Mini/mikro systém do 3000Kč

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 27. 11. 2014 11:07

Dobrý den, vím že chtít slušný přístroj za tyhle peníze je problém, ale i v tomto segmentu se určitě najdou vysloveně špatné, ale i slušné kousky. Já bych raději něco z těch slušnějších.
Přístroj na ozvučení malého obyváčku cca 20m2, pokud možno s USB a bluethoot. Většinou na poslech rádia, v menší míře to ostatní. Nejsem žádný muzikant, takže případné hudební nedokonalosti asi nepoznám. Vybírám z přístrojů Panasonic a Pioneer, ale nebráním se i jiným značkám. Ve výběru jsou zatím :
http://www.mall.cz/mikrosystemy/panason ... r?v=663441
http://www.mall.cz/mikrosystemy/pioneer-x-em22?v=694558

Za případné názory - návrhy předem děkuji
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 29. 11. 2014 17:16

Opravdu neměl nikdo možnost tyto dva modely porovnat na živo? Nebo pokud hrajou oba dva mikrosystémy stejně blbě, tak třeba se najde jiný důvod proč koupit tenhle a tenhle ne. Nebo jsou i lepší volby než jsem uvedl, ale SC-PMX7EG je opravdu nad můj rozpočet a ani bych ho nejspíše nevyužil. To opravdu první slušný mikrosystém začíná s cenovkou 6500kč?
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 29. 11. 2014 20:35

Odpověď zní: ANO

1
2
Honza
jde...

Evropský kompaktní Hi-Fi systém roku 2013-2014 => Panasonic SC-PMX9 (jako příklad)
http://avmania.e15.cz/panasonic-sc-pmx9 ... -site-test
SC-PMX9 dokazuje, že „dokonalost“ v bezdrátovém propojení nemusí vždy nezbytně znamenat „komplexnost“. Systém nabízí plnou kompatibilitu s vaší DLNA domácí sítí a přenáší hudbu prostřednictvím Bluetooth a Air- Play. Firemní aplikace Music Streaming dostupná pro Android a iOS vám umožní komplexní ovládání sestavy, SC-PMX9 je také plně vybavený hifi systém s CD přehrávačem, digitálním rádiem, USB rozhraním a plně integrovanou základnou pro váš iPod/iPhone. Třípásmové reprosoustavy spolu s digitálním zesilovačem třídy D vybaveným osvědčenou firemní technologií MASH dodají báječně bohatý a hutný zvuk.
Orientační cena: 11 990 Kč

Vítězové (1.-3. místo) např. EISA této kategorie obvykle stojí 10-13 tKč
Modely, které jsou za 8,5-10 tKč nemají třeba veškeré funkce jako vítěz, ale lze se bez nich obejít.
Modely od 6,5 tKč, zde lze občas najít nějaký povedený kousek, ale chce to hodně hledat/číst...
(přitom luxusní vítěz kategorie stojí o 100% více ! O pouhých 100% !! Což zase není tak hodně, je to jen 2x tolik a nikoliv 10x !!!)
Modely < 6,5 tKč sice hrají, ale nelze je doporučit, aby člověk měl radost z poslechu.
To jsou fakta. Ale chápu, že rozpočet studentů má své limity... Na druhou stranu blížící se vánoce je mohou "lehce" navýšit, kdyby "dotyční" nevěděli, co by tě mohlo nejvíce potěšit.
Hezký poslech s novou sestavou. 8-P
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 29. 11. 2014 22:14

Díky za odpověď. Teď už vím, že ti co kupujou jiné auta než ty co vyhrávají titul auto roku jsou vlastně volové, protože ty" obyčejnější " jsou vlastně k ničemu. Ale čemu se vlastně divím, když jsem právě zjistil, že nejsem člověk, protože používám mobil Samsung za 3 500Kč a ne Iphone 6 za 16 000.
Asi koupím PMX9 , jen se bojím, zda nebudu hodně litovat, že jsem šetřil a nekoupil si sestavu za 60 000 :)

Prosím admina o vymazání mého dotazu. Díky
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod waaaw 29. 11. 2014 23:22

Neber vazne vse co se tu napise. Mikrosystem za 3000 tisice maji tisice lidi a jsou s nim spokojeni. Mam pocit, ze vice nespokojenych je mezi temi, co investuji vice penez. Je to jiz zdejsi kolorit, ze kdyz chces koupit neco za 20 tisic, dostanes radu dosetrit dalsich deset, protoze za to uz dostanes neco super. Kdyz se ale zeptas, ze chces koupit za 30 tisic, poradi ti pridat dalsich 15. Pokud mas nastaveno, ze chces dat 3 tisice, tak je dej. Asi bych volil toho Panasonica, ale jen pocitove. Pioneer je prece jen drazsi znacka tak bych za 3000 od nich byl opatrny, ale treba se pletu
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 30. 11. 2014 00:25

xxsonic71xx - na tvůj dotaz ti nikdo neodpověděl, protože je to velmi obtížné. Až já (kuwa, že jsem raději nedržel hubu). Věž, že strašně rád bych ti odpověděl, že koupí vybraného modelu uděláš dobře. Ale nejde to. Tvoje možnosti (finance ani poslechové) neznám, taže jsme se ti snažil doporučit, co nejlépe jsem uměl, ale s pozitivním ohlasem se to nesetkalo. Co nadělám, c´est la vie...

"Model roku" - je vzor, lze si o něm přečíst řadu info a recenzí, pak si musíš řici, co vše chceš a co nepotřebuješ, a pak se dostaneš na rozumnější finanční hladinu při hledání konkrétních dostupnějších modelů (to za zebe nikdo neudělá). Aby systém hrál obstojně, měl by obsahovat basáky, které v maloobchodní ceně přijdou na cca 4-500 Kč/ks a jsou tam dva. Podobně můžeš postupovat dále výškáče, tuner, CD mechanika, zesilovač atd. Nemůžu za to, že výrobci zkrátka nejsou charita.

PS - sežeň si hodnocení mini systémů a mnohem lépe se ti bude vybírat.
PPS - za 6,5 bych ti doporučil konkrétní tip, ale asi ani tak by to nebylo ku (tvé) spokojenosti (za trojku to fakt nelze, neumím... waaaw možná ano)
PPPS - přesto a stále přeji hezký poslech s (jakoukoliv) novou sestavou (už raději nebudu psát, habych to tu nerozohňoval)
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Patrabus 30. 11. 2014 09:48

Radši si připlať pár stovek a vem PM500-má už dvoupásmový repro a nehraje špatně, jen bluetooth budeš muset oželet
http://hi-fi-systemy.heureka.cz/panason ... e/#section
Alc OT Easy DB-Nokia 5110-Alcatel OT 301-Siemens C35i-Nokia 3310-7250i-6230i-6233-6120c-N82-6300i-6220c-N79-N85-5800-N97-N97m-SE W995i-U8i-N900-N8-N9-701-SGSII-N9-L800-L820-L920-X SP-SIII-L925-L1020-Z1C-S3m VE-S4m-Z1c-L830-E4g-SIII Neo-Z1c-S4m VE-J5-J5 16
Patrabus
Junior

Odeslat příspěvekod Prezdika 30. 11. 2014 10:45

dinosaur: paneboze vzdyt to chce prevazne na poslech radia!!! tam mu system za trojku odvede dobrou praci. nevim co tady resis za kraviny.
Prezdika
Junior

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 30. 11. 2014 12:23

Zkusím to ještě více zamotat. Jde o to, že teď používám Panasonic RX-DT610 http://elektrotanya.com/panasonic_rx-dt ... nload.html snad 20 let starý a tento jsem si chtěl vzít do práce - hlučný provoz. A hudební mezeru v bytě (hodně malém) jsem chtěl zaplnit nějakým mini/mikro systémem. Já to doma skoro neposlouchám ( jak přijdu z práce, tak pouštím hned TV) , ale manželka si občas při práci v kuchyni (když ještě nejsem doma) pouští rádio nebo někdy CD s hity. Já poslouchám rádio v práci , v autě atd. z daleko horších přístrojů a nikdy mi nějak nevadilo, že to nemá HIFI zvuk. Takže vše co se zvukem alespoň trochu přiblíží mému stávajícímu přístroji mi naprosto stačí. Jen doufám, že se za těch 20 let se technika posunula dopředu a že mi někdo nenapíše, že se zvukově přiblížím pouze pokud si koupím systém za desítku :)
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod Prezdika 30. 11. 2014 12:50

vsak jo, na to nepotrebujes do toho cpat vic nez tri litry. nektery rady fakt stojej za to. bych chtel videt toho chytraka jak si sam koupi mikrosystem na poslech radia za 10 litru.

nejlepsi bude kdyz si dva vybrany kousky objednas ve stejnou dobu, doma vyzkousis a ten co ti bude vic vyhovovat si nechas a ten druhej do 14 dnu vratis. rozdily budou ale minimalni, podle me v tyhle cenovy hraje nejvetsi roli design a osobni preference k dany znacce.
Prezdika
Junior

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 30. 11. 2014 18:39

Prezdika - jasně jen je potřeba vybrat max. dva kandidáty v té ceně a zatím jsem vybíral spíše podle preferencí ke značce. Ale přeba takový Philips či Sony jsem nikdy neměl a třeba zrovna http://www.mall.cz/mikrosystemy/philips ... 0?v=583736 možná není taky nejhorší. Prostě vybrat něco slušného výko/cena a pak už se budu muset rozhodnout sám. Jen sehnat ty kandidáty ;)
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod waaaw 1. 12. 2014 02:12

Jeste bych zvazil v teto tride Samsung. Ma sice trochu atypicky design a je to "spotrebni znacka" , ale co se tyka vybavy, tak valcuje jak Panasonic, tak Pioneer pri stejne cene. A navic se v teto cene uz dostane s dvojpasmama. Zvaz zda potrebujes vystup na sluchatka, u vezi teto cenove relace to je spis vyjimka, a pro nekoho je to klicova vec
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod hamster 1. 12. 2014 10:38

Souhlasím s tím, že v téhle cenové kategorii bych se řídil spíš designem, než kvalitou zvuku. Ta nebude kdoví jaká, ale na to, co potřebuješ, bude bohatě stačit.
Jak bych to dělal já? Doporučuju najet na Heurece na Hi-Fi systémy, dát cenový filtr do 3000,- Kč, nechat seřadit podle oblíbenosti a pořádně přečíst recenze, hodnocení, zkušenosti ... klady a zápory. Já vím, že ta uživatelská hodnocení nemají velkou váhu, a u takto nenáročných produktů jsou lidi spokojeni i s tím, že to stojí rovně na stole, ale pořád lepší než nic.
Pokud je to při této ceně možné, vybíral bych spíš dvoupásmové reproduktory. Možná bych se taky zkusil zaměřit na značky, které zvuk tradičně umí (a dokazují to ve vyšších cenových kategoriích): Panasonic, Pioneer ... ale to v téhle kategorii nemusí hrát roli.
A osobně mohu doporučit posunout mezi preferencemi bezproblémovou podporu USB a komprimovaných hudebních formátů obecně (i když v praxi bohatě stačí i obyč. mp3) na jedno z prvních míst. Z vlastní zkušenosti vím, že když to ta věž/přehrávač/autorádio umí, CD se stávají zbytečnými (platí samozřejmě v této cenové kategorii, která si na hi-fi nehraje) :-) U mp3-ek je lepší větší, bohatší displej. V podpoře mp3 a pod. jsou na tom zase tradičně lépe Samsungy nebo LG, než "tradiční" značky, pro které byl dlouhou dobu mp3 úhlavní nepřítel.
Osobně si myslím, že nemůžeš nějak výrazně šlápnout vedle...
hamster
Junior

Odeslat příspěvekod Prezdika 1. 12. 2014 10:59

souhlas s hamster. a toho samsungu bych se taky nebal, nasi ho maji v kuchyni a na to radio jim to bohate staci a mp3ky taky prehraje. je to samsung mcd300 nebo tak nejak.
Prezdika
Junior

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 1. 12. 2014 11:35

Ještě uvažuji, že bych oželel Bluethoot, aby se mi možnosti trochu rozšířili, protože třeba takový PHILIPS MCD2160 sice má vše co potřebuji a navíc přehrává DVD, ale zase nemá vstup pro koax. anténu a má jen drátek, což by při preferování rádia mohl být problém. Bohužel teď jedu na mobil s androidem 2.1 (LG G2 mini už po čtvrté v reklamaci) a pravděpodobně není kompatibilní s Bluethoot v těchto systémech, protože se mi je nepodařilo spárovat. Tak tedy na jakou vzdálenost je v těchto mikrosystémech Bluethoot použitelné? Pokud by to měly být pouze desítky cm, tak na to kašlu.

Prezdika, na Samsungy jsem se taky díval a zvuk se mi zdál v poho, ale právě u nich jsem nenašel nic s Bluethoot
Naposledy upravil xxsonic71xx dne 1. 12. 2014 11:49, celkově upraveno 1
xxsonic71xx
Junior

Další stránka