Pamela

Členové fóra se představují. Fotky a diskuze k vašim audio/video přístrojům.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Odar 28. 11. 2009 18:21

Pamela --> O zmazanie poziadaj MODov. Kazdy preferuje cosi ine - niekto rad CD, niekto rad subory. Tak ci onak pekna zostava. BTW s tym zavieranim do pivnice to bolo trosku s nadsazkou - az take hrozne (ked sa na to ide s rozumom) to nie je ;)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pamela 29. 11. 2009 12:46

Já vás mladé za ty "soubory" neodsuzuju,jen by mě třeba zajímalo až si budeš chtít za 15 let pustit něco co posloucháš ted,co uděláš?Já vytáhnu z regálu CD a hraju.Ty pujdeš do pivnice přemlouvat 15 let starou"multimediální škatulu"? :-D Nejstarší CD mám 20 let. 8-D
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Morlith 29. 11. 2009 12:55

ee vytiahnem z regalu zalohovane DVD z hudbou :p
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 29. 11. 2009 12:58

:hm :hm Ta multimedialna skatula podla mna 15 rokov nevydrzi :D :D Proste zas bude cosi ine, co mi ten FLAC prehra. Ked pozeram, co mam CD po polickach a ze Xkrat viac ich mam na 1 HDD, kde mi momentalne hudba zabera cca 130 GB - je to na zvaznie :)
Kazdemu vyhovuje cosi ine :)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pamela 29. 11. 2009 13:06

No a pro takové případy já "zálohuji" rovnou na originál CD :-D
Měl bych 2 malé dotazy.
Bude ti za 20 let vypálené CD/DVD vubec hrát? :roll:
Ten formát co dnes používáš,pujde přehrát? :nenapadne
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Morlith 29. 11. 2009 13:32

preco by vypalene cd/dvd nemalo hrat? to uz je potom otazne ci vobec cd/dvd ako format bude existovat, co sa tyka formatov, bud bude novy a postupne sa to bude cele presuvat, alebo budu stale programy cez tkore to pustis, aj dnes su programy kde si mozes na win xp/vista/7 pustit dosacku hru aj ked by to ist uz davno nemalo...
ja by som to imho nevidel tak tragicky ale je fakt ze ked na to clovek ma tak original je fjan, aspon nemusi riesit kvalitu
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 29. 11. 2009 13:36

Pamela --> Vies - to je o tom, ze ja tebe tiez mozem polozit otazku, ci o 20 rokov prehras CD a ci ho budes mat na com prehrat :hm Nechcem tu proste spustit flame ohladom CD VS HDD prehravace - ale ja osobne si myslim, ze doba napreduje a CD / DVD / BD placky proste z trhu zmiznu. Mozno nie o 20 rokov, mozno o 100. Ale mne osobne vyhovuje to, ze nemusim vypalovat. Kedysi som vypaloval filmy na DVD, mam ich slusnu zbierku, trcia mi tu na polici a prasi sa na ne. HD filmy osobne pozriem a mazem.

Co sa tyka trvacnosti formatov - pozri ako dlho tu mame WAV, MP3, FLAC je pomerne novy format, ale myslim, ze u ludi, kt. to s hudbou myslia vazne je pomerne oblubeny, tak nevidim dovod, preco by som o par rokov nemal vediet ten format na nieco prehrat. A ked aj ano - nie je problem - je to lossles format - skonvertujem ho potom do cohosi ineho.

To je moj pohlad na vec, nik s nim nemusi suhlasit, ale mne to (zatial) takto vyhovuje a nic lepsie som (zatial) nenasiel a nevymyslel ;)

Morlith píše:je fakt ze ked na to clovek ma tak original je fjan, aspon nemusi riesit kvalitu
Neriesim. Taham len "spravne" spravene CD ripy a viem si skontrolovat, ci je to OK, alebo nie. Nemam riziko doskrabania CD - iba riziko, ze mi odide cely HDD a pridem o vsetko :D :potichu
Ale na to su zas zalohy . . .
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pamela 29. 11. 2009 14:25

