Náhrada za WD TV media player

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mahe 14. 4. 2023 09:51

WD skončilo s podporou tohto Mediacentra a poslednú dobu sa mi prehrávač často seká a zamrzne, takže asi je čas na náhradu. Predpokladám, že chyba nie je len v mojom prijímači.
Použival som WD TV Media Player v spojení s NAS WD My Cloud hlavne na počúvanie hudby a prehrávanie fotiek a vlastných súborov + DVD, občas aj nejaký YT či stream live koncert.
Zrejme sa nevyhnem postupnej kompletnej obmene - nová TV + nové audio? + Media centrum. Som zameraný skôr na klasiku, takže ani priestorový zvuk ani SB nie je pre mňa prioritou. Prešiel som už obsiahle diskusie k DK vs Stereo a zrejme ostanem pri 2.0.
Obyvačku asi nebudem prerábať na "dokonalú po-sluchovú miestnosť..."
Ako MP uvažujem o OSMC Vero 4K a k tomu audio R2750DB, aby som mohol opäť počúvať svoju zbierku FLAC.
Vie mi niekto poradiť resp. dať iný tip ?
Mahe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jolefoto 14. 4. 2023 16:47

Ja používam STRONG LEAP-S1. Je pravda že ho mám len na flacy z SD karty, z NASu a HBO MAX. Cez KODI a aplikáciu Yatse v telefóne ako náhradu za diaľkové ovládanie, to čo potrebujem ide dobre. OSMC Vero 4K je určite dobré zariadenie ale aj raz tak drahšie. Tu sú aj nejaké recenzie: https://rpishop.cz/k-televizi/1074-osmc ... -plus.html
Tam spomínajú aj Odroid. Skús pozrieť aj Nokia Streaming Box 8000 alebo Nokia Streaming Box 8010
Primare I32, CD32
Pro Ject 2 Experience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 14. 4. 2023 19:02

Mám doma na hraní Odroid HC4, a myslím, že by na to bohatě stačil. OS může jet buď z karty, nebo tahle verze má sloty na dva disky, takže ho můžeš používat i jako NAS (což Ty teda máš WD), a je k němu i dálkové ovládání za asi 150,- Kč - https://rpishop.cz/odroid-hc4/3535-odro ... pleje.html. O tři stovky dražší verze má i displej, ale zase to není hotová krabička, kterou jenom zapojíš a jedeš, musíš si tam něco nainstalovat.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mahe 16. 4. 2023 12:31

Dík obom za tipy, skúsim sa pozrieť aj na tú Nokiu aj na Odroid.
Vďaka za ochotu.
Mahe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod StKo 18. 4. 2023 12:32

Osobně bych doporučil Vero 4k+, jsem s ním velmi spokojen. Filmy z NAS, zvuk (zatím) přes USB DAC a aktivní repro. Vyšší cena oproti Odroid je částečně dána i výbavou, která je v balení - zdroj, dálkové RF+IR, anténa, HDMi kabel (ono to pár korun dá).
První krabička (náhrada za WD TV Player), noname z Číny, nepřežila horké léto - kousek plíšku přilepený "žvýkačkou" procesor neuchladil. Takže lépe projít diskuse a doporučení u *Elec/Kodi a podívat se i na "teardown". Pak jsem měl Minix Neo U9-H (dal tam CoreElec, nyní je na chalupě), přes rok mám zmíněný Vero 4k+.
StKo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mahe 19. 4. 2023 14:23

Výber som zatiaľ zúžil na N.8010 a práve na Vero 4K+,
takže StKo díky za tip a osobnú skúsenosť s Vero.
Preferujem zariadenie PaP = zapnem a funguje,
takže akceptujem aj (relatívne) vyššiu cenu Vero či Nokie oproti Odroid.
Dosť dlho som využíval WD TV ako multi_centrum a zvykol som si sa na jeho ovládanie,
takže hľadám niečo podobné.
Mahe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 19. 4. 2023 16:58

Taky bych se přimlouval za Vero. Výkonu to má na rozdávání a krom nVidia Shield toho moc lepšího nenajdeš. Nejede pod Androidem, ale OSMC, takže krom Kodi tam nic jinýho nedostaneš. Ale mám to hozený někde v útrobách TV stolku a nevím o tom. Je to pořád puštěný, základní fukce se ovládají přes HDMI CEC dálkou od TV. Zbytek aplikací v mobilu, jejich dálku ani nepoužívám. Zatím jsem nenarazil na nic, co by mě nějak omezovalo. Vlastně jediná věc. Pokud to vypneš softwarově (například tou aplikací v telefonu), musíš přerušit napájení, aby to znovu naběhlo. Je to stavěný na to, že to jede pořád.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mahe 19. 4. 2023 18:22

Ešte jedna laická otázka
- ako som písal v úvode, čaká ma kompletná obmena HW: - aj audio aj MC aj TV.
(síce neviem, či sa mi to ešte oplatí, keď to všetko ide od10k5)
Asi najväčšia finančná položka bude TV.
Slovami klasika - "Zdroje sú", ale nie dostatočné, takže asi pôjdem na to postupne.
Môžem kúpiť najprv VERO a bude mi fungovať s "každou" modernou TV ?
Alebo radšej najprv kupiť telku a až potom zvyšok ?
Momentálne nemôžem počúvať ani hudbu a už mám absťák,
Vero by som spojil s NAS a novými repro,
telku zatiaľ by som dočasne nahradil len monitorom
a pustil si Mišíka.
Mahe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 19. 4. 2023 19:33

Vero má HDMI výstup, takže bude fungovat s každou TV, či receiverem, který má HDMI vstup.
S NAS spojíš Vero v pohodě, pokud máš na NAS spuštěný nějaký mediální server, Vero si to samo najde, jinak přes Sambu, nebo NTFS.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý