Ahoj, chtěl bych poprosit o radu a zkušenosti (jsem v podstatě úplný laik). Rád bych si pořídil receiver + repro - buď celou sadu nebo postupně sloupy a později zbytek.
Na základě recenzí a doporučení jsem si vybral:
Denon AVR-X1500H + Polk T50, T30, T15 - vše v jednom, nejlevnější
Kdybych měl kupovat zvlášť, tak mně byly doporučeny sloupové repro Q Acoustics 3050 + center, zadní, subwoofer.
Jako receivery mám vybráno:
Onkyo TX-NR686 - nevyužiji 7.2., má navíc Chromecast, ale z výběru je nejdražší
Yamaha RX-V485 - nemají Chromecast, jen Spotify apod.
Yamaha HTR-4069
Využití bude asi 60% filmy, 40% hudba, plánuju pořídit buď Denon, kde by bylo všechno nebo repro Q Acoustics - buď pouze sloupy nebo sloupy + center a jeden z receiverů - kvůli rozpočtu nechci kupovat vše. Nevyužiji 7.2., pokoj i kabeláž mám maximálně na 5.0, resp. 5+1. Také bych rád využíval ovládání přes mobil - Spotify, případně Google cast, dočetl jsem se, že nejlepší aplikaci má Yamaha, nejhorší Denon.
Přečetl jsem plno recenzí a doporučení, chtěl bych poprosit o pomoc i tady na fóru, jestli má cenu jít nejlevnější cestou - tj. do 20 tis.Kč nebo cestou dražší s postupným dokupováním (maximální rozpočet mám kolem 30 tis., ale pokud by kvalita Denonu byla ucházející, tak bych mohl ještě ušetřit), s tím, že repro bych vzal ty Q acoustics, ale nevím, jaký receiver k tomu.