AVR Pioneer VSX 933 + vyber stlpovych repro + stred

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 5. 3. 2022 01:26

Tím brumem myslíš, že to hučí ze skříně receiveru a nebo hučí repráky? Pokud je to to první často pomáhá nějaký filtr stejnosměrného proudu:
https://www.l-e.cz/ifi-dc-blocker?gclid ... FcQAvD_BwE
Pokud bručí bedny, buď tam máš zemnící slyčku a nebo má receiver vadný zdroj, ale může být vadný i nějaký signálový kabel a podobně.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 5. 3. 2022 01:37

Ano je to hucanie zo skrine.
Ten link co si posla by mohlo by riesenie ale je to medzikus napajania a ja mam sietovy kabel napevno v AVR. Dasa to nejak riesit?
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 3. 2022 03:14

Můžeš si zbastlit nějakou napájecí šňůru třeba a tohle bude jako mezikus. Nedělá to jen iFi, stejnou funkci mají různé síťové pračky, akorát budou stát podobně, nebo i víc než tvůj receiver. A pokud je problém ve zdroji receiveru, tak to stejně nepomůže. Jako první bych zkusil vzít receiver jinam - do práce, ke kamarádovi atd, jestli bude bručet i tam. Pokud jo, žádný DC blocker ti nepomůže, je to na výměnu receiveru, nebo zdroje v něm, protože to můžou dělat povolené plechy v trafu zdroje.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 5. 3. 2022 09:52

To si ma moc nepotesil tou vymenou reciveru, to ma zdroj taku cenu ze sa to neoplati opravovat?
Kontaktoval som jedno servisne stredisko na Slovensku tak uvidim co z toho bude.

…. A mozem zacat riesit vyber recivieru…..:-(
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod leroj 5. 3. 2022 10:15

neboj, mi ti poradíme :)
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 5. 3. 2022 11:53

leroj píše:neboj, mi ti poradíme :)

To mi je jasne, len ma mrzi ze som moje AVR vyberal na zaklade recenzii (pomer cena/vykon) a to co som potreboval a hlavne bol novy. A teraz mam zase investovat do dalsieho AVR :-(. Dufam ze sa podari nieco s tym urobit.

Inak ma celkom zaujal DENON AVR-X2700H, no nechem otvarat novu temu tak to skusim doriesit v tomto vlakne.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 5. 3. 2022 12:35

Vždyť jsi ho teď kupoval, ne? Takže ho vyreklamuješ, nebo už ho máš dýl?
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 5. 3. 2022 13:56

Mam ho uz dlhsie, kupoval som ho v 2019 a zostal mi zabaleny v skrini a az teraz som sa dokopal k tej zmene audia v obyvacke.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 3. 2022 14:54

U těchto zařízení je obvykle nejdražší zdroj, skříň a licenční poplatky za různá Atmos, DTS a podobně.
Začal bych tak, jak jsem psal. Zkusit to zapojit někde jinde, jestli bude bzučet.
Pak to nech někoho prohlídnout. Může to být fakt nějaká prkotina. On ti i řekne cenu případné opravy. Ty filtry bych řešil až jako poslední možnost.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 5. 3. 2022 17:03

Presne takto to aj planujem urobit �
Naposledy upravil Nick Cave dne 5. 3. 2022 17:13, celkově upraveno 1
Důvod: předchozí příspěvek se necituje!
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 7. 3. 2022 17:16

Ahojte, tak dnes som vyriesil problem s bzucanim trafa. Plechovy obal ktory drzal samotne trafo a pomocou ktoreho sa uchytava na telo AVR zjavne pevne nedrzalo telo trafa. Mierne som ho vyhol a tym akoby utiahol a huraaaaaa prestalo to bzucat. Pre istotu som medzi plech a trafo natlacil kovovu podlozku pre pripad dalsieho mozneho uvolnenia plechu nech je to napruzene.
Konecne TICHO!!!!!
Vymenil som aj kabe za 2x4mm od AQ.

Neda sa to porovnat s akymkolvek soundbarom nech ma aj vsetky mozne dostupne softverove vylepsenia. Obycajne prave Stereo ho strci do vrecka v kazdom ohlade.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 7. 3. 2022 17:19

Tak paráda, oprava zadarmo a zvuk jak prase :) fyziku holt nepřečůráš žádným marketingem, hehe.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 7. 3. 2022 19:07

Zabudol som spomenut ze sa mi po vymene kabelaze podarilo urobit Aurokalibraciu hned na prvy krat, takze som bud pri zapajani urobil chybu co ale na 99,9% vylucujem, alebo bola chyba v kabli ktory mi predal pan v obchode zo slovami. : mam len posledy 5,5 m a podal mi do ruky skrceny kabel…../ zjavne pouzity/ :-(

Tak som dnes konecne happy ;-)
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 14. 3. 2022 19:15

Dnes som objednal centralny reproduktor Polk S35Ce.
Otestujem a dam par info.
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 27. 3. 2022 17:44

Caute, center som pripojil, vsetko funguje len by som potreboval radu odbornikov.
Na kolko mam nastavit crossover na centralnom reproduktore? Momentalen to mam na 80hz tak ako predne repro. Je to spravne?
dracul77
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka