Roku, Plex, Chromecast, smart TV, xbmc... zmatek! Poraďte!

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod artorias 5. 7. 2014 09:14

Zdar, už asi rok si s tím marně lámu hlavu. Chtěl bych umět dvě věci: a) přehrávat videa na tv (xvid, mpg, mkv), b) zobrazit věci z mobilu na tv (alespoň fotky, super bonus by bylo youtube).

Máme doma iphone, nexus 5, nexus 7 a malý ntb, přes který zatím pouštíme filmy pomocí hdmi kabelu na postarší tv (bez usb). fotky z mobilu umím hodit na telku jen přes tento ntb.

představoval bych si něco... jednotlačítkovitějšího ;), klidně koupím novou tv, nebo nějaký stick, google tv, cokoliv, hlavně ať to nemusím složitě kloubit. jenže ze všech těch systémů už nechápu, stejně mi nakonec připadá, že každý umí jen část toho, co chci. přitom jsem si myslel, že nechci zas tak moc... líbil se mi třeba chromecast, ale podle všeho neumí pořádně bod a).

jak to řešíte vy?
artorias
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pingu2221 21. 1. 2015 10:42

Ahoj, já to mám vyřešený tak, že smart tv mám připojenou na net přes wifi, na PC mám pořád puštěnej XBMC, tam nasdílenej potřebnej obsah. TV ten PC vidí, jako media server se strukturou a vším osahem, kterej nasdílíš. Přehrává to avi, mkv, mp3, flac, na co si vzpomeneš. Akorát u starších avi soboru jsem se setkal s tim, že kontejner sice podporovej byl, ale už ne, konkrétní kodek videa. B, Pokud se rozhodneš investovat do nějaký lepší smart TV, (např. Panasonic, nebo LG) tak obě značky mají apilikace pro Android, pomocí kterých můžeš opět přes wifi na TV přenášet obsah z telefonu do TV.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod artorias 21. 1. 2015 22:35

díky za info. kouknu na nějaké ty novější telky a xbmc (už jsem si s tím hrál na noťasu, takže mám představu).
artorias
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pingu2221 22. 1. 2015 12:09

Jj, dneska už by to měli umět i ty nejlevnejší TV, protože všechny podporujou DLNA, což je zásadní. Koukal bych hlavně na LG s WebOS, z mýho pohledu je to daleko použitelnější prostředí, než právě u Panasonicu. Dej vědět, jak to dopadlo. ;-)
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod russo23 22. 1. 2015 12:21

mne bezi plexserver vo freenase. a na samsungu som doinstaloval plex appku. jediny problem bol s titulkami ale po googleni staci prehodit ich kodovanie na UTF8 a vsetko slape v poriadku.

zatial som sa nestretol s niecim co by mi to neprehralo
russo23
Junior