Ozvučení velké místnosti

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Georgegigigray 23. 8. 2021 16:46

Jo, ty to byly. Diky
Georgegigigray
Junior

Odeslat příspěvekod reproman 23. 8. 2021 17:16

Georgegigigray píše:Asi jo, byly to ty bile:-)
Fakt hezky zvuk, cisty, utazeny mekky bas,mozna moc silny uplne dole a slaby v tech strednich basech, ale mozna to bylo jen tou hudbou (pop).

Takhle přesně popisuju jednu typickou a často se opakující vadu... Samozřejmě neznám, neslyšel jsem, může to být prostorem nebo terminologií, kterou jsi použil. Ovšem popis by odpovídal - chybějící vyšší část basů. Pokud je to skutečně tak, časem se to stane dost protivným.
reproman
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 23. 8. 2021 17:30

a zhruba jako Indiany hrají i ty Polk (ty jsou možná s ještě výraznějším basem), navíc vypadají docela hezky (v hnědé) a jsou relativně malý. Pro toho, kdo hledá zvuk do V (byť je třeba dle měření špatný) jsou za tu cenu OK. ono chtít aby bedny hrály takřka dokonale, tak se dostaneš na jinou cenu (a navíc není jisté, že se ti ten zvuk bude líbit) :)
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Georgegigigray 23. 8. 2021 17:59

Pokud se vzdam myslenky koupit repro za 30k, pak budu akceptovat par kompromisu, ale urcite ne chybejici cast frekvencniho pasma "strednich" basu. Ten zvuk by byl moc jednoduchy. Poslechnu, uslysim...
Georgegigigray
Junior

Odeslat příspěvekod Georgegigigray 24. 8. 2021 18:44

Po 4h poslechu ve 2 ruznych studiich mam tyto favority.
1. Magnat Signature 507 - chtel bych mensi variantu 505, ktera ale ma o basak min a nevim, jak moc to bude znat.
2. Canton Gle 90, ktere uz v minulem vyberu byly na 2.miste. Potreboval bych ale mensi, GLE80, ktere maji o 6cm mene a maji o 1"mensi basak. Zbytek je stejny, tak snad budou hrat podobne. Jakou variantu byste zvolili vy?

Jo a ty Polky, to byla hruza. Na vaznou hudbu absolutne ne, ale ani na pop. Mozna rock, ale fakt des (S55)
Georgegigigray
Junior

Odeslat příspěvekod Georgegigigray 25. 8. 2021 08:44

Jeste zajimavy poznatek - vcera jsem si privezl ten Denon DRA800 a dneska ho zapojil do starych regalovek Marantz (6ohm, 45W). Ten zvuk, co z toho ted leze, jak je vyrovnany v celem spektru... Najednou slysim veci, ktere jsem z nich nikdy neslysel:-)
Georgegigigray
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 25. 8. 2021 10:06

tak jsem rád, že DRA 800 hraje dobře, věřil jsem mu. snad si sedne i s repro co koupíš

no a k Polk: těm jsem taky věřil (znám ale jen větší S60) a zvukově nám přišli zhruba jako ty Indiany, spíš lépe (líbivěji) - a to jsme byli tři... holt zvuk je prevít a těžko u něj radit, je tam moc proměných
pokud ovšem hledáš vyrovnaný zvuk, tak to by mohlo vysvětlit, že se ti nelíbí

je ale fakt, že vážnou hudbu - a vlastně ani (komerční) pop - o rapu ani nemluvě - bych do nich nepustil :D
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod reproman 25. 8. 2021 11:21

Georgegigigray:
Psal jsem ti SZ. V okruhu kolegů se naskytla možnost levné koupě dobrých regálovek z druhé ruky. Třeba by to vyhovělo, třeba ne.
reproman
Junior

Odeslat příspěvekod Georgegigigray 25. 8. 2021 20:27

Leroj: ty Polky byly silene zahuhlane. Slysel jsem je 2 minuty a to se nedalo.

Ted uz nekolik hodin posloucham muziku z toho Denonu a to je bozi zvuk. Dost hreje, hlasitost na 65 z 98, vic se neda, by mi vyletel magnet :-)
Kdyz nastavim korekce basy +6 a Restorer na High, da se to na tech mych 20litrovych (objem) regalovkach docela poslouchat (pop). Ale rozhodne ty regaly jsou malo.
Kdyz hraju nahlas a vypnu zvuk, slysim dozvuky mistnosti (0.5s?), ale behem prehravani neslysim zadne pazvuky. Na max. hlasitost se ty vysky triskaj, vokaly jsou takove divoke, ale na max to nikdo poslouchat nebude...
Poslouchal jsem nahodou regalove Finky na sestave za mego, to byl narez. Tam mi basy nechybely.
Asi pujdu do tech Cantonu...
Georgegigigray
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 26. 8. 2021 08:28

tak jsem z toho úplně mimo :)

kdybych měl pojmenovat jak ty repro hrají dvěma slovy, tak by mě toho napadlo dost, ale nikdy "šíleně zahuhlané" :)

ono je to jedno, důležité je jak to slyšíš ty, ale je zajímavé, že stejné repro slyší různí lidé úplně obráceně. jediné co mě napadá je, že my tady (a myslím že i Martas38) máme stereo a ne AVR...

dej vědět až vše zprovozníš, jak to hraje

jo a kdybych dal hlasitost na 65 z 98, tak jsem mrtvej :)
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 26. 8. 2021 09:56

Tak ja slysel Polky nekdy pred 3 lety na AV show v Praze a bylo to snad to nejhorsi, co jsem tam slysel. Ale tak hotelova mistnost s blbou akustikou zejo, ale i presto. Dojem byl podobny - zvuk totalne pod dekou, dalo by se asi i rict, ze zahuhlany. Od ty doby se o Polk nezajimam, coz je ale taky tim, ze jsem se prestal nejak podrobneji zabyvat standard tovarnimi znackami obecne z duvodu, ktere tu uz nekolikrat na foru popisoval reproman.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 26. 8. 2021 12:38

leroj píše:tak jsem z toho úplně mimo :)
jo a kdybych dal hlasitost na 65 z 98, tak jsem mrtvej :)

Nápodobně :-D 50 je už tak na hraně.

@Georgegigigray: Nechápu ty basy naplno a restorer na HIGH. Restorer ještě docela fungoval na LOW, ale na HIGH už to bylo neposlouchatelné a pekelně zahuhlané. Ale 100 lidí - 200 uší ;-)
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Georgegigigray 26. 8. 2021 12:55

Nezkousel jsem to na vaznou hudbu. Ale na pop radia (net, 128kb) a mp3 to bylo docela znat - v tom lepsim slova smyslu. Ale po 2h jsem to stejně nepoznal... O zahuhlanosti nemuze byt rec...tak velky rozdil to zase nebyl.
Udelal jsem to proto, abych dostal do te male regalovky vic basu a to se povedlo. Az budu mit nove sloupy, doufam, ze to nebudu potrebovat...
Georgegigigray
Junior

Odeslat příspěvekod Georgegigigray 1. 9. 2021 21:00

Mam dotaz k tomu Denonu DRA 800.
1. Nevedeli byste, jak se posouva prehravavni skladby o sekundy vpred/vzad? Jde jenom preskakovat..
2. Kvuli mistu bych ho mohl presunout do knihovny, ktera je na naproti te zdi s TV, cca 5m daleko. Je to problem z hlediska delky kabelu? Muze to mit slysitelny dopad na kvalitu zvuku?
Navic by byl tak z pulky zakryt, vadilo by to na chlazeni?

Diky
Georgegigigray
Junior

Odeslat příspěvekod Georgegigigray 24. 9. 2021 15:28

Tak je to tady! Rychla instalace a provizorní rozmístění, vsechno na flat a hrajeme!
Prvni dojmy jsou dojemne. Hraje to presne tak, jak jsem ocekaval. Basu dost,trumpety rvou uši, vysky krasne cinkaj, proste nadhera. A ty hlasy, zejmena rec, to je pecka!
Zitra bude vic casu na jinou muziku, prestaveni, sundam nožičky...
Preci jen je ale znat , ze v te moji mistnosti to hraje krapet jinak nez ve studiu, zejmena vyssi basy jsou trosku vic rozlezle, ale ten spodek drzi dobre, je takovy utazeny...
To rozlišení nastroju, to je neskutečný.

-- 24. 9. 2021 16:51 --

Tady mozna lepsi detail
Přílohy
IMG_20210924_164856.jpg
IMG_20210924_162809.jpg
Georgegigigray
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka