Sestava Denon 550, Denon 150 2x, Tv Philips - špatný zvuk

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod joeblob 7. 11. 2023 18:21

Zdravím, potřeboval bych poradit od někoho zkušeného ohledně propojení "sestavy" soundbaru Denon home 550 + 2x Denon 150. Toto je připojeno do Wifi sítě. Dále propojeno eArc(zkoušena i optika) s TV Philips 58pus8507. Nevím, co dělám špatně, ale pokud se TV napojí na systém Denon, tak zvuk je hodně slabý. Pokud na systém pošlu přes Spotify cokoliv. Tak to zní o 100% lépe. V aplikaci HEOS jde nastavit více zvukových módu - pokud po spojení s TV dám Stereo, Dolby audio, DTS nebo multi channel, zvuk je strašne plochý bez basů. Je zde režim PURE, po tomto se zvuk ze soundbaru dorovná na zvuk srovnatelny s kvalitou Spotify, ale zase se neposílá do malých repro Denon 150 - mám dva. Všechny 3 repro mám v aplikaci v jedné mistosti, přes spotify hraje vše krásně, v TV ne. Nechápu. Nemáte někdo zkušenost? Díky za rady.
joeblob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 7. 11. 2023 20:10

Ja s tim zkusenost nemam, ale myslim, ze pokud posilas zvuk z TV na vsechny tri repro najednou, tak to je proto, ze ty dve 150ky to nedokazou zpracovat. Rekl bych, ze by to melo fungovat tak, ze eArc TV - soundbar na filmy, a nepotrebujes vubec aplikaci, a na hudbu to muzes posilat do vsech najednou. Co jsem tak narychlo koukal, tak ani ten soundbar nepocita s tim, ze by mel zvuk posilat do dalsich reproduktoru, ale treba se pletu.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod joeblob 7. 11. 2023 20:24

No ono je na tom divný to, že v těch režimech Stereo, Dolby audio, DTS nebo multi channel hraje vše soundbar i ty 150ky, ale zvuk je nic moc. Pri režimu PURE přepne soundbar na úplně jinou kvalitu ale zase nehrajou ty 150ky. Možná jsem byl naivní, ale očekával jsem, že bude super zvuk ze všech tří repro najednou při spojení s TV ...
joeblob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 7. 11. 2023 20:36

Ja jsem to nikdy zapojene nevidel, ani to neznam, ale podle specifikaci soundbar s temi 150kami vubec nepocita, a kdyz to zenes pres tu aplikaci HEOS, tak se to podle me pokousi hrat jako klasicke stereo, coz nemuze dopadnout u multikanalu dobre.

Zkus vypnout ty dve 150ky, a hrat z TV pres HDMI na soundbar - tady budes muset asi postelovat nastaveni zvuku v TV, aby sel zvuk primo do soundbaru a ten si ho dekodoval sam, pokud to TV umoznuje. Na spotify ho proste prepnes na druhy vstup, kde budou i ty dalsi dva reproduktory, aspon tak bych to zkousel, bez RTFM :)
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod joeblob 8. 11. 2023 20:19

Tak jsem našel řešení, chyba ve firmwaru v kombinaci s továrním nastavením a samovolnou nahodilou změnou stavu. Měl jsem teda větší očekávání od japonské kvality. Teď jsem opět prošel celý proces a zdá se být Ok. Kdyby s tím někdo taky bojoval. Nalezeno na reditu https://www.reddit.com/r/heos/comments/ ... de_issues/
joeblob
Kolemjdoucí