Federmann, autor řady HQQF

Členové fóra se představují. Fotky a diskuze k vašim audio/video přístrojům.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod EKKAR 2. 5. 2012 23:04

Bigos píše:Jen EDIT: ty limitace jsou blbost... nejsem blbej nechci si odpalit zesak...zbytečně ryskovat, když stejně to hudebně nemá smysl.

-- 2. 5. 2012 23:25 --

Já to také myslel tak jak píšete.. a naučte se číst text..také jsem psal otom, že to nemám vyzkoušené na 4R :-D Absolutně zbytečný přízpěvek.

Ryskovat si můžeš klidně co chceš - těch rysek se na ten zes vejde 6 půlek... Zkoušet zařízení na hranici nebo i za hranicí běžných provozních podmínek patří ke konstruktérské práci - jedině tak totiž jako autor zjistím, KAM AŽ MŮŽU ZA PROVOZU BEZ NEBEZPEČÍ PRO ZAŘÍZENÍ ZAJÍT - pokud to neudělám, riskuju v následujícím provozu daleko víc, nejen zničení - ale i ostudu za to, že mi zařízení při provozu za podmínek podle specifikace naprosto bezpečných vybuchne do ksichtu...
A když píšu příspěvek, tak nepřizpívám - ano, i čeština jest vizitkou každého člověka. A mezi povinnosti moderátora náleží i dozor nad úrovní jazyka. Nemluvě o tom, že se pokoušíš tvrdit nám tady o nějakém zesu, že má výkon 400W, když ses ho na ten výkon ani nepokusil vybudit - podle toho cos napsal, se ten zesilovač ani nezapotil, protože jel "na volnoběh". Pochop, že když nebudeš argumentovat solidním způsobem a k věci, dočkáš se od věci znalých jen posměchu - protože si v takovém případě ani nic jiného nezasloužíš :pozor :pozor :pozor Tolik asi ke zbytečnosti něčích příspěvků - nepřej si radši znát pořadí, které podle tohoto hodnocení příspěvky toho kterého diskutéra zaujímají...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bigos 2. 5. 2012 23:45

Určitě je co zlepšovat.Pokusím se do budoucna lépe připravit.
Bigos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Federmann 3. 5. 2012 05:49

Vidím, že se to tu pěkně rozjelo. Jak psal Jirka nejsme na češtinářském, ale elektrotechnickém fóru a on si občas zamění s-z či i-y, možná je to spojeno s nářečím či něčím jiným, ale zpět k fóru elektrotechnickému, kde by rozhodně neměl guláš v požadavcích na zesilovač.

Možná Dudek u svých zesilovačů klamně garantuje plný výkon až do 200kHz http://www.forum.federmann.cz/viewtopic ... &start=132 Já u svých HQQF jsem poněkud opatrnější, jde přece o opravdový Hi-Fi zesilovač a ten je konstruován v první řadě na věrnost přenosu, nikoliv na oslňující čísla. Proto se podívejme na uváděné technické parametry:
• Hudební výkon 2x400W/4Ω, 2x200W/8Ω.
• Trvalý výkon 2x50W/8Ω (1x100W/8Ω).
• Frekvenční rozsah 0dB 10Hz÷100KHz/1W, –3dB 4Hz÷200KHz/1W.
• Proudové omezení 20A.
• Opožděné připojení hlavního napájení.
• Hlídání ss složky na výstupu, možno i teplot a dalších parametrů.
• Odpojení napájení a rychlé vybití filtračních kapacit při poruše nebo opakované limitaci.
• Rozměry 400mm x440mm x140mm (120mm).
• Váha 18,3kg.
• Jištění 230V/T-1,6A.
• Vstupní citlivost pro 100W/4Ω, V-U metr 0dB nastavitelná 530mV÷1,4V.
• Prezence vypínatelný 0 ÷ +10dB/3,8kHz při rovné charakteristice.
• Basy 20Hz ±19dB, Výšky 20kHz ±20dB.
• V-U metry pro nastavení optimální úrovně signálu.
• Poslechově absolutně bezkonkurenční zesilovač !

http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... -hqqf.html

Jirka sic gramaticky občas chybně, ale technicky správně si umí spočítat jištěný příkon 230V*1,6A cca 350W a od něj odvozený trvalý výkon výstupní cca 100W, na rozdíl od jiných "Mistrů", kteří to napsali gramaticky správně, ale požadují po takovém 350W transformátoru výstupní výkon zesilovače 2x800W!!!

Samotný zesilovač HQQF by to hravě přežil, neboť by na jeho tranzistorech nepřekročila výkonová ztráta ani 50% výkonu povoleného, ale stejný transformátor by zesilovač pro který byl původně vyroben http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... te-se.html , tedy DPA330 odpráskl jak malinu, neboť by limitace nastala za podobných podmínek a výkonové tranzistory by byly přetíženy ve všech parametrech. http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... ovani.html

Taková situace však nemůže nastat nejenom proto, že Jirka je dostatečně technicky znalý a ví že nemůže trvale z 350VA transformátoru krmit zesilovač a chtít po něm trvalých 1600W výkonu. To je prostě něčí naprostý technický, ale gramatický správně napsaný úlet, možná však "Mistr" Daněček doloží měření na stejném transformátoru u zesilovače DPA330 či nějakém jiném, o čemž vážně pochybuji. Jištění zesilovače je natolik inteligentní, že by takové "Mistrovské" snahy rychle zarazilo, jak je napsané v technických parametrech k HQQF, snaha o trvalé překračování výkonu - limitací je odměněna odpojením, stejně tak se zachová pojistka T1,6A, každý si může najít při jakých proudech a za jaký čas obvod odpojí.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora." - Kurt Tackmann. Mnohé se zazrcadlí v Zrcadle českého a slovenského internetu
Federmann
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kazzatel49 3. 5. 2012 06:48

Já se bavím... :mrgreen: stejný kecy, stejná blbá měření, stejný lži a výmluvy....Cimrmane, dveřma tě vyhoděj, voknem zase vlezeš zpět...ty musíš být tou touhou po uznání úplně posedlej... :lol:
kazzatel49
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod šeďour 3. 5. 2012 10:48

Chápete někdo, z čeho, že ten údajný student Bigos dělal vlastně maturitu ?
Z češtiny to bejt nemohlo, vo elektrice taky ví kulový, tak co to mohlo bejt za předměty ?
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 3. 5. 2012 11:00

(_!_) lezectví
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 5. 2012 12:06

šeďour píše:Chápete někdo, z čeho že ten údajný student Bigos dělal vlastně maturitu ?
Z češtiny to bejt nemohlo, vo elektrice taky ví kulový, tak co to mohlo bejt za předměty ?
Mno, podle mého názoru tu maturu dělal a určitě NE JEDENKRÁT - a s velkou pravděpodobností ji NEUDĚLAL... Aspoň teda na škole s normální maturitní komisí by ji neudělal. A je naprosto jedno z jakého předmětu. Pokud ale přesto vlastní dokument s natištěným nápisem "Vysvědčení o maturitní zkoušce", je to krásná ukázka platnosti teorií o análním speleologismu nebo rektálním alpinismu - případně korupci jako takové...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kazzatel49 3. 5. 2012 12:57

Jakto že klamně, Cimrmane ? Tys u toho snad byl ? 28,2 V ef. je 200W do čtyř ohmů na libovolným kmitočtu, takže si takovýhle kecy vodpusť...že se ty tvý na tomhle kmitočtu rozsypou nebo z nich leze mramboroid, je tvůj problém a ne můj...
A nevoháněj se tady nějakejma mistrama, který chtějí tahat z třistapadesáwatovýho trafa šestnácet watů, to tady nikde nezaznělo, je to jen nějakej zkrat v tvý paranoidní kebuli...a máš-li to trafo z 330 ( když už si neumíš navrhnout svý ), máš na elytech 2x57VDC...a z tohohle napětí dostáváš 40V efektívních na výstupu, což by bylo těch 400W do čtyř ? Tak to můžeš povídat leda tak těm svejm snaživejm žáčkům, lháři prolhanej...takovej výkon to nedá, leda tak jednu milisekundu...kecáš jak zadel v noci...
kazzatel49
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 3. 5. 2012 13:10

Tak a teraz sa skutocne zacinam bavit.
"Zabava graduje"
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod šeďour 3. 5. 2012 13:51

Federmann píše:Já u svých HQQF jsem poněkud opatrnější, jde přece o opravdový Hi-Fi zesilovač a ten je konstruován v první řadě na věrnost přenosu,

Takže je to přeci jen myšleno jako hifi zesilovač, na tohle jsem se před nějakým časem ptal, ale nedostal jsem odpověď.
Teď už tedy vím, jak má správný hifi zesilovač vypadat !

Za prvé...nemusí mít zpožděné připojení reprosoustav, vždyť Tranziwat to taky neměl.
Za druhé...nepotřebuje přepínač vstupů, nejspíš se připojí jen jeden empétři přehrávač.
Za třetí...vstup konektorem jack 6,3mm je asi u hifipřístrojů běžná norma.
Za čtvrté...korekce se hodí vždycky...vždycky, když se připojej mizerný malý bedýnky.
Za páté...důležitá informace na čelním panelu je, kdo navrhoval design.
Za šesté...podle čeho se vlastně nastaví úroveň měřidel ? To mi nějak uniklo.
Atd.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 5. 2012 13:51

Ring volný, pánové - A PROSÍM BEZ VULGARIT!!!
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 3. 5. 2012 13:54

šeďour píše:Za čtvrté...korekce se hodí vždycky...vždycky, když se připojej mizerný malý bedýnky.

Hlavne ak k tomu dakto pripoji aiwa repro ...
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod šeďour 3. 5. 2012 14:45

To je, ale vulgární zelená... :mrgreen:
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 3. 5. 2012 15:41

chlapci,jak se tady 13 stránek můžete hádat o designovém hnusu co by jsem si nedal ani do garáže a co nikdo v životě neslyšel zahrát ani tón.....masakr :grr: pan učitel Fed....se zasekl na chlubení s něčím co nikdo neslyšel hrát a demagogoicky to něco obhajuje a vychvaluje do nebes....chudáci jeho žáci.....pokud takhle přistupuje i k výuce....

O jeho úrovní vypovídá i to,jak neustále napadá pana Dudka a Macuru,kteří se mají aspoň s něčím možnost pochlubit a hlavně ukázat.....Jim ty zesilovače hrájí pane Fed.....

jinak myslím,že by jste se měl raději věnovat prohlížení včelstev na což máte osvědčení ve svém životopise....medu je málo a je to užitečnější,než výroba 1000watt zesilovačů.... 8-D

http://www.federmann.cz/index.php/ma-ma ... culum.html
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kazzatel49 4. 5. 2012 14:41

Koukám, že Cimrmanovi nějak vyschla inspirace...nebo že by byl jinej důvod jeho absence ? :-)
kazzatel49
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka