Mikrosystém do 6.000,-

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod oupi 21. 1. 2009 09:45

Ahoj, chtěl bych si pořídit nějaký mikrosystém do cca 6.000 do pracovny. Poslouchám převážně jazz, operu, a vážnou hudbu.
Nějak mi z toho vychází tohle:
http://www.sony.cz/product/hfs-cd-music-system/cmt-hx50btr#pageType=TechnicalSpecs

http://cz.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=080302&categoryId=080302&parentId=0803&modelCodeDisplay=FBD103&model=NOTHING#

http://www.consumer.philips.com/consumer/cs/cz/consumer/cc/_productid_MCM700_12_CZ_CONSUMER/MCM700-12

http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=CB_4465

Jelikož tomu ale prd rozumím, nechám si radši poradit. DVD nepotřebuju, jen CD, příp. mp3 a FLAC. Pracovna je 3x5m a už mě snad nic nenapadá. Děkuji za každou radu.
oupi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 21. 1. 2009 19:19

Nevím, zda mikrosystém bude schopen přehrát korektně udávané kategorie hudby. Je třeba neočekávat zázraky.

Vzal bych si dvě své oblíbené CDčka a šel do kšeftu poslechnout, který systém bude mým uším nejvíce vyhovovat. Pak bych se teprve díval na případnou výbavu atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod oupi 22. 1. 2009 07:35

A co bys tedy doporučil? Řekněme, že když si nějakou chvíli počkám, dám dohromady +-20.000. Víc ale ani ťuk.
oupi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bubaak 22. 1. 2009 08:36

Problém mikrosystemku je, že se berou jako mezičlánek mezi "kazeťákem" a věží, proto to tak dopada. Tady jsem zastánce koupit něco staršího, ovšem to by ti zabralo "kilometry-čtverečních" na stole.. Takže bych došetřil nějaký drobný a kupoval bych vyšší řady od konzumních značek Sony, Pannasonic, Yamaha.... Zkusil bych se vyhnout firmám co s audio moc zkušenosti nemají LG, Philips... Opět platí co řika MgX: navštiv obchod a dej tam vlastní hudbu ;-)
Ale žádný zázraky nečekej... možná zkusit časem dokoupit nějaké aktivní bedny
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 22. 1. 2009 11:30

Suhlasim s bubaakom. Priplatiť a vziať niečo z vyššich modelov Yamaha, Onkyo, Sony, ...
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod vanDave 22. 1. 2009 17:35

Za ty peníze hrajou mikrosystémy celkem dobře a moc nezáleží na tom, jestli ta značka má nebo nemá zkušenosti...
Co máte proti Philipsům? Řekl bych, že jako značka je zhruba na stejné úrovni jako Sony a Panasonic. A z vlastní zkušenosti můžu říct, že mikrosystém od LG za 2000 Kč hrál líp než od Sony a Panasonicu. Yamaha a Onkyo už mají lepší renomé, ale neřekl bych, že budou hrát automaticky líp.
A je rozdíl mezi mikrosystémem za 2000 Kč a za 6000 Kč. Ty dražší mikrosystémy beru tak trochu jako nástupce minisystémů.

http://www.audioexpert.cz/mikrosystemy/

viewtopic.php?f=1722&t=766213
viewtopic.php?f=1707&t=768954
viewtopic.php?f=1711&t=768997
viewtopic.php?f=1722&t=1043457
viewtopic.php?f=1711&t=1049472
viewtopic.php?f=1722&t=1050105
viewtopic.php?f=1722&t=1053534
Naposledy upravil vanDave dne 22. 1. 2009 18:40, celkově upraveno 1
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 22. 1. 2009 18:29

vanDave píše:Co máte proti Philipsům? Řekl bych, že jako značka je zhruba na stejné úrovni jako Sony a Panasonic.

Suhlasim, no čo sa tyka zvuku, tak sa Philips podľa mojich skusenosti a môjho ucha Sony a Panaku nevyrovna. V ostatnych technologiach ano.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 23. 1. 2009 20:21

Nebo jít zvláštní cestou ... zastavit se v nějaké dobrém hifi bazaru a mrknout na komponenty ... poskládat si to sám ... ale ne z mikro komponentů - prostě „full“ klasika.

Dle mého názoru už mikrověže nejsou co bývaly - zvláště pak ty v nižší cenové kategorii. V každém případě je třeba říct, že řadě lidí prostě plně dostačují, tak proč by měli kupovat něco dražšího...

EDIT: třeba když zajdeš do kšeftu, poslechneš na něčem své oblíbené CDčko tak budeš příjemně překvapen zvukem ... tudíž také nebude třeba kupovat nic drahého ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod vanDave 24. 1. 2009 12:05

Ty dražší s větším výkonem už hrají pěkně, opravdu je to něco jinýho než nějakých 2x 10W, co mají ty základní modely.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod walter n. 28. 1. 2009 18:31

Ryan Giggs píše:
vanDave píše:Co máte proti Philipsům? Řekl bych, že jako značka je zhruba na stejné úrovni jako Sony a Panasonic.

Suhlasim, no čo sa tyka zvuku, tak sa Philips podľa mojich skusenosti a môjho ucha Sony a Panaku nevyrovna. V ostatnych technologiach ano.

Můžu lehce zapolemizovat - z těch mikrosystémů jsem již něco odposlouchal za poslední dobu, a můžu říci, že bych si nedovolil takový soud - moje MCD 708 od Philipse byla lepší než Panasoniky a Sonky v podobné ceně, když jsem loni kupoval/sháněl a měl možnost porovnat, i zpětně, co bylo k mání v rámci možností. Mám i mnohem dražší Yamahu 810 (13 500 Kč) a nemyslím, že je zvukově lepší než ona zmíněná 708 od Philipse.
walter n.
Junior

Odeslat příspěvekod mareq0 28. 1. 2009 18:38

Každopádně to chce vybírat podle vlastních uší. Mně mikrosystém plně vyhovuje (Yamaha RDX-E700). Stejně nemám prostory na větší krávy ;-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 1. 2009 13:52

walter n. píše:Můžu lehce zapolemizovat - z těch mikrosystémů jsem již něco odposlouchal za poslední dobu, a můžu říci, že bych si nedovolil takový soud

Zaujimave. Prečo nie? Ja tu neširim objektivne pravdy. Treba čitať medzi riadkami. Pisal som, že podľa môjho ucha! Každy počujeme inak a teda sa nam pači niečo ine. Jeden ma rad presny, detailny (v ramci možnosti) zvuk, iny zase teplejši, basovejši, "prifarbeny" atd. Hovorim svoj subjektivny nazor na zaklade môjho ucha a podľa toho ako to počujem ja. Iste, nepočul som všetky Philipsy, ktore existuju, ale počul som ich relativne veľa. Mne nesedia. To však neznamena, že inym sa pačiť nemôže a rozhodne nikomu nevravim, že si ho kupovať nema. Tebe sa Philips zvukovo pači, ja s tym, môžem a nemusim suhlasiť, ale rozhodne ti nebudem hovoriť, že je to prisilne tvrdenie, nebodaj, že klameš alebo niečo podobne.
Prave preto by mal "tazatel" isť do terenu a počuvať na vlastne uši.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Kozousch 29. 1. 2009 14:57

Panasonic u většiny elektroniky používá zesilovače ve třídě D a u těch nejlevnějších to provedení asi nebude moc dobré, takže proto spoustě lidí zvukově nesedí.
S mikrosystémem taky neporadím, protože v této cenové kategorii nejde najít zvukově perfektní řešení, bude to vždycky kompromis. Takže opravdu projít elektroobchody s vlastními cédéčky a vybrat něco, co ti bude příjemné na ucho.
Já bych doporučil přišetřit a koupit jediné rozumně hrající reprosoustavy v kategorii okolo 10 tisíc Kč:
http://www.usheraudio.cz/produkty/repro ... /s-520-ii/
a k nim stereozesilovač a CD přehrávač třeba z Hi-Fi bazaru, nebo běžného bazaru, pokud tedy znáš nějaký slušný, kde ti dají komponenty na vyzkoušení např. na 2 dny domů s tím, že pokud se ti nebude něco zdát, vezmou to zpět. Pokud ne, bedny s sebou a zesilovač alespoň hodinu testovat. CD přehrávač zase musí vzít bez chroustání na poprvé všechna pálená CD - je tedy třeba jich vzít co nejvíc a hlavně různé typy médií.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kozousch 29. 1. 2009 15:01

Já jsem třeba koupil v bazaru základní cd přehrávač DENON DCD-615 za 350,- Kč (slovy 350 korun českých). Sice bez dálkáče, ale funguje s univerzální dálkou z Lidlu za 250,- Kč a chodí jako z praku.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod walter n. 29. 1. 2009 20:37

Ryan Giggs píše:
walter n. píše:Můžu lehce zapolemizovat - z těch mikrosystémů jsem již něco odposlouchal za poslední dobu, a můžu říci, že bych si nedovolil takový soud

Zaujimave. Prečo nie? Ja tu neširim objektivne pravdy. Treba čitať medzi riadkami. Pisal som, že podľa môjho ucha!...
Prave preto by mal "tazatel" isť do terenu a počuvať na vlastne uši.

V pohodě, to nebyl atak z mé strany, jen pohled z osobní poslední zkušenosti s mikrosystémy. ;-] Ideální je výběr "na vlastní uši", to je jasné...

V ceně do 6 000 Kč to bude komplikovanější/více kompromisnější, ale spokojenost může být, pokud si uvědomíme možnosti/určení těchto strojků.
walter n.
Junior

Další stránka