Výběr domácího kina 5.1

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lookazz 22. 3. 2009 12:01

Ahoj, vybírám domácí kino. Věřím, že mi pomůžete, jako vždy. Do kina chci investovat max. 7000 kc a moje kriteria jsou: 5.1, HDMI, dva sloupove reproduktory + 2 repro na stenu...trošku divný kriteria, ja vim, ale pak samozrejme vybiram podle kvality zvuku, vykonu atd., s cim bych potreboval poradit.
Moji favoriti jsou:

PANASONIC SC-PT465E-K
SAMSUNG HT-TZ212
Philips HTS3367

Samozrejme se nebranim i jinym produktum, kdyz mi je doporucite. Moc diky za radu
lookazz
Junior

Odeslat příspěvekod lookazz 22. 3. 2009 12:09

Jeste doplnim, ze na tom budu poustet prevazne filmy a obcas i naky cd s hudbou...kino bude v loznici, vzdalenost k tv cca 2,5 m
Cowon D2 (2GB, fw 2.51) + 8GB SDHC + Sony EX85...
Nokia E71
Sony PSP Slim&Lite Piano Black (fw. 3.72) + 1GB MS Pro Duo
muc muc...

Šetřete papírem...jako terč používejte zvířata.
lookazz
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 22. 3. 2009 12:45

Co umí PANASONIC SC-PT465E jsem napsal zde:
http://www.digilidi.cz/test-recenze-sam ... mment-3500
Přední "sloupy" lze rozdělit napůl a pověsit na zeď jen horní půlky. Každá bedna vypadá jako metrový sloup, ale horní polovina je vlastní repro-plasto-bedna a spodní polovina je jen stojan. Kamarád to má taky tak.
Nebo oddělat jen spodní podstavu a zavěsit celou tu metrovou plastovou rouru - bude to tak vypadat "důležitěji".
Ostatní kina neznám.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lookazz 22. 3. 2009 13:00

Diky za radu, doufam, ze mi odepise nekdo i na zbyla dve kina, abych mohl vybrat to pravy...
Nokia E71
muc muc...

lookazz
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 22. 3. 2009 13:08

Teď koukám, že je to do ložnice - tam máš vhodný prostor pro umístění a poslech 5.1 domácího kina? Nebylo by lepší nějaké 2.0 nebo 2.1 kino, které bude vypadat decentněji a i lépe hrát muziku ve stereu? Já osobně bych v ložnici tolik smradlavého plastu a drátů nechtěl. Co na to žena?
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lookazz 22. 3. 2009 13:20

No pritelkyni je to jedno. Predevcirem mi privezli novou lcd televizi. Ja travim vetsinu casu v loznici, na filmy se koukam z postele, takze si chci poridit 5.1. Prave kvuli tomu chci jenom dva sloupy, ktere budou vedle tv a na zdi za nami budou decentnejsi repraky....
Nokia E71
muc muc...

lookazz
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 22. 3. 2009 13:54

Tak to jó. Viděl jsi ale a hlavně slyšel některé z těch kin v reálu v kamenném obchodě? V popisech sice všude uvádějí "sloupové" repro, ale podívej se na jejich rozměry - to jsou rozměry "sloupů" u plaňkového plotu :-). Zadní pidirepráčky jsou velké jako kostky másla. Všechno samozřejmě z tenkého plastu. Abys nebyl zklamán, až uděláš tu strategickou chybu a pustíš si na tom koncert, hudební film nebo nedejbože audio CD. Je to všechno použitelné opravdu jen a pouze na velmi podprůměrné přehrávání filmů.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lookazz 22. 3. 2009 14:24

No v realu sem videl pouze Phillipse. V obyvaku mame taky jedno kino od Phillipse a nemuzu si ho vynachvalit. Jen me mrzi, ze ted uz delaj vsichni vyrobci repraky z plastu...vypada to hrozne lacine a zvuk taky u toho neni nejlepsi jako u dreva. Chlapek v jednom obchode mi doporucoval Sony. Proto chci poradit, pac me zajimal ten samsung a panasonic, kterej nikde vystavenej nemaj.
Nokia E71
muc muc...

lookazz
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 3. 2009 15:11

Keď Panasonic, tak ja by som bral aspoň SC PT560, má lepší subwoofer ako 465, alebo Sony DAV DZ560, tu máš testy:

http://avmania.zive.cz/Domaci-kino/Pana ... fault.aspx

http://avmania.zive.cz/Domaci-kino/SONY ... fault.aspx

Samsung by som nebral :pozor (hlučnosť vetráku a spoľahlivosť...), Philipsky vraj mávajú problémy pri prehrávaní DivX (USB/CD/DVD) - zamrzne obraz, zasekávajú filmy a nepomôže len keď vytiahneš DK zo zásuvky... ;-)
anonymni

Odeslat příspěvekod Kozousch 22. 3. 2009 15:16

Jediné All-in-One kino od Sony, které jsem bohužel slyšel několikrát, má můj šéf a kamarád v jedné osobě. Stálo 60 tisíc Kč a hraje jako kino, které bych z komponent poskládal za 12 tisíc. Ale vypadá krásně a luxusně, to né že ne ...
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lookazz 22. 3. 2009 15:23

Sony prej hrajou vyborne...bral bych SONY DAV-DZ260/B, ale to nema sloupy...a co se tyce PANASONIC SC-PT465E-K, zaujal me svoji cenou, ale zarazilo me:
viewtopic.php?f=1722&t=1067090

Sem lajk a vubec nevim, o cem se tam pise...jestli by to melo nakej dopad na me, kdyz chci koukat na filmy pres HDMI...
Nokia E71
muc muc...

lookazz
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 3. 2009 15:28

lookazz píše:Sony prej hrajou vyborne...bral bych SONY DAV-DZ260/B, ale to nema sloupy...a co se tyce PANASONIC SC-PT465E-K, zaujal me svoji cenou, ale zarazilo me:
viewtopic.php?f=1722&t=1067090

Sem lajk a vubec nevim, o cem se tam pise...jestli by to melo nakej dopad na me, kdyz chci koukat na filmy pres HDMI...

Keď chceš Sony, tak DAV-DZ 560 má stĺpové 2 predné repro, odporúčal som Ti:

http://avmania.zive.cz/Domaci-kino/SONY ... fault.aspx 8-)
Naposledy upravil anonymni dne 22. 3. 2009 15:30, celkově upraveno 1
anonymni

Odeslat příspěvekod lookazz 22. 3. 2009 15:29

No ja myslim, ze jsem si vybral...po precteni recenze si priplatim...
SONY DAV – DZ560...myslim, ze je to nejlepsi volba...
Nokia E71
muc muc...

lookazz
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 3. 2009 15:31

Len aby si vedel Sony dosť dlho načítava CD/DVD/USB, z USB nečíta DivX (MP3, JPEG áno), ZOOM nemá. Tieto "maličkosti" niekomu môžu vadiť, niekomu nie... Aký LCD TV si kúpil?
anonymni

Odeslat příspěvekod Kozousch 22. 3. 2009 15:39

V tom odkazu ten vztekloun píše, že mu na kinu Panasonic SC-PTxxx nefunguje dekódování 5.1 zvuku z externího zdroje. Toto vyzkoušené nemám. Problém by tedy mohl vzniknout v případě, že bys k tomuto kinu chtěl připojit jiný zdroj vícekanálového zvuku - třeba PC, Bluray přehrávač a podobně. Jiné omezení to kino nemá a podle mé zkušenosti funguje výborně - až na špatný zvuk, ale takhle špatné hrají všechna kina v této cenové kategorii a jestli jedno duní víc nahlas než druhé já tedy rozhodně neocením.
Kozousch
Mírně pokročilý

Další stránka