Připojení TV k Microsystému (Je rozdíl zvuku mezi výstupy?)

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MartasHubenak 19. 1. 2021 14:18

Ahoj,
Mám na Vás otázku - potřeboval bych pripojit Samsung TV k Microsystému.
Tv má vzadu i oevy a pravý cinch, ale jak jsem zjistil, tak z nich nejde zvuk ven, tudíž rca cinch to cinch mi nefunguje.
Má otázka tedy zní -
Bude lepší připojit optikou z TV do DAC a pak cinche do recieveru nebo mám jednoduše pripojit přes sluchátkový jack výstup v tv a cinch na konci (vyzkoušeno a hraje to v pohodě cca na 30% hlasitosti tv i recievru)

Moc díky za rady.
Naposledy upravil MartasHubenak dne 20. 1. 2021 11:45, celkově upraveno 1
MartasHubenak
Junior

Odeslat příspěvekod polda 19. 1. 2021 15:53

Nemáš to přepnout v nastavení zvuku v TV ? K čemu jinak by tam cinche byly?
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod viking81 19. 1. 2021 15:57

Zaby audio in? Zakladatel vlakna by mohol upresnit aky TV, aky receiver. Normalne by mohol fungovat TV optical out to receiver optical in. Pripadne HDMI-ARC, ale netusim ci dane vyrobky take vstupy/vystupy maju...
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartasHubenak 19. 1. 2021 16:51

Je to microsystem Panasonic PMX80 (nema jeste opticky vstup) a ano, ty cinche na TV jsou "in" a ne "out". Když to zapojim přes výstup na sluchátka (jack - > cinch) tak to funguje v pohodě. Jen by mě zajimalo, zda by to zvukově bylo lepší pres optiku a convertor na analog.
V nastaveni TV jsem zvolil jiny zvukovy vystup, ale nic se nestalo, ty cinche v tv jsou IN.
Diky za radu.
MartasHubenak
Junior

Odeslat příspěvekod polda 19. 1. 2021 17:22

Označení TV by bylo lepší...
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartasHubenak 20. 1. 2021 09:41

Je to model Samsung UE48H6270SS.
Snad je to ono :)
MartasHubenak
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 20. 1. 2021 09:52

Tak to analogové propojení přes cinch vstupy bylo od začátku z říše fantazie, né? Pokud má signál putovat z (out) televize do (in) zařízení a ta tv není výstupem vybavena, nemohl ti přeci zvuk fungovat. Sežeň si za par stovek D/A převodníček z optiky na cinche a vyřešeno. Též tebou zvolený název vlákna je zvláštní. Proč receiver, když jde o mikrosystém? Teď je to již pochopitelně fuk, ale dochází pak k tvému zbytečně dlouhému čekání na odpověď díky dalším otázkam případných "poradců".
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartasHubenak 20. 1. 2021 11:43

díky, já věděl, že to přes ty Cinche nejde :D (jen jsem si předtím nevšiml, že je to jen "in" a ne "out")
Jen mě zajímalo, zda bude rozdíl v kvalitě zvuku - sluchátkový jack výstup (v TV) VS optika+ D/A prevodník do analogu (zda rozdíl v kvalitě na tom microsystému vůbec poznám).

Jack to Cinch kabel mám, tak (kdyby kvalita byla podobná) bych nemusel převodník kupovat :)
Asi jsem to na začátku napsal zmateně a špatně.
MartasHubenak
Junior

Odeslat příspěvekod polda 20. 1. 2021 12:08

Podle návodu by to mělo všechno normálně fungovat. Ptes cinche se musí ale přepnout - source- a na malého jacka je tam údajně ještě jedna Audio Out. Nikoli sluchátka.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lybuna 20. 1. 2021 12:13

myslim, že na sluchátkovém výstupu bude dost nižší výstupní úroveň signálu, tedy budeš muset zvednout volume, co se týče kvality tak bych asi otestoval nějakou muziku z radia/cd mikrosystému a pak tu stejnou skrz radio v tv /youtube, jestli poznáš rozdíl, ješt mrkni jestli tv nemá v nastavení přepínání na - sluchátka/line
Lybuna
Junior

Odeslat příspěvekod MartasHubenak 20. 1. 2021 13:11

Ano muzu zkusit :) zdroj zvuku na TV jsem menil, ale aktivuje to pouze opticky vystup.
Ten audio out jsem v navodu videl taky, ale psali tam, ze zaoezi na typu TV, ta moje ma opravdu jen vystup na sluchatka. Pres sluchatkovy vystup mam volume TV na 40 ze 100 a na microsystemu 25 z 50 a hraje to dost nahlas. U těch cinch vstupu psali v navodu, ze slouzi k pripojeni externiho zarizeni (promitani z kamery apod). Myslim si, ze to opravdu neni out, nikde v nastaveni jsem prepnuti na tento zdroj nenasel.
Asi to nechám na sluchatkovem vystupu, pro tu telku to musi stacit :) hudbu poslouchám z cdcek a flasfky, obcas pres bluetooth, takze ta me netrápí :)
MartasHubenak
Junior