brum ve vezi

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod michal-opl 16. 3. 2016 02:03

Zdravím, nasel jsem straší hifi vez phillips, při zapnutém radiu je zvuk cisty. Jakmile prepnu na nejaky vstup - kazeta, cd,tv - tak v reproduktorech sumi, zhoršuje se to se zvysujici se hlasitosti. Sumi i když v zaplem vstupu není zadny kabel zapojeny. Dokázal by někdo poradit co tomu je a jak to odstranit? Dekuju
michal-opl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 3. 2016 02:41

No, podle toho co píšeš, v tý věži straší - takže nejdřív asi vysvětit a když to nepomůže, tak povolat nějakýho exorcistu... Kdybych se toho měl ujmout já, musel bych nejdřív vědět, kde tu věž můžu fyzicky vidět, abych se mohl rozhodnout, jestli pomůže jen svěcená voda, anebo jestli bude potřeba i krucifix případně další vymítací pomůcky.....
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 16. 3. 2016 07:52

hifi exorcismus :D
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 3. 2016 12:57

No a jak jinak než vymýtáním šumících strašidel chceš dosáhnout ticha? Nejdřív je musíš identifikovat - a když už znáš démonovo jméno, je to relativně jednoduchá věc. Bohužel někdy to je démon "Konstrukční Vada" a ten jde vyhnat jedině do červenýho kontejneru s nápisem ASEKOL ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod michal-opl 16. 3. 2016 13:31

taky jsem o tom přemyslel, když zapojim kabel do jakéhokoliv vstupu a prepnu na jinej tak je tam slyset to co tam pustim- řekl bych ze nekde nejaka vada na zesilovaci... asi to vidim na ten kontejner :D
michal-opl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 3. 2016 16:52

Zesilovač to nebude, spíš bych si tipnul, že se démon usídlil v před-zesilovači, respektive někde v oblasti přepínače vstupů/zdrojů signálu a korekcí (hlasitost, tónovka, vyvážení) - to je místo, kde se vstupní signály potkávají při malý úrovni na relativně velký impedanci a můžou se tím pádem projevovat všechny spiritistický nuance - různý otisky prostorů a sousedních vesmírů atd ...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod michal-opl 16. 3. 2016 17:27

no a v jaky podobe by se ten demon mohl vyskytovat? daloby se to vyresit tak, ze bych prezesilovac odpojil?
michal-opl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 3. 2016 17:42

Vzhledem k provázanosti s vnitřním zapojením ovládacího procesoru (elektronický řízení a ovládání nastavení korekcí i třeba předvoleb tuneru) je to dost nereálná představa, spíš bych se zaměřil na možnost skutečnýho exorcismu neboli po získání schématu se vyzbrojit vymýtacíma pomůckama (měřáky, páječka atd) a pokusit se démona vyprovokovat k projevu, lokalizovat, identifikovat a následně eliminovat ... Myslím že zkušenej exorcista by to měl minimálně do fáze identifikace démona umět dotáhnout relativně rychle a levně.
EKKAR
VIP uživatel