Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Federmann píše:danhard píše:ještě nikdy třeba nebylo ukázáno chovaní v limitaci, třeba sin 10kHz +3dB nad limitací.
Daněčku, daněčku, můžete mi ukázat jediného světového výrobce, který u zesilovačů pro hudební účely něco podobného měří? To již můžete měřit odolnost 100m pod hladinou vody a pod.![]()
Viděl jste někdy spektrum hudebního signálu, jak často a jestli vůbec se takové případy 10kHz +3dB nad limitací vyskytují? Tušíte vůbec jaká reproduktorová soustava by musela být připojena? Hudebních 400W v obdélníku snad 800W? a tolik by musel mít trvalé zatížení jen výškový reproduktor takové reproduktorové soustavy, tedy celkem nějakých 10-20kW?
Přesně pro takové jako jste vy je tam velmi důležitý ten V-U metr ....
danhard píše:Bigosi, co to je za urážku, když tě upozorním na do očí bijící hrubky, které jsou v každé tvé větě ?
Z Elektra jsem se ptal na konkrétní věci, které vycházejí třeba ze standardizovaných metod testování a ty jsi na nic jsi neodpověděl ???
EKKAR píše:Bigos píše:Jen EDIT: ty limitace jsou blbost... nejsem blbej nechci si odpalit zesak...zbytečně ryskovat, když stejně to hudebně nemá smysl.
-- 2. 5. 2012 23:25 --
Já to také myslel tak jak píšete.. a naučte se číst text..také jsem psal otom, že to nemám vyzkoušené na 4RAbsolutně zbytečný přízpěvek.
Ryskovat si můžeš klidně co chceš - těch rysek se na ten zes vejde 6 půlek... Zkoušet zařízení na hranici nebo i za hranicí běžných provozních podmínek patří ke konstruktérské práci - jedině tak totiž jako autor zjistím, KAM AŽ MŮŽU ZA PROVOZU BEZ NEBEZPEČÍ PRO ZAŘÍZENÍ ZAJÍT -
kazzatel49 píše:Jakto že klamně, Cimrmane ? Tys u toho snad byl ? 28,2 V ef. je 200W do čtyř ohmů na libovolným kmitočtu, takže si takovýhle kecy vodpusť...že se ty tvý na tomhle kmitočtu rozsypou nebo z nich leze mramboroid, je tvůj problém a ne můj...
A nevoháněj se tady nějakejma mistrama, který chtějí tahat z třistapadesáwatovýho trafa šestnácet watů, to tady nikde nezaznělo, je to jen nějakej zkrat v tvý paranoidní kebuli...a máš-li to trafo z 330 ( když už si neumíš navrhnout svý ), máš na elytech 2x57VDC...a z tohohle napětí dostáváš 40V efektívních na výstupu, což by bylo těch 400W do čtyř ? Tak to můžeš povídat leda tak těm svejm snaživejm žáčkům, lháři prolhanej...takovej výkon to nedá, leda tak jednu milisekundu...kecáš jak zadel v noci...
Federmann píše:Technické parametry:
· Trvalý výkon 2x100W/8Ω.
· Hudební výkon 2x400W/4Ω, 2x200W/8Ω.
· Frekvenční rozsah 0dB 10Hz÷100KHz, –3dB 4Hz÷200KHz.
Bigos píše:400WJaký je jmenovitý výkon do 4R ?
Federmann píše:Proto se podívejme na uváděné technické parametry:• Hudební výkon 2x400W/4Ω, 2x200W/8Ω.
• Trvalý výkon 2x50W/8Ω (1x100W/8Ω).
• Frekvenční rozsah 0dB 10Hz÷100KHz/1W, –3dB 4Hz÷200KHz/1W.
Federmann píše:Tak mám pocit, že někteří se nikdy nepřeklepnou v "i" "y", "s" "z" či něčem zcela jiném, ale přitom samotnému významu slov moc nerozumí, jinak si neumím představit, že by někdo v souladu s pravidly této části fóra, chtěl testovat jasně deklarovaný jmenovitý - trvalý výkon 50W při přetížení až na 800W což je cca 16násobné přetížení a některý z diskutujících to ještě považoval za standardní měření a testování! Na straně druhé nevědět co je hudební výkon sic jen na 1ms!?
Federmann píše:• Hudební výkon 2x400W/4Ω, 2x200W/8Ω.
• Trvalý výkon 2x50W/8Ω (1x100W/8Ω).
• Frekvenční rozsah 0dB 10Hz÷100KHz/1W, –3dB 4Hz÷200KHz/1W.
• Proudové omezení 20A.
• Opožděné připojení hlavního napájení.
• Hlídání ss složky na výstupu, možno i teplot a dalších parametrů.
• Odpojení napájení a rychlé vybití filtračních kapacit při poruše nebo opakované limitaci.
• Rozměry 400mm x440mm x140mm (120mm).
• Váha 18,3kg.
• Jištění 230V/T-1,6A.
• Vstupní citlivost pro 100W/4Ω, V-U metr 0dB nastavitelná 530mV÷1,4V.
• Prezence vypínatelný 0 ÷ +10dB/3,8kHz při rovné charakteristice.
• Basy 20Hz ±19dB, Výšky 20kHz ±20dB.
• V-U metry pro nastavení optimální úrovně signálu.
• Poslechově absolutně bezkonkurenční zesilovač !
http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... -hqqf.html
Jištění zesilovače je natolik inteligentní, že by takové "Mistrovské" snahy rychle zarazilo, jak je napsané v technických parametrech k HQQF, snaha o trvalé překračování výkonu - limitací je odměněna odpojením, stejně tak se zachová pojistka T1,6A, každý si může najít při jakých proudech a za jaký čas obvod odpojí.
Pro srovnání HQQF musíte hledat v kategorii jako je Mark Levinson, PASS LABS či MBL nebo KRELL
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků