Mohu nějak vylepšit či změnit stávající HiFi sestavu?

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JarinV 11. 12. 2023 11:40

No a pozici repro v místnosti jsi zkoušel měnit? To je velmi důležité, je nutné najít optimální umístění.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod jannoid 11. 12. 2023 11:41

Zkusím ten equalizer, to je dobrý nápad a dám vědět.

Co má kamoš přesně nevím, psal jsem mu, tak jak se ozve, napíšu.

Každopádně díky za rady.
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 11. 12. 2023 11:57

Jaksi neni zac, zkus s nimi ten kamaraduv zesik (nejlepe u Tebe doma, at vis, jak to bude hrat tam, kde to chces mit), a uvidis.

Jak uz psal tombas, je dost mozne, ze jsou na tyhle bedny oba zesilovace slabe, ja jsem treba taky dlouho mel sestavu na domaci kino spatne nakombinovany AVR + bedny, kdyz jsem ho vymenil, tak se zvuk zmenil neuveritelne.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 12. 2023 11:58

jannoid píše:Prostě u kámoše to hraje líp, prý lepší dynamika, protože mám slabý zesík. No a basy má takové pevné, jak žulová kostka. Slyším kopák bez vytažené basovky. U mě je to takové rozblemcané.

má lépe upravený akustický prostor, to je nejdůležitější věc v poslechové místnosti, a je jedno, jestli je sestava za x tisíc či milion
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod jannoid 11. 12. 2023 12:01

S tím nejde nic než souhlasit a tím bych to uzavřel.

Moje sociální baterky jsou na nule.

Dík
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 14. 12. 2023 17:42

Chvilku jsem tady nebyl, ale koukám, docela zajímavé čtení. Hlavně rady, když to dobře nehraje samo o sobě (z PC přes USB), zkus to přes mobil, BT a s ekvalizérem... no, tohle opravdu není ta správná cesta.
1) signál z PC bych do zesilovače posílal přes optiku, pokud má zesilovač dobrý DAC
2) na telefon, BT a ekvalizér bych se vykašlal nebo nechal jako nouzovku, když nechci zapínat PC.
3) pokud chceš zjistit, jak dobře hrají samotné reprosoustavy a zesilovač, odpoj SW
4) zaměř se na umístění reprosoustav, tj. na pevné stojany, ne na regály nebo skříňky
5) zkontroluj akustiku místnosti, chce to alespoň střední zatlumení prostoru, přetlumený taky není v pořádku
6) připrav si testovací skladby v bezztrátové kvalitě, které máš naposlouchané a které jsi slyšel třeba u kamaráda, abys měl porovnání
7) v klidu si poslechni vybrané skladby, vyzkoušej různá poslechová místa nebo posouvat reprosoustavy blíže/dále od zdi nebo poslechového místa, k sobě nebo od sebe
8) vyzkoušej různé hlasitosti, Labradory jsou dost náročné na rozehrání
9) vyhodnoť poslech a zvaž, co může za nedostatky ve zvuku
10) dej si inzerát na aukro a bazoš a kup si sestavu, co má kamarád, pokud se ti u něj ten zvuk líbí :D
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannoid 15. 12. 2023 13:04

Díky moc všem, snažím se to všechno nějak zpracovat. Navíc mi jedna dobrá duše poslala pár špičkových nahrávek a na to nemám slov, prostě fantastické.
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannoid 15. 12. 2023 21:05

Kurňa, neříkejte mi, že je to neprodejné
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 12. 2023 00:11

Hifi techniky, reprosoustav, jsou plné inzertní portály, takže je to na dlouho, anebo velmi výrazně slevit
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod jannoid 16. 12. 2023 05:12

No nic, repro, S2. sub za 25 asi není velmi výrazná sleva, že?

Když je co poslouchat, nezní to bez sub vůbec špatně. Asi si to nechám. Cas Oostvogel: NAD Vintage Listening Sessions, které jsem našel úplnou náhodou, mi zní, jako bych celou dobu hrál minecraft na 4090.. (ale to je čistě subjektivní a určitě špatný pocit)
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 16. 12. 2023 09:17

Ten sub nemusí tomu zvuku vůbec pomáhat. Na filmy asi dobrý, na hudbu bych ho nepoužíval.
Pokud to budeš prodávat, tak samostatně, to máš větší šanci.
Ty Labradory ještě vyzkoušej s jiným výkonnějším zesilovačem, některá hifi studia umí i zapůjčení domů, nebo naopak vezmi ten svůj zesilovač a zajdi do studia vyzkoušet kombinace s jinými repro.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannoid 16. 12. 2023 09:27

Tak teď se cítím fakt trapně. Dík za rady.
jannoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 16. 12. 2023 12:13

To vůbec nemusíš, spousta hifistů si tím prošla a prochází a hledají ten svůj ideál.
Akorát cesta nákupů a prodejů je docela drahá.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jan Mikulik 16. 12. 2023 14:47

A protože jsem si osel udělal dva účty (jednou jsem sem lezl přes facebook a jindy přes google), ovšem samozřejmě ne záměrně, sz pište prosím sem.
Jan Mikulik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 16. 12. 2023 19:42

No a co ten kamarad, nemuze vzit jeho zesilovac k Tobe, abyste zkusili, jak budou Labradory hrat s nim?
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka