Sestava TV

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lyky88 18. 11. 2023 14:48

Ahoj,
mám 10 let https://www.mall.cz/sestavy-reproduktor ... 5000-cerny + Sony receiver STR-DH550.
Na receiveru už 3 roky nesvítí displej, jinak funguje, ale že bych z něho byl odvařený, to teda ne.
Tak jsem to chtěl vyřešit komplet lepším Soudbarem a vzal Samsung Q990c. Super propojení s TV, hlučné jako prase, ale na nějaký prostorový efekt teda rozhodně ne. Až to dořeším dám ho sem do bazaru.
Televizi mám novou 85" Philips The One 85PUS8818.
Pokoj má 6x7 metrů. Sedíme 4 metry od TV.
Takže plánuju koupit nový receiver k těm mým bednám, ty mi připadají v poho.
1. Jaký receiver, aby to nebyl stejný křáp jako ta Sony, aby to krásně plynule spolupracovalo s TV?
2. TV má eARC - můžu to pak provozovat tak, že Externí komponenty jako STBOX a O2TV box pujdou napřímo do HDMI v TV a z TV půjde zvuk přes eARC do receiveru? nepříjdu o kodeky/DolbyA atd. nebo co já vím to všechno?
3. Mám to hlavně na filmy Netflix atd, občas něco stáhnu z torrentu. Stačí mi ta sestava 5 repro na Dolby Atmos atd? Rekonstruju zároveň obývací pokoj, takže si i do budoucna můžu teď natahat kabely a pak případně doplnit repro.
lyky88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 18. 11. 2023 17:47

Hledas neco jako Denon 3800. Zvladne vse co budes potrebovat. K bodu 2, zapojil bych vsechno do AVR, ma 6 vstupu.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 18. 11. 2023 18:34

Denon AVC-X3800H je k těmhle Quadral Quintas 5000 pořádnej overkill. Tyhle Quadraly ti sice "v poho" připadat můžou, ale realita je taková, že to nejsou vůbec dobrý repro, právě naopak. Takže pokud neplánuješ brzkej upgrade reprosoustav, tak pouhou výměnou AVR si v tomhle případě moc nepomůžeš. Spíš se dá předpokládat, že tvá "neodvařenost" bude mít původ víc u těch repro než u AVR.

Na Atmos je potřeba minimálně 5.1.2, do pouhejch 5 je sice možný Atmos downmixovat, dokáže to pracovat i jen s 5 repro, ale Atmos to pak samozřejmě není.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 18. 11. 2023 18:48

Prestavuje mistnost, nataha kabelaz. Jasnych 5.1.4 tzn. 9 kanal minimum. Za 15k opravdu nic nesezene.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 18. 11. 2023 20:09

To nic nemění na tom, že k takovýmhle repro je AVR jako Denon AVC-X3800H zkrátka přestřel jako hrom.
A 5.1.4 a devítikanál není minimum, nenáročnýmu nebo i průměrně náročnýmu uživateli postačí i 5.1.2. A když lyky88 říká, že Quadral Qintas 5000 mu připadají "v poho," tak asi příliš náročnej nebude.
Navíc mnohem větší přínos by byl i kdyby ponechal stávající AVR (nebo pořídil třeba nižší a levnější třídu AVR Denon než ten AVC-X3800H, třeba AVR-X1800H) a pořídil lepší repro, než k takhle mizerným repro (kterých 5.0 set stával před nějakýma osmi až deseti lety 8000,-) kupovat AVR za 29 000,-. Pořád lepší dobrá sestava "jen" 5.1, než za každou cenu co nejvíc kanálů, ale repro mizerný.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lyky88 19. 11. 2023 09:33

ok, dejme tomu, že rozpočet 50k. Co za to pořídit?
Ten Denon a lepší sestavu repro? Doporučte...
lyky88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 19. 11. 2023 10:27

Nikde nepisu, co mas koupit. Pokud mas moznost, byla by opravdu skoda nepouzit konfiguraci atmos predni i zadni. S Denonem 3800 nebude zadny problem ale byl to jen priklad, funkcne splnuje vse. Vyrobcu je samozrejme vice. Pod 9 kanalu bych vubec nehledal, solidni zaklad s dlouhou zivotnosti.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 19. 11. 2023 12:13

S Denon AVR-X3800H nebude žádnej problém, ale bude problém s jeho spárováním s těmi 5.0 repro Quadral Quintas 5000.

