Taky se přidám do party čtenářů Sterea&Videa. Mám všechna čísla od roku 1993 nebo kdy to začalo vycházet. Takže můžu trochu porovnávat. Bohužel musím dát za pravdu, že v posledních letech šla úroveň dolů. Dílem je to zaměřením přeci jenom na daleko spotřebnější oblasti a dílem odchodem erudovaných autorů, což souvisí i s tím zaměřením. Na druhou stranu je to i obraz trhu. V první polovině 90.let byla na každém rohu prodejna s elektronikou. Letěly mini, midi věže. CDčka byla na rozmachu, u kazeťáků se diskutovalo zda kazety metal nebo chrom, apod. A ukažte mi dneska, kolik je kde speciálek na elektroniku? Nahradily je prodejny jiného módního segmentu a to hlavně mobilní telefony, které už dneska taky ustupují jiným prodejnám, mám dojem, že hlavně prodejnám sportovního textilu.
Abych se vrátil k S&V, kupuju jej pořád, asi už hlavně z nostalgie. Akorát dříve jsem ho přečetl celý a dneska si hodně vybírám, jenom podle toho, oč mám zájem. LCD TV mi nevadí, byť tam jsou často, stejně tak domácí kina, apod. Je pravdou, že z čistého audia tam už toho moc není, pokud pominu MP3 přehrávače. Nejvíce mě ale dostanou v tomto časopise testy mobilních telefonů, foťáků, počítačových věcí, apod. "AV" zařízení. >:-[]
Testy je samozřejmě třeba prakticky u všech časopisů brát s rezervou. Málokdo vám napíše, že ta a ta věc je špatná. Za prvé nikdy nemůžete vyloučit vadný či ne dobře seřízený kus a za druhé by se vám za chvíli nedostávalo přístrojů pro testování. Takže je třeba číst trochu mezi řádky a i s ohledem na autora.
Než výsledky testů mě v testech spíše zajímají popisy některých funkcí, které třeba bez fyzického osahání nemáte šanci zjistit. A jak jsem psal výše, fyzicky osahat není kde. Ne vždy, ale občas se v časopise o některých těchto vlastnostech něco dozvím.
Jak dlouho budu ještě kupovat Stereo&Video? Nevím, min. 2x už jsem chtěl přestat. Už jsem sice zrušil předplatné, ale v trafice zatím neodolám. Návyk je hrozný.
//edit: můj 100 příspěvek tady na novém foru, tak jsem se rozepsal
//Jersey II.: Super! Gratulace, to se musí oslavit, načínám šampaňské
//ilja2001: A jakou dobrou značku jsi načal, ať se můžu přidat