Mikrosystém nebo reproduktory k pc???

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bbronx 4. 8. 2012 23:53

Zdravím lidi potřebuju poradit nějakej levnější mikrosystém na propojení s pc. Chci koukat na blu-ray tak ať to i trošku zní a případně jakou zvukovou kartu.

jako mikrosystém se mi zatím líbil bud Pioneer nebo Onkyo. Přijmu každou radu.

http://hi-fi-systemy.heureka.cz/onkyo-cs-545/specifikace/#section

http://www.techscreens.com/pioneer-x-cm31-audio-system.html

Díky předem kluci
Bbronx
Junior

Odeslat příspěvekod ujoslav 5. 8. 2012 13:18

Moj tip http://elektro.bazos.cz/inzerat/1699307 ... unkcni.php
Dnešné mikrosystémy sú už takmer bez výnímky hrozné.
Na cesty: Clip+ => UE Triple.Fi
Do práce: iAudio X5L 120GB => UE Triple.Fi
Doma zdroj: Carat-Ruby 2 / ARCAM CD72T
Repro: ARCAM A85 => Monitor Audio RS6
Slúchadlá: Dispre II JFET => Sennheiser HD800
ujoslav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bbronx 5. 8. 2012 15:03

no nevím ale nepovažuju moc Panasonic za kvalitní filmu na hudbu to mi přijde lepší volba to onkyo. a nebo jaký doporučíte repráky. jde mi jen o filmy a hudbu a hry a cenově se chci vejít kolem 6000
Bbronx
Junior

Odeslat příspěvekod Patrabus 5. 8. 2012 18:20

Vem PMX5, mám ji doma a hraje skvěle, pročti si recenze ;-) Na nějaký Onkyo se vykvajzni
Alc OT Easy DB-Nokia 5110-Alcatel OT 301-Siemens C35i-Nokia 3310-7250i-6230i-6233-6120c-N82-6300i-6220c-N79-N85-5800-N97-N97m-SE W995i-U8i-N900-N8-N9-701-SGSII-N9-L800-L820-L920-X SP-SIII-L925-L1020-Z1C-S3m VE-S4m-Z1c-L830-E4g-SIII Neo-Z1c-S4m VE-J5-J5 16
Patrabus
Junior

Odeslat příspěvekod Bbronx 5. 8. 2012 21:43

Myslel sem že dostanu tady dobrou radu a tyhle klasický elektro firmy pro mě nejsou jako ideální a zajímalo by mě v čem je ten panasonic lepší jak onkyo. Onkyo je aspon v audiu pojem. Panasonic je prostě jen komerční proud elektroniky to je to samý jako lg nebo hyundai. A tak doporučte třeba nějaký kvalitní repro do 6000. Slovo Logitech nebo Genius doufám že tu neuvidím.
Bbronx
Junior

Odeslat příspěvekod Martin2133 5. 8. 2012 23:59

No především filmy na bluray se vyznačují skvělou kvalitou obrazu, ale také vysokou kvalitou prostorového zvuku. Proto bych doporučil vřele http://elektro.bazos.cz/inzerat/1733030 ... -S3405.php

No a jestli jsi zastáncem i hraní, onkyo udělají svou službu, ale co do efektivnosti zvuku, dynamiky tak třeba Genius 6000 + Asus Xonar DX/XD je dobrá volba (pominu-li poruchovost Geniusů, což v dané ceně a zárukou stojí za risk), ale nevím jak Bluray filmy sleduješ, pokud stahuješ v MKV, budiž, pokud pouštíš přímo z disku tak tě tato kombinace neuspokojí řekl bych a raději bych volil to onkyo z bazoše (nebo něco obdobného) s dekodéry právě Dolby TrueHD či DTS-HD pro kompletní vychutnání filmu. Pokud, ale chceš kvalitní poslech hudby, něco kompaktnějšího a hlavně stereo, tak PANASONIC SC-PMX5EG-S mohu jen doporučit, ano taktéž nejsem zastáncem těchto firem, ale za tu cenu ? Myslím si, že dost působivé, jinak můžeš se zde na avmanii dočít spousta recenzí např. http://avmania.e15.cz/panasonic-sc-pmx5 ... st/ch-3610 ... Pokud tě to nepřesvědčilo, což se dá pochopit, myslím, že poslech v některé prodejně, případně porada v nějakým studiu je k nezaplacení.

Ještě je tu možnost zakoupení regálovek a ktomu nějaký ten zesík z bazaru, nebo naopak, nebo komplet z druhé ruky :-)
JBL ES80 + Proson R10 → Harman/Kardon 3490 → Fostex HP-A4 → PC
Hifiman HE-400i, V-Moda ZN
Martin2133
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiofreak 6. 8. 2012 20:01

Bbronx. Onkyo zdaleka nie je taky pojem ako Panasonic...Popravde, doba sa zmenila, uz nie je taky siroky zaber a spektrum ponukanych pristrojov od najjednoduchsich az po highend(Interga, Technics...), ale pokial by si sa mal zamerat na mikrosystemy a porovnat hudobny vystup z SC-PMX5 a ktorehokolvek mikrosystemu od Onkya, som si 100% isty, ze Onkyo bude zaostavat....Onkyo je uz bohuzial iba odvar zaslej slavy, v ich sortimente uz akosi to stare dobre Onkyo uz nevidim, nepocujem, necitim...
audiofreak
Junior

Odeslat příspěvekod Bbronx 7. 8. 2012 05:47

na pctunningu mi doporučili zesilovač od firmy rotel a nebo od technics co si o tom myslíte a jaký repro k tomu? a postačí k tomu zvukovka asus xonar
Bbronx
Junior

Odeslat příspěvekod Martin2133 7. 8. 2012 12:17

Je to pravda, Onkyo má sice pořád co říct, ale je tu i dost jiných lepších produktů, ikdyž na multikanálové AVR od Onkya nedám dopustit. Technics jsou dobré, ale každý model měl něco kde odcházelo tak je dobré si dobře vybrat z bazarových, dají se sehnat i levně a je jich hodně, nicméně zvukovku bych zkusil třeb X-Fi Titanium HD nebo něco podbnýho od Asus anebo nechat integrovanou jestli na ni máš optiku a přikoupit DaC, ve většině případů to vyjde levnějc, ale pokud je kmání nějaká kvalitní zvukovka z druhý ruky tak by měla zas postatčit zvukovka. Bedny to už je na tobě, podle toho jaký máš rád před zvuku, každá bedna je jinačí a jelepší si poslechnout ;-)
Martin2133
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiofreak 7. 8. 2012 12:49

Od Matsushity(Panasonic/Technics) mam/mal som doma 7 vyrobkov, su to spolahlive a robustne stroje, nemal som ziadnu zavadu, ani len malickosti..Z toho 2 som mal bazarovky a taktiez ok.
Netvrdim, ze su to tie naj vyrobky na svete, ale ak by mi slo prioritne o spolahlivost, boli by u mna v prvej linii...Z dnesnej"modernej" doby mi je vsak na grc...Akosi je vela veci odflaknutych, poddimenzovanych...Je to dobou a poziadavkami trhu, kde je pre obchod vyhodnejsie tocit tovar a nie vyrabat kvalitne"drziaky" na niekolko desatroci...Skoda...Som vsak rad, ze som este ososbne vychytal vyrobky z doby, kedy sa to neflakalo...
audiofreak
Junior

Odeslat příspěvekod Martin2133 7. 8. 2012 14:23

Jj jsou spolehlivé, ale záleží jak se k tomu kdo chová, což bývá občas problém když si někdo chce koupit něco z druhé ruky a moc tomu nerozumí, já měl od technics stereo zesilovač a jediné co na něm bylo špatné je že asi po půl roce odešel potenciometr, ale dálkové ovládání fungovalo bez problémů takže nic co by se za tu krásnou cenu nedalo přežít, navíc byl už tak dost starý :-) Ale od Panasonicu jsem osobně nic neměl co se audia týče.
Martin2133
Mírně pokročilý