Soundbar k TV cca 10k CZK

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ciko69 17. 3. 2020 15:22

Ahoj, mam take LG OLED a asi rok jsem laboroval se zvukem.
Zacal jsem s tim co bylo doma:
DA prevodnik + AV receiver Yamaha 5.1 + predni tripasmove sloupove repro + centr + zadni dvoupasmove repro + basovy modul.
Vetsinou hrala jenom televize, ponevadz se musel zvlast zapnout tv a zvlast zapnout zesilovac, zeslabit zvuk tv, doladit zvuk na zesaku.....opruz.
Mnozstvi natahanych kabelu, velke a nevkusne repraky na kterych se usazuje jenom prach....slova zeny. Musim rict, ze pokud pominu ty kabely a velikost a mnozstvi repro, tak to nehralo spatne, ale celkove, jestlize to posuzuji jako primarni sestavu k tv, tak nic moc.
Dale nasledovalo obdobi zkouseni ruznych soundbaru a kompaktnich reprosoustav (zapujcenych, zakoupenych) od znamych vyrobcu od levnejsich az po ty nejdrazsi s timto mym resume.
Sestavy do 20 tis.....vyhozene penize
Sestavy do 30 tis.....na sledovani TV poradu to neni, lepsi jsou dialogy z tv. Na filmy nic moc.
Takze jsem se postupne dopracoval k Bose Soundtouch 300 + bezdratovy basovy modul (bez nej je to o nicem) + zadni bezdratove repro ( bez nich je to o nicem)....Hmmm, nedavno jsem to tu nabizel za 30k, ale nakonec jsem si to rozmyslel, ponevadz jsem zjistil, ze tak kompaktniho, maleho, designove bezkonkurencniho a celkem slusne hrajiciho nic nesezenu.
Zapne se to automaticky s TV, jednim ovladacem se zesiluje vsechno, tv porady jsou srozumitelnejsi (neni to ale porad ono, jako by tomu chybely stredy, obcas vysky), basy jsou fantasticke (ten basovy modul je vynikajici). Vytknul bych tomu logicky trosicku slabsi prostorovy zvuk ze sounbaru, ten je zalozen na odrazech v mistnosti, ale mozna je to horsi akustikou v mistnosti a take na poslouchani muziky to neni nic moc.

Mel jsem moznost vyzkouset take podobny system od Sonosu, nehral spatne, ale u Bose se mne zda lepsi prostorovy zvuk, takovy zivejsi.

Mel jsem i Bose Solo kompaktni soundbar a Sonos Beam.....myslim, ze pokud je sezenete kolem 5tis a bydlite v panelaku, tak to neni spatna volba za tu cenu.

No nic, laboruji dal, sice to neco stoji, ale bavi me to.
Ciko69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod engine_er 17. 3. 2020 15:39

Ciko69: Ďakujem za podnetný príspevok. Vidím, že nie som sám, kto rieši podobný problém. Ako som už spomínal, LG má nadpriemerný zvuk TV, a preto tie soundbary (bohužiaľ/vďakabohu) nevyznievajú s odstupom triedy ako pri iných modeloch/značkách TV. Preto som kúpil strednú triedu soudnbaru (HW-Q70R+zadné repro) a tie dialógy sú slabšie.
Z vášho príspevku je zrejmé, že zmysel má investovať viac ako som predpokladal (v súčasnosti mám rozpočet cca 12000 CZK, i keď hodnota soundbaru je v podstate 16000 CZK). Takže opäť som v situácií, že na uspokojenie je potrebné investovať vždy 2xstanovený rozpočet :) Bohužiaľ, audio/video/foto sú nekonečná diera na peniaze, vždy sa dá ísť ešte hlbšie :)
No nič, dnes sa musím rozhodnúť či si nechám spomínaný soundbar alebo vymením za aktívne repro, prípadne sa uskromním a 500 EUR investujem do niečoho iného :)
Ďakujem všetkým za reakcie.
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior

Odeslat příspěvekod zigi 24. 3. 2020 09:49

Ciko69: Muzes trochu vic rozebrat co jsi testoval za systemy/sestavy? Celkem by me to zajimalo, protoze resim podobnou situaci. Na jednu stranu bych kvuli kompaktnosti bral soundbar + subwoofer + zadni repro. Ale na druhou stranu me laka to porovnat i s necim jinym.

Napriklad kombinace Klipsch Black Reference Theater Pack 5.1 Surround Sound System + AV receiver. To by bylo asi nekde jinde. Bohuzel v CR je to za celkem raketu (20k +), na Amazonu v USA se daji sehnat za hubicku (cca 400 USD). Nebo zajimave je taky treba ONKYO HT-S5915, ikdyz uz je to trochu vetsi...
Sierra fanda
zigi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ciko69 24. 3. 2020 13:37

Soundbar nelze porovnavat s prednimi stereo repraky a centralnim reproduktorem.
U soundbaru chybi prostor. Ty Klipsch budou hrat prostorove lepe, bohuzel jsou na ukor kompaktnosti. Pokud uvazujes timto smerem neni co resit. Za 30k vcetne receiveru zadny soundbar nebude hrat lepe.
Ciko69
Kolemjdoucí

Předchozí stránka