Stereo sestava do 12k

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Breby 16. 2. 2015 20:46

Kluci potřeboval bych radu, moje milá druhá polovina bude mít kulaté narozky. Už konečně povolila a že by mohla mít lepší aparaturu na poslech hudby v ložnici ( jako vánoční dárek, ale já bych to koupil ted ). Nyní v ložnici máme mikrosystem Panasonic SA-EN35.
požadavky manželky:
- styl hudby žena - relax music, Enya, tichý přednes hudby v místnosti
- USB vstup na mp3, flac
- větší čitelný displey než mám já v pracovne u Panasonica PMX7
- sleep
- CD mechaniku
- rádio
- Wifi pro internetové rádia ( pro mě ) - nemusí být
- velikost nic velkého, bude to posazené na komodách ( max regálové repro )

po něčem jsem koukal a našel jsem mikrosystem Pioneer X-HM72, ale nejsem si jisty.
V okolí to nikde nemají a dražší systémy moc na obchodech nejsou na otestování.

Můžete mě hodit nějakou radu, nějaký set, skládačku? Předem děkuji za jakékoliv návrhy, cena by mohla jít max o 2k nahoru, víc ne, pak bych už neměl na cigára .o))
Breby
Junior

Odeslat příspěvekod cc355 16. 2. 2015 23:52

ahoj, já nejsem odborník, tak mě ber s rezervou. :-) myslím, že tady by sis mohl vybrat.
http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... 10-1-black
Osobně si myslím, že ta kombinace je dobrá, no uvidíš :-) Co jsem kdy četl, tak komponentové microsystemy od Yamahy jsou dobry a ty Wharfedaly by se na tu komodu vešly taky pěkně :-) tak dobře vyber :-) ahoj
cc355
Junior

Odeslat příspěvekod Breby 17. 2. 2015 09:57

cc355: vypadá pěkně, ale dle specifikace nepřehrává flac z USB, diks
Breby
Junior

Odeslat příspěvekod MacPhenom 17. 2. 2015 12:09

Vzhledem k úrovni takovéto sestavy je pravděpodobné že rozdíl mezi 320 MP3 a FLAC nepůjde rozeznat. V nejhorším si ty FLACY převedeš do MP3 a ještě ušetříš místo na flashce ;-)
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Breby 20. 2. 2015 11:51

rozhodl jsem se pro Pioneer X-HM72, dneska objednal a pak po pulce brezna muzu poreferovat, kdyz bude mit nekdo zajem .o))
Breby
Junior

Odeslat příspěvekod srato 20. 2. 2015 12:56

tak mně by to teda opravdu zajímalo a těším se na reference a dojmy. Díky
srato
Junior

Odeslat příspěvekod cc355 24. 2. 2015 16:24

Tak to se taky těším :-)
cc355
Junior

Odeslat příspěvekod Breby 28. 2. 2015 16:12

Mikrověž dorazila, manželka se netvářila moc nadšeně, ale po pár dnech už je spokojená.
Co bych o ni napsal, zapojení bylo hotové během 10 min. Nastavení jednoduché, základní angličtina a ovládání jednoduché. Jednotka má přední panel z kartáčovaného hliníku a i regulátor hlasitosti je z kovu ( nezvyk ), platových dílů moc není. Ovladač je velký.
Po pár dní užívání je naprosto nejlepší barevný displej, kde se vidí různé informace o přehrávaných mediích, jde nastavit intenzita podsvícení i vypnout displej. Software pro mobilní telefony je dobrý, jde přes něj ovládat všechny funkce mimo nastavení, to se musí dělat přes ovladač.
Rychlost náběhu systému po zapnutí, jsou 2 módy. Jeden je standardní, kdy se po vypnutí vypne vše i Wifi, start pak trvá kolem půl minuty. Druhý mód je rychlý start, vše je uspaný, Wifi je pořád připojená ( jde zapnout systém i přes telefon ) a start po zapnutí je do 4 sekund.
Co zvláda vše přehrát. Hudební CD, když má mechaniku tak by měla, do cca 3 vteřin se načte obsah CD. Na displeji je vidět jen kolikátá píseň hraje a čas.
Test mp3, flac. Zkoušel mp3 s 320kbps i flac 24/192 vše bez problému. Pokud je u alba malý obrázek, ukáže se na displeji s název písně, skupiny a alba, v jakém formátu je hudba přehrávána a čas. Jen po přehrání alba se nepustí další album, nebo jsem to ještě nenašel kde se to dá nastavit. Jinak po skončení reprodukce se po určitém časovém intervalu, sám systém vypne.
Internetové rádia, dá se říct že se dají přehrát všechny dostupné, přiřadil jsem si do složky favorites pár rádií, jen trošku trvá než se načtou, ale pak hrají v kvalitě jak jsou vysílané. Spotify jsem nezkoušel, tam nemám účet.
Jak hraje? Není to nejhorší, hraje slušně na úrovni Panasonica PMX7, určitě by jednotka snesla lepší repro .o)) ale beru to takhle, ještě nejsou rozehraný reprobedny, ale na tichý poslech relaxační hudby jako Roland Santé v ložnici ideální. Nedokážu posoudit, nemám s čím srovnávat .o))
Jedna slabina, když už má systém grafický displej proč nemá nastavitelný ekvalizér, proč. Z přednastavených profilů si nemohu vybrat, tak je ekvalizér vypnutý. Jediný co mám nastavený je bas a výšky.
Malý závěr, na to co jsem sháněl, je to dobrý univerzální zařízení na poslech hudby z více zdrojů. Pokud budou dotazy stačí napsat .o))
přikládám foto pro info .o))
Přílohy
P1030976.JPG
P1030975.JPG
P1030974.JPG
P1030973.JPG
Breby
Junior

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 1. 3. 2015 15:17

JJ přeji ať dobře slouží a hraje !!
Nepodařilo se mi dohledat, jak repro vypadají zezadu. Jaké mají parametr, jsou tam nějaké údaje ? Jsou uzavřenky bez basreflexu ? Jaké mají terminály pro kabely (nacvakávací, šroubovací) ?
Nebyla by případne fotka na celkový pohled umístění ?
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Breby 1. 3. 2015 16:32

spáchal jsem foto, je to lepší než popis .o))
první fotka je stojánku pro jablečné zařízení, kde se protáhne kabel a připojí do USB
Přílohy
P1030982.JPG
P1030981.JPG
P1030978.JPG
Breby
Junior

Odeslat příspěvekod cc355 2. 3. 2015 21:27

díky, ať to dobře hraje :-)
cc355
Junior