Diskuze o časopisu Stereo&Video

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod quichote2000 26. 4. 2007 17:34

Nedávno jsem si ho koupil, chci si koupit nějakou lepší hifi a tak jsem šáhnul po tomto časopise.

Co mě čekalo? Jedna recenze zesilovače, jedna recenze repro soustavy, a jedna mikrovez.
Zbytek byl velky článek o nějakých mp3 přehrávačích, které umí hry nebo co. Dál tam byl test fotaku a Lcd TV,
Na to kolik to má stránek tam toho moc nebylo. Každopádně jsem tam absolutně nenašel to co jsem hledal (repro, av reciver, zesíky atp...).
Už vím, že si ten časopis nikdy nemusim kupovat.

Ještě doplnění:

Už to tu někdo psal, že všechny výrobky tam recenzované hodnotí nejvýše.
Hodnocení právě u takových časopisů má být co nekritičtější.
Nejlepší OS = MAC OS X TIGER
quichote2000
Junior

Odeslat příspěvekod Narcissus 27. 4. 2007 00:49

Jenže nejkritičtější být nemůže, protože pak by dovozce už nikdy žádný přístroj časopisu nepůjčil, a ten by posléze skrachoval :)
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod quichote2000 27. 4. 2007 09:07

Kromě těch dovozců, jejichž výtobky byly hodnoceny kladně :-)

Jo, to je asi pravda, ale v takovém případě číst podobný časopis ztrácí smysl a je vlastně zbytečné, aby takový časopis existoval.
Nejlepší OS = MAC OS X TIGER
quichote2000
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 27. 4. 2007 09:10

Ideální by bylo, kdyby si časopis výrobek zakoupil a pak ho hodnotil tak, jak ho opravdu slyší.. To je ale bohužel utopie, protože některé přístroje jdou i do statisíců, pak časopisu asi opravdu nezbývá, než jim výrobek pochválit - pravda ale je, že to absolutně ztrácí smysl, a proto se člověk musí spolehnout jen sám na sebe, na své uši a mozek a časopis Stereo&video brát jako soubor hezkých obrázků.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Narcissus 27. 4. 2007 21:10

Je to jen byznys, stejně jako třeba popová hudba. Nic v tom není opravdové, všechno je stvořeno pro jiný záměr, než jak se to ve skutečnosti tváří.
Jak píše Jersey - jediný důvěryhodný nástroj posuzování zvukové kvality je sám člověk a jeho uši.
(jo, a pak taky cena a prestiž - je to dražší a známější, tak je to určitě lepší :) )
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod Heihachi 27. 4. 2007 21:36

myslím že to je nepochopení, S&V je nutno kupovat pravidelně, není to totiž žádný katalog testů, ale každé číslo je zaměřené na jeden či dva velké srovnávací testy a zbytek jsou profily a jednotlivé recenze, samozřejmě novinky a předpremiéry. Tím neříkám, že se mi tam líbí poměrně časté testy foťáků, případně PC věcí jako jsou nové widle, ale celkově pořád ujde jako zdroj informací co se děje a srovnávací testy se mi nezdají nějak ovlivněné, spíš mi vadí nezkušenost některých nových recenzentů.
Even Kuma is stronger than you!
Heihachi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ronnies 8. 5. 2007 01:18

Jersey II. píše:Ideální by bylo, kdyby si časopis výrobek zakoupil a pak ho hodnotil tak, jak ho opravdu slyší.. To je ale bohužel utopie, protože některé přístroje jdou i do statisíců, pak časopisu asi opravdu nezbývá, než jim výrobek pochválit - pravda ale je, že to absolutně ztrácí smysl, a proto se člověk musí spolehnout jen sám na sebe, na své uši a mozek a časopis Stereo&video brát jako soubor hezkých obrázků.
ronnies
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 8. 5. 2007 09:33

Hehe, ano, časopis by pak asi nemusel být výrazně dražší :wink: Ale jak říkám, to je utopie, jen jsem uvažoval nahlas, abych malinko tvůrce S&V "omluvil". Ani by mi tak nevadilo, že by byly všechny výrobky vynikající kvality, názor si stejně musí udělat každý sám na základě poslechu, mně spíš vadí, že se tam objevují digitální fotoaparáty, LCD televize a podobný "nesmysly".. Kdyby byl ten časopis jen o stereu, potažmo multikanálu a věcí s tím souvisejících, tak bych si ho kupoval. Za současného stavu, kdy je tam o HiFi jen pár stránek a převažují nesmysly (pro mě), časopis kupovat nebudu.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Snoopy 8. 5. 2007 10:34

V nazvu maji i Video, takze je to holt i o tom, co stimuluje zrakovy system.
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 8. 5. 2007 10:47

Ano, to sice mají, ale nápis Stereo je několikrát větší, a tak by to mělo být i s obsahem. Dost často je to opačně, můžou to přejmenovat na VIDEO&stereo.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Snoopy 8. 5. 2007 10:49

nebooo... REKLAMY na VIDEO a to ostatni ;)
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod bolojang 27. 10. 2007 19:55

Stejne jako vetsina zde "pritomnych" jsem casopis zacal kupovat cca v roce 93. mel jsem zhruba 6 kompletnich rocniku. Myslim ze tehdy v praveku, zacinalo dvd, dolby digital, atp se jednalo o kvalitni casopis. Diky nemu jsem se zacal zajimat o audio a video a poridil napr jeden z prvnich dvd prehravacu Panasonic dvd-a350 (mimichodem ho mam dodnes a stale hraje vyborne) byla to krasna doba. Dnes si casopis obcas z nostalgie poridim, ale uz to neni ono.
bolojang
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ka-spel 10. 3. 2008 22:24

Jersey II. píše:S první části příspěvku zase musím nesouhlasit já. V poslední době šlo Stereo&Video rapidně dolů. Nejen, že je celý časopis spíše o LCD televizích, digitálních fotoaparátech,... tkže by se mohlo jmenovat Video&Stereo, ale když už se objeví recenze nějakého přístroje, je většinou hodnocen jako excelentní, potažmo velmi dobrý. Připadá mi to jen jako zaplacená reklama. Tento časopis už nekupuji, občas ale jedno číslo zakoupím, jeslti se náhodou něco nezměnilo a nezačnou třeba kritizovat, ale opět je to to samé - velký test LCD, ... Komerce prostě jede, HiFi už netáhne. Občas mi připadá, že přístroj ani neslyšeli a píší o něm naslepo, resp. nahlucho. S druhou částí musím souhlasit. Také se směji recenzím na sluchátka a reprosoustavy v podání některých PC časopisů - např. sluchátka hrají velmi dobře, což zajišťujě 40mm neodymový magnet a podobné úsměvnosti :wink:i/quote]

Mám stejný názor o hifi jsem se dost zajímal už před 15 lety, před koupí prvního a asi na dlouho posledního apíku (prostě nevím proč měnit Rotel RB/RC980, Marantz SE CD63, Akustikon A360). Tehdy ty časáky začínali (pamatuji ještě velmi dobrý tuším Audio a slovenský Watt). Stereo se tehdy dalo taky ještě číst, když tam psal takový Dudek a Sýkora.

Dnes máš pravdu, že hi-fi je nějak v útlumu a málokdo to dokáže ocenit. Kolikrát se musím smát, když vidím kombinace některých zbohatlíků. Velká plazma nebo LCD za min. 50 litrů, krmená high kostkou z O2 nebo kabelovky a k tomu připojeno nějaké domácí kino z tesca za pět litrů (ti praví fajnšmekři maji all in v plastu značkové od Pioneera, Sony v cenovce 15t). Prostě velká TV je dokáže ochromit návštěvy a obzvlášť slepice to zhodnotí u kafíčka jak na tom jdou super ty seriály. A aby se udělalo vše pro akustickou pohodu, tak se tak telka umístí do kuchyňobyvákuhaly ideálně do rohu naproti fotelům a repro pěkně proti výkladní skříni na terasu, ať se to pěkně odráží a má to šmrnc. No když to tak navrhují architekti, tak to přece musí být dobré. A ještě aby byly in, tak vše propojit po bytě wifi - moderní je to bez drátů. :mrgreen:
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Junior

Předchozí stránka