Zdravím,
rád bych poprosil o vaše názory, jelikož se sám nemůžu rozhodnout..
Po updatu PS5, kdy je nyní dostupný Dolby Atmos jsem začal přemýšlet o investici do zvuku k televizi, PS5 a k poslechu hudby. Použití vidím tak 50% hudba a 50% hry nebo filmy. Po pročtení mnoha recenzí jsem dospěl k rozhodnutí jít do soundbaru Samsung Q990c, kde má být skvělý prostorový dojem k hrám a filmům a relativně ok poslech hudby.
Pak jsem četl další a další názory, kde zaznívalo, že soundbar prostě klasické repro nenahradí. Tak jsem se začal dívat na repro a AVR. Zalíbily se mi Polk S60E, které se prý obejdou i bez subwooferu nebo slabší Polk S55E a k tomu nějaký Atmos AVR a případně investovat v budoucnu dále do dalších repro. Jenže prý je lepší koupit stereo AVR (např. Denon DRA-800h), jelikož multikanálové AVR, které jsou kvalitní začínají až někde od 40k. Bohužel stereo AVR se pak do budoucna moc rošířit nedá, možná maximálně o subwoofer.
A tak se nemůžu rozhodnout mezi soundbarem Q990c, který je za nějakých 22k, má Atmos a prý kvalitní zvuk a vynikající dojem z filmů/her a nebo jít cestou stereo AVR a sloupové repro, kde se dostanu podle mě na nějakých 35k a nebudu mít prostorový zvuk, ale skvělý poslech hudby.
Je to s Q990c pro hudbu opravdu tak špatné, že byste do toho nešli? Případně je stereo u AVR + sloupů tak dobré, že filmy a hry jsou super i bez Atmosu? A nebo se to prostě nedá kombinovat a nejlepší je mít Atmos na filmy a hry a sloupy na hudbu?
Díky.