Philips MCD909/12

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod walter n. 11. 2. 2010 21:26

Jedna malá poznámka pro případné objednavatele přístroje Philips MCD909/12 přes e-shop.

Vzhledem k bídnému způsobu zabalení tohoto strojku v krabici (navíc extrémně "papírové" a malé/těsné) od výrobce, rozhodně si zkontrolujte obsah před dopravcem, nestyďte se. Myslím, že zvláště v tomto případě je to více než nutné. Krabice sama zvláště v oblasti výřezů pro ruce příliš nevydrží váhu obsahu, lehce se tady protrhne. Navíc polystyreny uvnitř byly všechny zcela (v takovém překvapivě "pružném" balení) rozbité, bedny takřka plavaly - v našem případě to odnesl roh jednoho repro (ve firmě při převzetí nic netušili, nezkontrolovali, škoda...). Bylo vidět, že výrobce moc nemyslel, že při přepravě musí krabice něco (alespoň v základu) vydržet. Už jsem měl od Philipse podstatně lepší zabalenou minulou věž, Yamaha balí dost festovně a důmyslně. Byl jsem tímto faktem lehce překvapen a zklamán.
walter n.
Junior

Odeslat příspěvekod creat 11. 2. 2010 21:32

Fotodokumentáciu náhodou nemáš?
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod walter n. 11. 2. 2010 22:57

Napadlo mne to pro zajímavost, ale nefotili jsme to. Na druhou stranu krabice i s polystyreny zůstala tak jak bylo vybaleno, pro ukázku můžu nadhodit oč šlo (nikdo s tím určitě hýbat nebude, protože se počítá s možnou reklamací, kdyby něco nefungovalo a krabice tak necháváme i s vnitřkem po nějakou dobu, rožek nalomený už nevyřešíme, co už...). Ale až v úterý, kdy ji budeme zkoušet (zatím byla vybalena). Zkusím hodit pro porovnání i krabice s vnitřky od Yamahy (E810).
walter n.
Junior

Odeslat příspěvekod walter n. 19. 2. 2010 12:28

Pro inspiraci posílám ukázku zabalení dvou mikrověží (Philips MCD909/12 a Yamaha E810)

Krabice se zcela rozpadlým dnem, kde byl přístroj položen:

Obrázek

Poškozený rožek repro:

Obrázek

Porovnání zabalení u Yamahy E810 (ve velké krabici byly další menší krabice s každým komponentem zvlášť, navíc hezky v polystyrenech, oproti Philipsu, který byl jen v jedné tenké krabici v tenkých polystyrenech, které se na dnu zcela rozpadly při přepravě):

Obrázek
walter n.
Junior

Odeslat příspěvekod creat 20. 2. 2010 08:22

nevyzerá to pevne. labilné to je.
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dundskerr 28. 7. 2010 14:02

DOTAZ: tento přístroj mám 3 měsíce a jsem s ním maximálně spokojen, zvuk luxus! Mam ale jeden problem: pokud system propojim se stolnim PC zllepsi se dynamika, hlasitost zvuku minimalne o 40% oproti produkci z DVD mechaniky nebo radia. Je to az takovy rozdil, ze jinak nez pres PC uz neposlouham. Jelikoz se bduu stehovat a stolni PC bude zustavat doma, koupil jsem si notebook. Po pripojeni na nej jsem ale zjistil ze zvuk je o mnoho horsi nez pri pripojeni na stolni PC, proto jsem si k nemu koupil externi zvukovku Creative X-Fi go v domneni ze dosahnu stejnych kvalit jako pri poslechu z PC. K memu prekvapeni vsak k zadnemu zlepseni nedoslo, ba mozna naopak. Nevite prosim v cem je problem??? V PC zadnou extra zvukovku nemam tak nechapu takovy propastny rozdil
dundskerr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod certos 12. 11. 2010 16:14

nazdar pani,

tiez som siel do tohto philipsu a so zvukom som fakt spokojny. trochu ma mrzia tie oranzove ledky, ale co uz...
mam jeden maly problem, vlastne dva:
je mozne listovat na usb kluci bez pripojenia tv?
a este jeden maly problem, po napojeni tv, tam je moznost screensaver, ale jaksi sa mu nechce zapnut. Neviete kde je problem nahodou?
certos
Kolemjdoucí