.
Nedavno jsem se pak od srdce zasmal, kdyz jsem se dozvedel o clanku v S&V v sekci o hudbe, kde recenzentik pel chvalu nad novym albem jakehosi Page a Planta, o nichz mluvil jako o "mlade nadejne dvojici" a povzbuzoval do zacatku jejich urcite slibne kariery slovy: "hosi jen tak dal".
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod lupenn 26. 4. 2007 14:39

Taky jsem ho kupoval kdysi pravidelne.Dnes si vybiram jen z obsahu..kdyz tam je pro me neco zajimavyho.A musim jeste doplnit,ze aspon na televize tam zustala(zatim)stara garda.Panove Mocek,a Manena.Jejich recenze se daji cist:)
lupenn
Kolemjdoucí

Další stránka