Zdravím Vás,
už jsem relativně zoufalý se svou snahou o to nějak vyřešit kompletní audiosystém ve svém obývacím pokoji, proto se obracím na Vás, zda byste mi neporadili nějakou formu kompletního řešení. Autorovi nejlepšího řešení jsem ochoten i případně něco zaplatit.
Jedná se o obývací pokoj o rozměrech cca 5 x 6,5m s vestavěnou dřevěnou stěnou.
V současnosti mám na zdi TV Samsung 75" QLED 4K Q60R (nemá eARC).
Zároveň mám po tchánovi systém Revox Evolution (http://www.thevintageknob.org/revox-EVOLUTION.html).
V tomto mám připojeny tyto pasivní reproduktory - Quadral Argentum 430 a 520 (třípásmové dole, dvoupásmové nahoře).
Revox je připojen k TV přes klasické cinche a přes převodník optical - cinch.
Dvoupásmové Quadraly jsou přímo v dřevěné stěně (ty obdélníky jsou vyřízlé díry v překližkovém krytu přetáhnutém krémovým textilem).
Poslechové místo je přímo na konci místnosti na gauči, tj. cca těch 6 metrů.
Problémy jsou tyto:
- Revox má jen výstupy na 4 reproduktory - nelze připojit žádný subwoofer.
- Streamovat hudbu do něj lze defacto jen z televize.
- Video obsah má s puštěným Revoxem delay, takže se na to nedá moc koukat.
- Obecně zvuk stojí dost za houby (nicméně když jsem se snažil získat poradenství v hifi obchodě, tak na Revox koukali jak zjara a ujistili mě, že ať pořídím jakoukoliv náhradu, bude to mít horší zvuk, než ten Revox). Zahuhlaný, bez šťávy, nekonkrétní, prostě o ničem.
- Možná za to může umístění reproduktorů - nevím no. Jedno z prvních řešení mě napadá výrazné zvětšení otvorů v překližkovým krytu a naklonění horních reproduktorů dolů pod úhlem, kterým by zvuk měl směřovat přímo na poslechové místo.
Co bych chtěl vyřešit:
- Líbil by se mi systém, který se dá ovládat jen z telefonu, se streamováním z cloudu (spotify connect, případně tidal atp.)
- Případné přidání soundbaru za účelem vytvoření nějakého prostorového zvuku pro filmy
- Chtěl bych asi, aby i v rámci řešení bylo možné používat reproduktory, které mám.
- Ten Revox - s tím asi nic neudělám, ten asi bude muset pryč.
- Napadlo mě řešení se Sonos Port k připojení Revoxu, plus přidat Arc a nějaký subwoofer a surroundy (třeba symfonisk obrazy) dozadu, ale co jsem se dočetl, tak u Portu bude delay s TV zvukem, tak nevím.
- Dál jsem špekuloval nad nějakým řešením od Denonu - HEOS, ale soundbar Home 550 je prý dost špatný.
- No celkově jsem v tom ztracen jak Alenka v Říši..
Využití hudba / filmy cca 70/30.
Pro úplnost posílám fotky místnosti.
Strašně moc děkuji za nápady. JN