Dneska jsem se teda dostal k těm šílenejm sluchátkum. Musim říct, že jsou v reálu fakt pěkný a nastavujou v tomhle ohledu laťku česko-slovenským diy tvůrcům sluchátek setsakramentsky vysoko. Z šeďourovejch fotek to nebylo moc poznat, tak jsem je trochu cvaknul ať to vynikne. Taky působí konstrukčně fakt solidně a předimenzovaně/nezničitelně, ještě jsem se s něčím podobným u komerce nesetkal.
Pohodlí je fajn, ale tady bude jeden bod, kterej bych zkritizoval. Sluchátka, resp. hlavový most se nedá nijak nastavit podle velikosti hlavy, takže mě konkrétně nesedí úplně na 100%. Jsou mi velký.
Od zvuku jsem nečekal vůbec nic, vlastně jsem ani nevěděl, že jsou tam orthodynamický měniče Fostex. To jsem se dozvěděl až včera a docela to ve mě vzbudilo zvědavost. Asi bych neměl přehnaně chválit, protože to tak nějak tady každej čeká, ale nedá se svítit, je to prostě dóst slušný. Basy pevný a rychlý - to jsem teda vůbec nečekal. A hlavně jich není nějak přehnaně hodně, jak tak trochu od uzavřenejch sluchátek, nevim proč, čekám. Vlastně jich je míň než u HD800. To jsou bohužel jediný sluchátka, který mám doma na srovnání. HD600 jsem zrovna včera vrátil. Nicméně basy nejdou ani nějak extra do hloubky, opakuji ale že srovnávám s HD800.
Projev je překvapivě vyrovnanej. Dokonce se mi u některejch písniček z osumdesátejch let zdál i poslouchatelnější než právě na HD800. Tam to bylo sem tam na středech moc prezentní a agresivní v přímym srovnání. Velice se mi líbilo i podání prostoru. řekl bych, že je tam něco zajímavýho na středech, co právě ten dojem prostoru vytváří. Jsou takový hladký a zábavný. Sluchátka nejsou ani omylem studený a analytický, ale ani nejsou nabasovaný a rozmázlý. Trochu mi připomínaj mý oblíbený Shure SRH 940. Ale jen po paměti. Ve skutečnost by to třeba bylo trochu jinak.
Dneska nemám moc fantazii na nějaký dlouhý popisy, stejně to nikoho nezajímá. Jen bych zmínil, že kdyby se to zadalo na výrobu Číňanum, a následně prodávalo tak za 5000,-, tak by to mohl být megahit s timhle zpracovánim a zvukem. Jen by se muselo ještě doladit pár věcí , hlavně nastavitelnost hlavovýho mostu.
Ještě jsem si vzpoměl, byly k tomu 2 kabely. Jeden noname zakroucenej z několika žil a jeden Tasker. Rozdíl mezi těmito 2 kabely je dost slyšitelnej. Tasker je horší, takovej zapatlanější.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.