Mohu nějak vylepšit či změnit stávající HiFi sestavu?

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jannoid 9. 12. 2023 22:22

Ahoj,
v hifi se vůbec nevyznám a po počátečních přešlapech jsem se dostal k tomuto. Nechat, nebo prodat?

labrador 39
wrs sub 100
pro-ject maia s2

Dikes

PS: Momentálně se přikláním k možnosti to prodat jako celek. Blbý nápad? Každá rada vítána.
Naposledy upravil Nick Cave dne 10. 12. 2023 08:08, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven název tématu lépe odpovídající zadání
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 10. 12. 2023 13:23

Píšeš, že ses k téhle sestavě dostal po počátečních přešlapech, předpokládám tedy, že už jsi vyzkoušel i nějaké jiné kombinace nebo komponenty.
Taky bys měl vědět, co konkrétního ti na dané sestavě nevyhovuje a kam by ses chtěl případně posunout.
Další otázka je cena. Jednak za kolik stávající sestavu dokážeš prodat a druhá, kolik hodláš investovat do nové.

Můžeš zkusit obměnu jednotlivých komponent, největší vliv na zvuk mají, kromě akustiky místnosti, reprosoustavy.
Osobně mám trochu obavu, že výkon Maia S2 je k labradorům poddimenzovaný, jejich citlivost 87 dB není vysoká. Já bych si k tomuto zesilovači uměl představit něco s citlivostí nad 90 dB.
Je to ale teorie, konkrétní sestavu jsem neslyšel hrát.

Pokud se rozhodneš celou sestavu prodat, musíš začít od začátku, ale už s tím, že víš co hledáš a budeš mít porovnání.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannoid 10. 12. 2023 14:00

Ahoj,
díky za odpověď. Osobně, ale to je subjektivní pocit, tomu hudebně nemám co vytknout. Snad jen "špatně" nastavený sub.
...

No a chtěl bych poděkovat jednomu uživateli za soukromou zprávu, neb moje subjektivní je setsakra mimo hifi :)

A tímto bych to uzavřel. Děkuji
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bruco 10. 12. 2023 17:48

OT: Co to tu zacina za divny zvyk? Rady sukromnou spravou na verejnom fore a verejne dakovanie za ne? Ked je rada sukromna, tak za nu sukromne podakuj. :hm
bruco
Junior

Odeslat příspěvekod jannoid 11. 12. 2023 06:31

Neznám vaše zvyky, jsem tu nový, takže se omlouvám. Ve zkratce sestava nedostala úplně "dobrou" recenzi a měl bych ji nejradši prodat.

Na druhou stranu si zase říkám, že to nemůže být tak zle, když to přímo takto prodávají (bez sub):
https://www.hifi-audio.cz/aq-audio-set-p4-pro-ject-maia-s3-aq-l-39-orech-reprokabel-aq-625-2x-2-5mm2-p60118/

PS: A protože mi byl prve doporučený maia s2, a toto mám s3, tak hádejte co, mám teď jeden "zesilovač" navíc (nemít sociální fóbii, asi bych se i s někým poradil :D )
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 11. 12. 2023 08:14

Dvě věci. Jednak fórum slouží k výměně informací, takže řešit veřejný dotaz v SZ není nejlepší, protože jsme všichni zvědaví na rady i případné parady (bludy), kterých se ti dostane.
A ta druhá, nelíbí se to tobě, nebo ti někdo řekl, že to máš prodat? Protože třeba já poslouchám nikoliv kamarádovýma, ale vlastníma ušima. A pokud se něco nelíbí mě, tak to třeba prodám. Pokud se nelíbí někomu jinému to, co se líbí mně (a ten někdo není zrovna manželka), odkážu ho tam, kde slunce nesvítí. Sto lidí, sto chutí, dvěstě uší. A v dané ceně bude vždycky X řešení, které se jednomu líbí a druhému ne.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannoid 11. 12. 2023 08:41

Jsem si toho vědom, dotyčný poslal SZ a já se neměl o tom vůbec zmiňovat, neb kdyby chtěl, napíše to sem rovnou. Potřetí se omlouvám.

Teď k tématu.

První jsem pořídil WRS MM2, WRS SUB 100, WRS MX, vše od AQ, přes internet. Jako naprostý laik. Když jsem přišel na to, že sub do zesilovače prostě nezapojím, myslel jsem, že mě jeb*ne. Škoda, že mi někdo nezavolal, že to prostě spolu nefunguje, ale ser* pes.

Nicméně mi poradili práve maia s2. pořídil jsem ho tedy, zapojil i sub, ale zvuk byl naprosto příšerný. Vůbec né cituji: "WRS MM2 (2-pásmová sestava) se může zdát malá, ale její zvuk je ohromující. "

Bedny a zesík jsem dal synátorovi k pc a odepsal 20k

labradory 39 jsem pořídil na základě recenze konkrétně tady na avmanii no a zesilovač dle http://www.hifi-audio.cz, viz víše.

