shamp1x: mam pokoj velikosti cca 22 metru, mohu umistit klidne repro vhodne po celem pokoji. Moje predstava je mit
Front repraky klasika,
center
subwoofer ten mohu dat dle beznych nakresu dolu doprostred tj tesne blizko centeru a 2 metry od praveho front repraku,
potom zadni Surround repraky - mam na to 2 stojany
Dale jsem zvazoval mit jeste postradni repro tj ze jde zvuk zleva a zprava
coz bych skoncil ne na systemu 5.1 jako prezentuje Onkyo 7805 ale u 7.1 defakto.
Co mi ale zarazi u obou receiveru je ZONA 2, tedy ze tam mohu dokoupit dalsi par.
Me ale zajma, jak potom se to bude chovat?
Vycetl jsem
7805 pokud hraje i ZONA 2, nehraje pouze Dolby Atmos. Neva, pokud film ma treba DTS-HD Master 7.1, hral bych takto. Kde ma film Atmos, prepnul bych a ZONA 2 by asi nehrala?
9800 - tam se mi nezda ten Atmos, jelikoz to je rozmisteni jen repro kolem sebe, ale nic se neodrazi od stropu (zvuk), tudiz sice dekodovat to umi ale nema to ani tuto lacinou moznost. Ano slovy, umi to dekodovat a prehrat.
Je otazka jak byse to chovalo, kdybych tam dokoupil dalsi par a mel bych 7.1 + dalsi dva repro, celkem 10 ale to uz sam nevim kam rozmistit.
Na strop repraky asi ne, neumim to pridelat ani, nevim kdo by me to pridelal

THX - ten neni az tak dle meho nazoru podstatny, jelikoz mam bezny byt typu cihla, kde nesplnuji narocne podminky pro THX prostor

THX tim padem asi nebude vyuzit a podle me to je dnes i casto nalepka abyse to lepsi prodavalo?

Je faktem ze zatim mam radu filmu plne blu-ray a 4K kde je casto zvuk prevazne DTS-HD 5.1 a nekde 7.1. Ten Atmos moc zatim nemam.
pro info
Mam ty repro k PC, kde mam integrovanou zvukovou kartu 7.1 a to toto:
ASUS P7P55D-E PRO - Intel P55
ASUS Crystal Sound
8-channel Audio
Enjoy High-End 8-channel sound system on your PC!
The onboard 8-channel HD audio (High Definition Audio, previously codenamed Azalia) CODEC enables high-quality 192KHz/24-bit audio output, jack-sensing feature, retasking functions and multi-streaming technology that simultaneously sends different audio streams to different destinations. This motherboard now adopts the future standard to deliver the most vivid audio enjoyment!!
https://www.asus.com/Motherboards/P7P55DE_PRO/Toto mam, pripadne bych mel zajem dokoupit zvukovku a to treba
https://www.czc.cz/asus-xonar-essence-s ... 42/produktkde bych to vedl optikou / nebo koaxial kabelem co je kvalitnejsi do receiveru, nejlepe aby to umelo preneset 1:1 treba DTS-HD MA a nemuselo se to v pc nikde dekodovat.
-- 21. 8. 2019 10:23 --Proste nevim zda je realne postavit to zvlast a lepe nez udelal komplet vyrobce

Treba zakoupenim nejakeho receiveru - lepsiho?
Zvlast repro?
Na to zas nemam rozpocet, proto jako sestava mi to prislo fajn a dostacujici vzhledem k tomu ze doposud jsem mel Genius 5.1 pc repro.
Dale byl nabizen tento kabel, je to kvalitni a nebo jsou jine kabely lepsi k reprakum?
Myslim tim v teto podobne cene.
https://www.alza.cz/inakustik-star-ls-r ... 915342.htmOdhadem:
k zapojeni budu potrebovat natahnout kabely cca 15 metru pres mistnost
a potom kratsi ve predu.
Mistnost mam do ctverce, takze bezne rozmisteni repro a nebo neco privrtani na zed by nebyl asi tak problem. Na strop to ale uz neumim, do toho se asi nebudu poustet jelikoz nikoho neznam kdo by byl kutil a delal to. A asi cenove by to uz bylo moc.
-- 21. 8. 2019 10:31 --Dal by me zajmalo a rada...
nizsi model 7805 tam ma subwoofer reprak dolu ale ven dopredu je vyvod - zvukova trubka.
Vyssi model 9800 THX tento vyvod nikde na fotkach nema, proc? Je to horsi?
Zvukove nevim zda uz bych ten rozdil poznal 7805 vs 9800.