Pochlubte se na čem posloucháte doma...

Členové fóra se představují. Fotky a diskuze k vašim audio/video přístrojům.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Tučňák 7. 1. 2007 19:12

Obyvák : Swans D300HT :arrow: http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=181

U PC Genius Home Theater 5.1 :arrow: To asi víte jak vypadá..
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Junior

Odeslat příspěvekod drnoha 7. 1. 2007 19:24

Genius Home Theater 5.1 RULEZZZZ. :))))))))
drnoha
drnoha
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 7. 1. 2007 20:29

Přesně tak, za ty prachy nemá konkurenci..už ho mám pár let a neměnil bych.. :-B
Tučňák
Junior

Odeslat příspěvekod gaminn 7. 1. 2007 21:26

[quote="Tučňák"oPřesně tak, za ty prachy nemá konkurenci..už ho mám pár let a neměnil bych.. :-Bh/quote]

Jj, je to fajn, když člověk neví, jak zní lepší zvuk. Aspoň se pak zbytečně nevyhazují peníze za nákup lepšího audia :D
gaminn
Junior

Odeslat příspěvekod wouk 7. 1. 2007 22:02

zdravím přítomné milovníky audio HW :-B
já poslouchám doma různé kombinace těchto komponent:

- zesilovač Pioneer SA-608 (2x80w@8ohm, vyrobeno kolem 1980-82, krásný starý stroj, orig. cenu bohužel nevím, zrovna jsem se rodil :) ) Obrázek

- cd Sony XA-20ES (fixní i variab.výstup, coax i opt. digital výstup, robustní mechanika se stabilizérem, orig. cena kolem 20.000 Kč) Obrázek

- postarší minidisk Sony MDS-JE500 (jeden z prvních stolních minidisků, cena kolem 15.000 tuším) Obrázek

- sluchátka Sennheiser HD-565 Ovation (vítěz golden ear, orig. cena kol 5.000 Kč) Obrázek

+ zesilovač pětikanál od Sony, omrknu doma označení a postnu obrázek, vím jen, že to je jeden z prvních zástupců QS řady a stál kolem 20 litrů.. později updatnu
+ postarší cd player Sony CDP-XE800 (doporučuji koupit jetou, viděl jsem snad za tisícovku a je to opravdu slušný přehrávač)
+ slouchátka na ven Koss SparkPlug
+ repro staré videotony s 10 palcovými basovými reproduktory
+ repro od AQ, nevím z hlavy typ, nějaké sloupové 2 pásmovky s d'apollito zapojenými hlubokotónovými reproduktory
+ mrtě starších reproduktorů dle potřeby, dokonce tu je i 5+1 od Denveru, to je ale trochu jiná liga ze supermarketu :lol:
wouk
Junior

Odeslat příspěvekod Tučňák 7. 1. 2007 22:28

gaminn píše:[quote="Tučňák"oPřesně tak, za ty prachy nemá konkurenci..už ho mám pár let a neměnil bych.. :-Bh/quote]

Jj, je to fajn, když člověk neví, jak zní lepší zvuk. Aspoň se pak zbytečně nevyhazují peníze za nákup lepšího audia :D /quote]

To asi jo..já nemám bůh ví jaký hudební sluch. :D Takže pro moje potřeby toto plně vyhovuje a máš pravdu, že nepotřebuju lepší audio - peníze radši strčím někam jinam, kde se mi budou zdát lépe využity a nemusí to být jenom oblast IT.
Tučňák
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 7. 1. 2007 22:34

wouk
Huhuhu, moc krásné stroje.. Nejvíc mě zaujala ta sluchátka.. Nikde jsem o HD565 neslyšel myslím. Designově jsou podobná HD265 (ale ty jsou uzavřená).. Není ten CD přehrávač XE800 k mání?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod wouk 7. 1. 2007 23:57

jersey: díky za pochvalu, co se týče hd-565 - koupil jsem je asi před 8 lety po dlouhém vybírání (některý z našich tehdejších časopisů jim dal hodně vysoké hodnocení, buď S&V a nebo AVR, už si nepamatuji) a musím říct, že jsem stále nadmíru spokojený, jen jsem asi před 3 lety měnil přívodní kabel, dá se pohodlně odpojit, takže žádná křeč (až na tu cenu: 790,- za kábl???).
ad CD player: já ti ho neprodám, protože bych si pak musel koupit jiný, který by byl stejně dobrý nebo lepší, a to by mě stálo minimálně 10k, ale viděl jsem asi před 2 lety na netu inzerát, že borec prodá XE-900 (což je ještě o něco vyšší model, kdysi 14 tisíc) za asi 1500,- Kč, tak soudím, že xe800 seženeš za podobnou cenu... ono je dnes problém prodat kvalitní audio komponent, protože za tisícovku si každá lama může koupit player v tescu, který navíc umí i dvd, mp3 atd... takovým se těžko vysvětluje, proč by si měli koupit cd za půl miliónu (Wadia, Mark Levinson, Krell a další...). každopádně vydrž a určitě najdeš podobný přehrávač, konkrétně sony z let 1998 a výš mají velice slušné cd přehrávače - zajímavost na okraj, nejeden audiočasopis používal cdp xe-900 jako referenční neutrální přehrávač pro testy komponentů o několik tříd dražších, defacto to byl jediný přehrávač do asi 50 tisíc, na kterém se testovalo (dobře, byl tam i sony xa-30es a xa-50es stál 49.900,- takže je pod 50k, ale xe-900 se dala pořídit kolem 12 tisíc).
no a jen si neodpustím poznámku, že je super, že i na IT diskuzi se najdou milovníci audia :-B
wouk
Junior

Odeslat příspěvekod wouk 8. 1. 2007 00:05

teď jsem si vzpomněl - kdysi jsem chodíval na server http://www.gmx.cz (audiophile meeting point, provozoval jej jiří michálek, nekomerční projekt od nadšence pro nadšence), který už bohužel dnes neexistuje (doménu užívá někdo jiný), ale dají se najít archivní kopie těchto stránek. viz tato diskuze:
http://www.f-sport.cz/hifi/index.php?action=vthread&forum=3&topic=486
opravdu doporučuju, tenhle web jednoho člověka strkal v pohodě do kapsy i tištěné magazíny. je velká škoda, že už mnoho let nežije (web, doufám, že pan michálek ano :mrgreen: )
docela funkční mirror i s obrázky je tu (je ale třeba přepnout kodování na win1250) http://web.archive.org/web/20051030011103/http://www.gmx.cz/
a jsou tam opravdu nádherný sexy obrázky!
wouk
Junior

Odeslat příspěvekod drnoha 8. 1. 2007 10:45

Tučňák"o[quote="gaminn píše:[quote="Tučňák"oPřesně tak, za ty prachy nemá konkurenci..už ho mám pár let a neměnil bych.. :-Bh/quote]

Jj, je to fajn, když člověk neví, jak zní lepší zvuk. Aspoň se pak zbytečně nevyhazují peníze za nákup lepšího audia :D /quote]

To asi jo..já nemám bůh ví jaký hudební sluch. :D Takže pro moje potřeby toto plně vyhovuje a máš pravdu, že nepotřebuju lepší audio - peníze radši strčím někam jinam, kde se mi budou zdát lépe využity a nemusí to být jenom oblast IT. /quote]

Jj, jako i s tema Geniusama mi prijde zvuk u me vpokoji dostatecne kvalitni, stejne na MP3 a netove radio nema cenu kupovat buh vi co, na hry se zase hodi vice bednicek a to ty Geniusy taky splnuji. Ale do obyvaku k nejake Hi-Fi technice bych si je samozrejme nedal.
drnoha
Junior

Odeslat příspěvekod gaminn 8. 1. 2007 20:56

drnoha píše:Jj, jako i s tema Geniusama mi prijde zvuk u me vpokoji dostatecne kvalitni, stejne na MP3 a netove radio nema cenu kupovat buh vi co, na hry se zase hodi vice bednicek a to ty Geniusy taky splnuji. Ale do obyvaku k nejake Hi-Fi technice bych si je samozrejme nedal.

Dejme tomu, že u středů a výšek nemusí být tak markantně znatelná jejich (ne)kvalita, ale basy (=hučení) v podání této soustavy jsou přímo otřesné. Jen kvůli tomu by člověka poslech hned omrzel.
gaminn
Junior

Odeslat příspěvekod kokos 8. 1. 2007 21:21

ja posloucham na svem starsim pocitaci a na repracich Logitech X-530 5.1:-))) nic moc.. ale co!
is it nut? no, it is coconut!
kokos
Junior

Odeslat příspěvekod lucky17 8. 1. 2007 21:31

Celkom sa mi páči ake máte zostavy hlavne tá čo ma Abox. Tiez by som chcel take ale nepotrpim si prílis na takom...Kedze chodim este do skoly nemam peniaze na to čize mam dost problem nasporit si na mp3 player....
Ak nahodou je tu niekto čo uz nechce svoje repro..Tak mne ho moze v pohode darovať :lol:
lucky17
Junior

Odeslat příspěvekod gaminn 8. 1. 2007 21:37

No však já taky chodím do školy... člověk se holt musí snažit, aby pak mohl vyhodit peníze za blbost :D
gaminn
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 8. 1. 2007 21:37

Moc se mi líbí, že se to tu konečně malinko rozjelo. Spousta z Vás má doma krásne stroje, což do určité míry závidím :-)..

wouk: Jsem rád, že jsi se sluchátky spokojený. Rád slyším, když má člověk jedny sluchátka poměrně dlouho a bez problémů. Výměnu kabelu berme jako výměnu oleje v automobilu, prostě povinný servisní zásah. Cena se možná zdá malinko přemrštěná, ale přece jen je kablík z mědi a potažený kevlarem. K CD přehrávači.. Chápu, že se ho nechceš zbavit, zachoval bych se stejně, ale zkusit jsem to musel :-) .. Já zatím hledám jen nějakél evnější řešení zdroje zvuku, až malinko našetřím, koupím adekvátní CD přehrávač, respektive uvažuji o kvalitním DACu a CD player bych používal pouze jako transport. Moc děkuju za odkazy, zatím jsem koukal jen zběžně, ale až bude víc času, určitě se mrknu důkladněji. P.S. Také mě moc těší, že i zde jsou lidé se stejným zájmem, tedy kvalitní audio.

edit... I já jsem student, nemám tedy mnoho peněz. Na to, co mám doma jsem vydělal na brigádě.. Až budu vydělávat, půjdu cestou repro, ale teď musím mít toto řešení pro "nemajetné".. :)
Naposledy upravil Jersey II. dne 8. 1. 2007 21:41, celkově upraveno 1
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Předchozí stránkaDalší stránka