Do 50 000 tedy například:
V případě AVR se dá z Německýho Amazonu dost ušetřit:
Denon AVR-X2800H
https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0BDZWGXJ ... C89&sr=8-6
Denon AVC-X3800H:
https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0BDZXLP6 ... C93&sr=8-5

A repro například:
https://lepsizvuk.cz/product/5255-polk- ... -5-0-cerna
+ k tomu subwoofer HTS 10:
https://www.amazon.de/-/cs/dp/B077SKF8H ... r=8-1&th=1
Když k těmhle repro vezmeš ten Denon AVR-X2800H, tak jsi na nějakých 45 000,- a ještě ti tak zbyde 5000,- tisíc na pár stropních repro. Když vezmeš z Amazonu ten Denon AVC-X3800H, tak jsi cca na 51 000,- a stropní bys musel dokoupit časem. Ale ať tak nebo tak, takováhle sestava bude na míle vzádlená tvým současným Quadralům spárovaným prakticky s jakýmkoli AVR.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 20. 11. 2023 11:40

Ja by som na tvojom mieste určite šiel do 3800H tiež ho mám a ak budú časom financie určite aspon do zostavy 5.1.4 ja mám 5.2.4 a rozdiel oproti 5.2.2 je dosť podstatný vzhľadom na to že pri 4 atmos repro sa dostane aj do atmos repro 3D pohyb to znamená že ked napr. prilieta hlikoptera zozadu a preletí dopredu krásne počuť ten prelet, ak máš len 2 atmos repro niekde nad hlavou alebo vpredu, je tento prelet downmixovaný najprv do bočných suroundov potom do atmos a naspet do predných LR repro, treba to počuť aby človek cítil ten rozdiel. Ako určite aj 5.1.2 je podstaný posun oproti klasickej 5.1, ale ak už človek seriozne uvažuje o atmos 4 repro by som videl ako minimum.

Navyše 3800H je 11.4 AVR čiže časom môžeš kludne dokupit hociaký stereo zosik a taktiež zapojiť až 4 nezavisle suby a spraviť si až 7.4.4 zostavu takže oproti 2800H je tam dosť podstatný skok, rovnako podpora AURO 3D, directional bass atd....
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H+AIYIMA A03+Yamaha RX-N600
5.4.6: Magnat Monitor Supreme 2x2002, 1x252, 2x202, 4x102, 2xInterior ICP 52, SB4000, 2xSVS SB3000, SB2000
Shakers: 4xSinustec ST-BS 250
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 11. 2023 15:34

Méně mnohdy znamená více, to je stará známá věc. Jak jsem řekl, pořád mnohem lepší dobrá 5.1 sestava repro, než se nesmyslně splašeně honit za co největším množstvím kanálů, ale repro mít mizerný. A s AVR a 5.1.4 repro se zkrátka do 50 000,- nevejde, aby ty repro byly slušný. To by musel navýšit rozpočet a/nebo repro dokupovat postupně a tak by taky současnej rozpočet překročil.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 20. 11. 2023 17:06

No zalezi co od toho ocakava. Lebo pre bezneho laika v obycajnej obyvacke bez specialnej akustiky aj obycajne repro ako magnat, heco atd...v zostave 5.1.4 urobia ovela lepsi dojem ako zostava 5.1 za 3x taku cenu. Pretoze v panelaku aj tak nemoze davat vysoku hlasitost, nebude mat externy amp, a ked ma fyzicky repro na strope je to iny zazitok ako ked ma len kvalitnu 5.1 kde pri nizkej hlasitosti nie je az taky rozdiel. Ako jasne nebavme sa zas o uplnom low ende a palstovych genius repro to rovno vyhodit.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 11. 2023 17:32

Přesně naopak. Právě pro běžnýho laika v obyčejným obýváku bez speciání akustiky udělá mnohem lepší dojem 3x dražší sestava 5.1, než levný Magnaty nebo Heca v sestavě 5.1.4. Levný Magnaty a Heco nejsou žádný skvělý repro, naopak. Reprosoustavy jsou základ a proto platí, že lepší je mít kvalitnější repro a míň kanálů, než mizerný repro a víc kanálů. Mizerný repro nebudou hrát líp než ty kvalitnější jen proto, že je jich fyzicky víc. :pozor
A nějakej "externy amp" není potřeba stačí slušný AVR. Kvalita není o hlasitosti, aby repro hráli dobře není nutný aby hráli hlasitě, jen to právě nesmí bejt nějaký levný šmuky, ale slušný repro. Jak při nízkej tak při vysokej hlasitosti je lepší slušná sestava 5.1 než sestava 5.1.4 sestavená z mizerných repro
A o žádnejch plastovejch geniusech vůbec nemluvím, ale Low End jsou i levný Heca a Magnaty.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 20. 11. 2023 18:53

Kolega se ptal jaky AVR na Atmos. Dle Tebe nepotrebuje zadny Atmos a 5.1 mu staci. Rekonstrukci by mel asi taky zrusit, ne? Usetrene penize ti ma poslat kam? WTF? Rada nad zlato. 9 kanal k hov.., 5 kanal staci. Takze az budes chtit ten Atmos, muzes to se ztratou prodat a resit to znovu. K tomu setu Polku, v cene jednoho slusneho sloupu, bude skoda i Denonu 1800. Atmos neco stoji.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 20. 11. 2023 19:41

Kamasu píše:Přesně naopak...

Oki ved dotycny sa uz rozhodne sam, najlepsie keby si mal moznost vyskusat obe varianty drahe 5.1 vs lacnejsie 5.1.4. Za mna mu odporucam urcite 3800h je to avr aj do buducna s kopou novych technologii a teraz sa da najst za naozaj dobru cenu. Repro nech sa uz rozhodne on co potrebuje, a kable urcite natahaj pri prerabke to nic nestoji kludne aj na 9.4.6 zostavu prinajhorsom to len nevyuzije tych par eur na kabel v stene je nic.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 21. 11. 2023 08:28

S4nt4 píše:Kolega se ptal jaky AVR na Atmos. Dle Tebe nepotrebuje zadny Atmos a 5.1 mu staci. Rekonstrukci by mel asi taky zrusit, ne? Usetrene penize ti ma poslat kam? WTF? Rada nad zlato. 9 kanal k hov.., 5 kanal staci. Takze az budes chtit ten Atmos, muzes to se ztratou prodat a resit to znovu. K tomu setu Polku, v cene jednoho slusneho sloupu, bude skoda i Denonu 1800. Atmos neco stoji.

Plácáš nesmysly. Nic z toho co se mi tu pokoušíš podsunout jsem nenapsal. Čti co píšu, ne co ty chceš v tom co píšu vidět.
Naprosto jasně jsem mu popsal příklady, jak si poskládat buď Atmos sestavu 5.1.2 s levnějším AVR za celkem 50 000,-, anebo s dražším AVR, ale s tím, že stropní repro by musel dokoupit časem, protože je to už na jeho současnej limit. Nikdy a nikde jsem neřekl, že nepotřebuje Atmos a 5.1 mu stačí, ani jsem nikdy a nikde neřekl, že "9 kanál k hov.., 5 kanál stačí," nikdy a nikde jsem neřekl, že si má pořídit jen 5.1, protože tím že ušetří. Překrucuješ a podsouváš mi svoje smyšlený doměnky. Já jen Walcotovi říkám, že lepší slušná sestava 5.1 než za každou cenu co nejvíc kanálů, 5.1.4 atd., ale repro mizerný, což je prostej fakt, nic víc.
S4nt4 píše:K tomu setu Polku, v cene jednoho slusneho sloupu, bude skoda i Denonu 1800. Atmos neco stoji.

Aha, ale Denon 3800 k sestavě mizerných Quadral Quintas 5000, nebo k sestavě nějakej levnejch Heco nebo Magnat, hlavně když jich bude hafo i na stropě, je v pořádku jo? Tak to pak jo. Je tu limit 50 000,-, ale nevidím, že bys tu lykymu88 radil jak si do týhle částky poskládat aparataru 5.1.4 se slušnýma repro, kterých nebude škoda k Denonu 3800.

A ne, Denonu 1800 nebude k tomu setu Polk škoda, je to k sobě naprosto v pohodě sestava.
A že "slušný sloupy" stojí mnohem víc než celá ta sestava Polk není předmětem diskuse, lyky88 si stanovil finanční limit, takže vykládat mu tu, že slušný "sloupy" stojí dvojnásobek a víc celá ta sestavy Polk, je naprosto bezpředmětný a mimo a s poskládáním Atmos sestavy v jeho finančním limitu mu to nijak nepomůže.
Kamasu
Mírně pokročilý

Další stránka