Podle mě to hraje dobře, jestli tomu sub nějak pomáhá, nebo spíš kur*ví zvuk netuším. Nic lepšího jsem neslyšel a tak se snažím prodat aspoň ten S2

Tak, teď se můžete smát. Začátky jsou hodl pro některé méně zdatné jedince složité...

ps: a taková perlička, protože S3 nemá usb, koupil jsem ještě pro-ject dac box s2+....
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 12. 2023 08:55

Kdyby ses před prvotním výběrem poradil nejdříve tady, tak jsme tě mohli nasměrovat k nějakým variantám s poměrem cena/výkon a zřejmě by jsi dost ušetřil oproti nákupu na blind
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod jannoid 11. 12. 2023 08:59

jo, asi tak. Ale v klidu, beru to sportovně 8-)

nicméně AQ je pořád z nějakého záhadného důvodu srdcová záležitost, co já vím. Nechat jen bedny a koupit lepši zesík? Ostatní odepsat, protože je to asi neprodejné co?
Přílohy
Screenshot 2023-12-11 085800.jpg
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JarinV 11. 12. 2023 10:32

Přijímání rad přes soukromé zprávy je celkem spolehlivá cesta, jak si naběhnout. Vzdáváš se tím jakékoliv oponentury vůči té radě (nebo jak píšeš recenzi) a samozřejmě to může znamenat, ze se spolehneš na názor někoho, kdo problematice rozumí stejně jako ty.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 11. 12. 2023 10:36

Osobně nechápu, když se Ti zvuk líbí, co řešíš. Kdyby Ti tam něco vadilo, nebo chybělo, případně jsi byl u kamaráda a řekl si "kurnik, to chci" (i když to u Tebe doma bude hrát nejspíš jinak), tak prosím, ale takhle?

Pak je taky otázka, co na tom posloucháš a co slouží jako zdroj (nejspíš PC, když píšeš o USB), a jestli není příčina "příšerného zvuku" v něm...
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannoid 11. 12. 2023 11:03

Tak znova,
mám to takto:

TIDAL Hifi plus -> DAC Box S2 + -> MaiA S3 -> Labrador 39, SUB 100
+ Flirc USB v2

Podle mě to hraje "dobře", možná kromě subwooferu, který neumím nastavit a otázka je, jestli by tam vůbec měl být (někde jsem četl, ze 2.1 na hudbu je zhovadil*st). Upřímně jsem čekal něco jako: zbav se subwooferu a pořiď Stereo Box S3, nebo něco takového. Snad je to takto pochopitelné :-)

PS: A ne, nevím co je Loudness War, poslouchám v zásadě vše, hlavně však https://tidal.com/browse/playlist/75b844bb-9c88-489e-b6e0-780267f0dc84 apod.

PSS: usb kabel byl přibalen k S2 a je asi pul metru dlouhý
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 11. 12. 2023 11:26

Bud jsi to psal v te SZ, nebo jsem slepy, ale nic o Tidalu v predchozich prispevcich nevidim :)

Podle me tam ten sub nepotrebujes, ale zase jsou lidi, co maji klidne dva na hudbu, to se neda uplne takhle rict.

Zkousel jsi zmenit zdroj, napriklad misto z PC pres USB tam pustit neco z telefonu pres BT? Mozna se budes divit, jaky to bude rozdil (jasne, datovy tok je uplne jinde, ale schvalne to zkus). U me je ten zvuk najednou mnohem tvrdsi a brutalnejsi.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannoid 11. 12. 2023 11:34

Ne nepsal jsem o TIDALu, bylo to ve smyslu "zkusím formulovat otázku znovu" :-)

Prostě u kámoše to hraje líp, prý lepší dynamika, protože mám slabý zesík. No a basy má takové pevné, jak žulová kostka. Slyším kopák bez vytažené basovky. U mě je to takové rozblemcané.

Zkoušel jsem přes tel. a je to "stejné" (čisté krásné výšky jsou do háje)
Naposledy upravil jannoid dne 11. 12. 2023 11:39, celkově upraveno 1
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 11. 12. 2023 11:38

Tak si zkus v telefonu nastavit equalizer, pokud to umoznuje (primo Tidal to neumi, pokud vim, ale nektere telefonu maji equalizer primo v sobe, ze by pak mel ovlivnovat vsechno).

Co ma kamarad za sestavu, nemate moznost vzit bud jeho zesik k Tobe, nebo Tvoje bedny k nemu, abys zjistil, jak hraji s necim jinym?
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Další stránka