Microsystem / AIO do 300€

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hanes1 28. 9. 2023 23:51

Dobrý večer.

Zháňam náhradu za rádio Philips AZ3831/12 : https://www.philips.sk/c-p/AZ3831_12/cd-soundmachine (5W RMS)
Rádio vydržalo 11 rokov a prednedávnom sa pokazilo...

Rádio / allinone systém bude používaný primárne v kuchyni (miestnosť 4x4m) a sem tam sa niekde prenesie.
Chcel by som ho dať na policu, ktorá má hĺbku iba 20cm, takže hľadám niečo tenšie.

Sumár :
- suma do cca 300€ (cca 7300Kč)... viacej nie.
- zvukovo kvalitnejšie a výkonom lepšie ako predchodca
- CD prehrávač (nutnosť), USB prehrávač (nutnosť)
- rádio: FM rádio s RDS ... a vzhľadom k sume aj podpora DAB+
- bluetooth (vzhľadom na to, že to nebude hifi, stačí aj SBC kodek)
- dobre čitateľný displej
- hĺbka max do 22cm ...
- zvažoval som o klasike, t.j. PMX92, čo by bol asi ideál, ale ten je až moc hlboký (27cm) ...

Mám v hľadáčiku najmä :
- Panasonic SC-HC412 : https://www.panasonic.com/sk/consumer/a ... hc412.html (nepáči sa mi, že sa CD mechanika otvára horným tlačidlom.. dosť nepraktické....)

- Panasonic SC-DM502 : https://www.panasonic.com/sk/consumer/d ... dm502.html ... (toto by mi vyhovovalo asi najviac... všetky ovládacie prvky sú v predu a mechanika sa vysúva.... nevýhoda je vyššia cena)

- Kenwood M725DAB : https://www.kenwood-electronics.sk/kenwood-m-725dab-b

- alebo niečo iné?

Prosím o Váš názor.
Ďakujem.
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod hanes1 1. 10. 2023 21:23

Nikto nič? Žiadne rady?
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod TigiGold 1. 10. 2023 23:25

Mám víceletou zkušenost s tím Panákem PMX a musím říct, že za ty peníze je dost dobrý, a to jak zvukově, tak zpracováním. Možná bys mohl to umístění ještě zvážit...
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 2. 10. 2023 05:40

Přesně tak. My jsme měli pmx 90 a taky super. Za ty peníze paráda.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanes1 6. 10. 2023 18:57

Panák PMX92 je určite fajn, ale na tú policu sa jednoducho nezmestí. Musí to byť na polici, nemám to kde inde umiestniť (hlavne mimo dosahu mačky :-D) ..

Má niekto doma PMX90/92? Je ochotný mi to niekto zmerať hlbku?.. Vyrobca udáva 26,7cm ale to je rozmer asi bez trčiacich svorkovic na repro, že? .... Ako ste pri PMX90/92 spokojný so citlivosťou FM a DAB?

Zobral som na skúšku zatiaľ Panasonic SC-DM502 .... Zvukovo som spokojný, ale príjem FM rádia je slabý... dokúpiť som aj poriadnu anténu, no aj tak to neni ono ... slabšie stanice šumia (na starom Philipse AZ3831 sa dali počúvať)...

Pravdepodobne ho vrátim a vyskúšam ešte Philips TAM4505/12 : https://www.philips.sk/c-p/TAM4505_12/h ... ikrosystem ....
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod TigiGold 8. 10. 2023 16:39

hanes1: Dřevěné tělo reprobedýnky má hloubku 24,3 cm. Když připočítám i přední krytky a jejich uchycení, dostanu celkovou hloubku zhruba 25,9 cm. Plastové svorky jsou zapuštěné do zadní stěny takovým způsobem, že okraje korpusu téměř nepřesahují. Musí se ale samozřejmě počítat s určitým prostorem pro vedení kabelů. Se schopností tuneru přijímat FM jsem (v Praze) naprosto spokojen.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanes1 9. 10. 2023 23:05

Ďakujem za informácie.
Nakoniec som sa rozhodol pre spomínaný Philips TAM4505 a zatiaľ som spokojný (zvukovo aj výbavou). Zvuk je podľa môjho názoru dobrý (výšky OK, stredy zreteľne a basy k pomere velkosti a výkonu tiež fajn).
A hlavne citlivosť FM tunera je oproti Panasonicu SC-DM502 úplne niekde inde.... Na Panasonicu s +/- rovnakou antenou som naladil iba tie najsilnejšie stanice (zo 7km vzdialeného vysielača stanice s výkonom 50kW), na Philipse som schopný chytiť aj stanice zo 90km vzdialeného vysielača...Konečne žiadne šumenie.... CD mechanika je OK (trochu ju počuť, ale len málinko)... USB prehráva len MP3 a WMA... FLAC sa nekoná, čo je škoda...

Áno, Panasonic PMX92 by bol oproti Philipsu zvukovo asi lepší (lepšie trojpasmove repro + prehráva aj FLAC), no kvôli hĺbke by sa mi nezmestil (už Philips so svojou hĺbkou 22cm mierne vyčnieva) ...

P.s. beriem to skôr ako také lepšie rádio do kuchyne / izby ... Žiadne Hi-Fi, no zvukovo plne postačuje... Kvalitou zvuku sa nemusí hanbiť.

To sú zatiaľ moje dojmy.
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 10. 10. 2023 09:58

Ja by som len upresnil, ze ten Panak PMX92 nema 3-pasmove repro. To su 2 vyskace s tym ze ten najmensi je piezo, aby to splnalo certifikaciu "hi-res". Kazdopadne hra lepsie, ako tie mensie verzie, alebo ako aj ten Philips, ale ked nemas miesto, tak moc na vyber nemas...
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý