Zvuk z TV do repro u kina

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eMDe 23. 8. 2011 11:49

Zdravím,

mám kino Philips HTS5220 a TV Samsung UE37D6100. Jde mi o využití repro, ale opačným směrem, tzn. pokud si pustím internetové rádio na TV, lze poslat zvuk nějakým způsobem do repráků u kina bez toho abych používal nějaké další propojení, než jen HDMI? Anynet se nedá nějak využít?

Díky všem za odpovědi.
eMDe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 23. 8. 2011 14:36

Domácí kino má HDMI 1.4 s ARC,tak není problém.
Předpokládám,že TV má tuto verzi HDMI,tak by neměl být problém.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod eMDe 24. 10. 2011 17:36

Po delší době se k tomu vracím, bohužel nemám moc čaasu si s tím hrát, ale TV 1.4 ARC má, ale nefunguje to. Projeví se to tak, že jakmile chci zvuk z kina, tak se na TV objeví stupnice hlasitosti přímo s názvem Phillips, ale i když zesiluju (a stupnice se na TV pohybuje), tak zvuk nefunguje vůbec a po cca 10ti sek. stupnice zmizne a objeví se klasická z TV a zapne se zvuk z TV...
eMDe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 24. 10. 2011 18:00

Problém bude v nastavení zařízení.....
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod eMDe 24. 10. 2011 18:10

To asi jo, ale proklikal jsem tam už všechno, jak v TV tak v kinu a nic.... TV toho moc nenabízí, co se týče nastavení zvuku, povolený to mám všechno, nějak to spolu komunikuje, ale nefunguje. Asi se na to vykašlu a propojím to kabelem, ale otázka je jakým? V přehrávači je akorát coax in a to v TV zase není, tam je optickej (aspoň myslím), takže nevím...
eMDe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 24. 10. 2011 18:25

Je na trhu převodník optika/koaxial.
http://www.okcomputers.cz/zbozi/redukce-optika-na-koax/
Pokud "nehneš" s nastavením,tak ti asi jiná možnost nezůstane.
Já bych preferoval to nastavení.......
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod jantar103 24. 10. 2011 20:19

Ahoj.
Zkus v menu TV "zakázat" její reproduktory. (U LG dojde j "automatické" aktivací výstupu pro kino.)

K tomu HDMI 1.4: Kino podporuje ARC, ale má tuto verzi i TV?
jantar103
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eMDe 24. 10. 2011 21:44

TV má 1.4 ARC. Nastavení ještě jednou projedu, ale moc šancí tomu nedávám, protože jsem si v menu nevšiml, že bych repro mohl zakázat. Ale ještě na to mrknu. Samozřejmě taky preferuju nastavení než kabel, kterej bych ještě navíc musel protahovat husím krkem. Dostanu se k tomu ale až o víkendu, takže zatím díky všem za rady.
eMDe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 25. 10. 2011 08:54

Podívej se také do nastavení zvuku v TV.Je tam možnost vybrat výstup v PCM nebo Dolby Digital.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod icdesoft 25. 10. 2011 15:31

Zkuste se také podívat, zda-li máte zapojen kabel do správného konektoru HDMI - vaši TV sice neznám, ale u těch, které znám blíže (např. Philips 9705) je funkce ARC dostupná jen na jediném konektoru HDMI; všechny ostatní konektory jsou jen specifikace 1.3.
icdesoft
Junior

Odeslat příspěvekod eMDe 31. 10. 2011 12:30

Problém vyřešen, je tam opravdu jen jeden HDMI ARC vstup a po přepojení funguje vše jak má. Díky všem.
eMDe
Kolemjdoucí