Pamela 
Vies - to je o tom, ze ja tebe tiez mozem polozit otazku, ci o 20 rokov prehras CD a ci ho budes mat na com prehrat

Nechcem tu proste spustit flame ohladom CD VS HDD prehravace - ale ja osobne si myslim, ze doba napreduje a CD / DVD / BD placky proste z trhu zmiznu. Mozno nie o 20 rokov, mozno o 100. Ale mne osobne vyhovuje to, ze nemusim vypalovat. Kedysi som vypaloval filmy na DVD, mam ich slusnu zbierku, trcia mi tu na polici a prasi sa na ne. HD filmy osobne pozriem a mazem.
Co sa tyka trvacnosti formatov - pozri ako dlho tu mame WAV, MP3, FLAC je pomerne novy format, ale myslim, ze u ludi, kt. to s hudbou myslia vazne je pomerne oblubeny, tak nevidim dovod, preco by som o par rokov nemal vediet ten format na nieco prehrat. A ked aj ano - nie je problem - je to lossles format - skonvertujem ho potom do cohosi ineho.
To je moj pohlad na vec, nik s nim nemusi suhlasit, ale mne to (zatial) takto vyhovuje a nic lepsie som (zatial) nenasiel a nevymyslel

Morlith píše:je fakt ze ked na to clovek ma tak original je fjan, aspon nemusi riesit kvalitu
Neriesim. Taham len "spravne" spravene CD ripy a viem si skontrolovat, ci je to OK, alebo nie. Nemam riziko doskrabania CD - iba riziko, ze mi odide cely HDD a pridem o vsetko
Ale na to su zas zalohy . . .