Morlit
Nejde o formát,jde o to že některé pálené CD po pár letech nejdou přehát.Zkušenost mého kolegy,který dnes vyhazuje pálené CD které nahrával před zhruba 7lety a dnes s nimi má problémy.Myslel jsem že je všeobecně známo že záznam na CD-R časem "mizí"(za to mě asi ukamenujete,ale je to tak) 8-)
Odar
Odpověd zní ANO! I po 20 letech si mužu přehrát originální CD které jsem si koupil v roce 1989.Dokonce i na přehrávači z té doby si mužu pustit CD které vyšlo včera. :lol:
Neplivu vám na ty vaše"MP3"jen mám na poslech hudby jiný názor.Hawk. :shock:
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Sanycz 29. 11. 2009 16:01

Pánové problém pálených cd je také že data mohou mizet postupně tj. že cd může ještě hrát ale už nebude osahovat všechny informace v hudě třeba detaily a přece jsme s Pamelou nevyhazovali statisíce proto abychom pak uvažovali jestli cd hraje tak jak má nebo už tam nějaké detaily či dynamica schází, to by mě teda pěkně štvalo.Tak si pustím orginál a vím že tam je co má být.Jsme holt jiné generace a my pamatujem dobu kdy jsme za 1LP dali 1/3 výplaty na burze a návdavkem dostali od policie obuchem po hrbu, takže nám ceny dnešních cd ve srovnání s platy připadají směšné.Koupím si měsíčně 10cd a rodina to ani nepostřehne.
Electrocompaniet 250R+Cambridge Audio 840E+EmmLabs SACD SE+Wilson Benesch Discovery
Sanycz
Junior

Odeslat příspěvekod Pamela 29. 11. 2009 16:20

No 10 CD měsíčně si dovolit nemohu,ale jinak dík za podporu.Jsme hold jiná generace a svou oblíbenou fonotéku v USB klíčence mít nikdy nebudem! :lol: Mladí dozrajou.Možná! :D
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Sanycz 29. 11. 2009 16:42

Pamela:Taky nekupuju cd za 500 ale brouzdám po netu a využívám akcí jsme parta pěti nadšenců takže nám málo co unike.Namátkou koukni na www.popron.cz jen co mě ted napadá AC/DC skoro všechny desky po 140kč Cooper po 99kč Asia za 99kč jenom tam je toho dost a těch servrů je: www.audio3.cz www.curepink.cz atd.Málokdy dávám za cd víc než 250kč.
Electrocompaniet 250R+Cambridge Audio 840E+EmmLabs SACD SE+Wilson Benesch Discovery
Sanycz
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 29. 11. 2009 16:49

Pamela --> Ja MP3 nepocuvam, ale FLAC. Z neho sa tie jednotky a nuly casom nevyparuju . . .
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ovo 29. 11. 2009 18:35

Podle mě je to fuk, na čem to je dneska nahrané. Jsem přesvědčen, že konkrétní muzika (na vinilu, mp3, CDA, SACD či cokoliv jiného) bude dostupná i po 100 letech, a to ve formátu, který půjde přehrát. Nebo máte někdo nějakou komerční muziku, co už se nedá dneska sehnat? (vynechávám amatérské nahrávky)

Jinak mi připadá, že přehrát 500GB jednou za 5 let ze staré škatule do nové není problém. Ale zálohovat to na DVD je dneska už trochu out.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 29. 11. 2009 19:02

Ovo --> Tiez som bol kedysi presvedceny, ze si kupim BD napalovacku. Uz ale na to pozeram tak, ze si radsej kupim na zalohu 1TB externy HDD, ktory budem mat capnuty v sufliku. Ciste pre zalohu hudby a iny podobnych veci.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pamela 30. 11. 2009 07:48

Sanycz
Taky nedávám za CD víc jak 250.Nešmejdím sice po netu,ale když jdu do centra vždy kouknu do asi 2 posledních prodejen s CD a něco najdu.
Já neposlouchám MP-3,FLAC,multimediální škatule,1TB externy HDD ani nic podobného,poslouchám jen muziku co se mi líbí a k tomu by měl být slušný CD player,zesák s trafem jak kastrol co si v něm ohříváš párky a bedny s 30cm basem velikosti ledničky s mražákem ve které máš ty párky.Tak je to spravne,tak to ma byt. :mrgreen:
Ale jak říkám,jste jiná generace a možná se u vás dočkáme 2 monobloku MARK LEVINSON připojených k notebooku a "koně moje hyjéé" :lol:
Pamela
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka