Ozvucenie 3-4izieb

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod andytwo 1. 2. 2021 12:22

Ahoj planujem ozvucenie 3-4izieb s repro zabudovanymi v stene alebo v strope. Ake je najlepsie riesenie co sa tyka napajanie nejaky av reciever ktory vie 4 zony?

Nieco ako HEOS Drive HS2 alebo nejaky av reciever s 3 zonami? YAMAHA RX-A2080

Predstava v obyvacke ide z repro zvuk zo satelitu, v jednej izbe zo spotify, v dalsej sa pozera film na notebooku a ide zvuk cez bluetooth/wifi.

Je to takto mozne zrealizovat?

Vdaka za rady a nazory
andytwo
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 4. 2. 2021 08:09

Jedním AV receiverem toto určitě nezrealizuješ. Nejlepší je, aby měla každá místnost svůj vlastní systém, tj. stereo nebo AV receiver, případně pouze aktivní reproduktor/soundbar s podporou některého multiroom řešení (Heos, Sonos, Chromecast, Roon, Bluesound, MiraCast...). Pak může každá místnost fungovat odděleně, nebo přes aplikaci hrát třeba ze spotify ve všech místnostech to samé.
Problém bude i s tím zabudováním do stropu nebo stěn, o takovém multiroom řešení nevím.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Olsztyn 5. 2. 2021 23:03

Ahoj, byl jsem vždycky zaprisahlej oldschool co se týče zesiku a repro. Mám v obýváku receiver zapojenej na 2.1, studiový bedny+sub a max spokojenost. Pořád jsem laboroval s ložnicí: mikrosystém + zkoušel jsem bedny Heco, Jamo, polk audio.. stále nespokojenost. Tak jsem si řekl, že hifi v ložnici vzdám a zkusím slušný malý wifi repro s asistentem 2x Nest audio. Asistent a napojení na spotify atd super, ale ten zvuk fakt děs nemohl jsem to poslouchat. Vrátil jsem to, plácl se přes kapsu a pořídil 2x Sonos one. Dnes jsem to zapojil a nevěřím tomu! Neurazilo by mě to ani jako hlavní repro. Basy jsou no nechápu to vzhledem k velikosti, určitě nahnaný dspčkem, ale i tak. Pro mě
jsou důležitý středy a výšky. Žádnej problém, příjemný, živý, detailní. Vzhledem k těm možnostem propojení se streamovacima službama, sonos rádiem atd, multiroom řešení atd bych to být tebou zkusil. Reprak bez asistenta stojí 5.500kč s asistentem 6.300 jdou vzájemně párovat, groupovat, malý, designový, netaháš kabely...
Existuje i sonos amp k hlavnímu stereu případně
Olsztyn
Kolemjdoucí