Mikrosystém JVC

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ledyyy 7. 12. 2009 16:35

Ahoj

Je to týden, co jsem spolu s rodinou vyrazil do víru velkoměsta.. Jako ten správně otupělý chlapec jsem zalezl do obchodu "Datart" .. chtěl jsem se na chvíli někde "zašít" .. ale ze zdánlivě nudného večera se vyklubalo cosi, co mě dodnes nepřestává hlodat.. :D

Narazil jsem tam na mikrosystém JVC, pohyboval se kolem 12k. Hráli zrovna Jacksona, kterého moc nemusím.. ale ten zvuk byl naprosto senzační a nezapomenutelný :) Vím, že když se tady na pár dní zaseknu a pročtu příspěvky, nakonec nic nekoupím.. tak prosím vás, zkušenější, o radu .

Moc se líbil ten 3D effect a dynamika.. Máte někdo zkušenosti s JVC, či jiným, mikrosystémem ?

Děkuji
Ledyyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xjurasek 13. 12. 2009 15:08

a co to bylo za typ?
xjurasek
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 13. 12. 2009 20:56

Mikrosystémy obecně jsou dost velkým kompromisem mezi kvalitou reprezentovanou objemem a výkonem na straně jedné a cenou a minimálním zabraným prostorem na straně druhé. Protože většinou vyhraje cena a požadavek na malý zábor prostoru, je nutné kvalitu zvuku dohánět větší citlivostí reproduktorů ("soustavy" jsou většinou one-band širokopásmovky s jediným měničem, ozvučnice typu BR, méně často two-band se středobasovým + výškovým měničem) a popřípadě i nějakými zvukovými kouzly - nejrůznější "Bass-Boost" a "SuperBass" efekty. Pak skutečně hodně záleží na invenci konstruktéra a ladiče, jak dalece zvládnou tyto kompromisní přístroje "doladit, ale NEPŘELADIT" - prostě aby z toho nelezlo něco, co do zesilovače, potažmo do beden (bedýnek) vůbec nejde...
Takže mikrosystém obecně je u mne něco obdobného Geniusům 5.1 nebo obdobným sadám od Logitechu - zahraje, ale jen málokoho nadchne...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mareq0 14. 12. 2009 11:02

Mám zkušenosti s mikrosystémem JVC, Onkyem a Yamahou.

Osobně bych si za uvedenou cenu (12k) JVC určitě nekoupil a šel bych do mikrosystému od Yamahy ;-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý