Mikro / mini systém s USB - zobrazení složek

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod brousek_mb 14. 12. 2023 11:57

Zdravím!

Rád bych do dětského pokoje pořídil mini / mikro systém.

Myšlenka je jednoduchá - alespoň trochu dobře hrající systém se zapojeným USB, aby si děti mohly poslouchat svoje oblébené písničky. Po hodinách procházení netu jsem ale s hrůzou zjistil, že skoro žádný systém neumí z USB zobrazovat názvy složek.

- jako bonus by se hodil DAB+, PC IN a bluetooth, nic z toho ale není nutností

Zatím mě nejvíc zaujal Panasonic SC-PMX92, ale způsob výběru skladeb z USB je prostě šílený.

Neměli byste prosím nějaké doporučení?
brousek_mb
Junior

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 14. 12. 2023 14:39

Já bych vzal lidlovský Silvercrest (https://www.lidl.cz/p/silvercrest-inter ... p100341448), myslím, že existuje i verze s CD, bylo-li by třeba.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod brousek_mb 14. 12. 2023 14:56

Co jsem slyšel, tak vesměs všechna takováto rádia měla špatný zvuk, proto bych chtěl spíš variantu "krabička + bedny".
brousek_mb
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 14. 12. 2023 15:41

U takovejchhle systémů za takhle nízký ceny nemůžeš čekat nějaký záztraky, je to osekaný jak to jen jde. Prostě je to jen základ ve všem co to má a co to umí.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 14. 12. 2023 16:12

Silvecrestí dab rádio nikomu nenutím, měl jsem jedno po nějakou dobu doma a hrálo na své rozměry překvapivě čistě. Pokud chceš utrácet za cokoliv lepšího, tak ti to rozmlouvat nebudu.

Ale jestli je zadání přehrávat dětské písničky z mp3, tak bych mírně pochyboval, že zrovna kvalita reprodukce je to, co děti ocení. Není to tak trochu, že si tatínek potřebuje obhájit novou mikrověž před manželkou? ;-)
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod brousek_mb 14. 12. 2023 16:46

Nepotřebuju si nic obhajovat. Jen prostě nedávám zvuk takovejch rádií. Prostě mám rád plnější zvuk ;) Rozumím ale tomu, že s tím někdo může být spokojen, každopádně díky za doporučení.

to Kamasu: Nečekal jsem, že orientace ve složkách je bráno jako zázrak (dalo by se to přece vymyslet i na jednořádkovém displeji). Nicméně kdybyste měli doporučení klidně na nějakou dražší sestavu, která stojí za to, rozhodně budu rád.
brousek_mb
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 14. 12. 2023 16:48

Vladce vesmiru: Já to myslel na takový mikrosystémy jako je ten Panasonic na kterej odkazuje brousek_mb a ten problém s přehráváním z USB o kterým mluví. Na takový hrajítka jako je ten silvercrest to ovšem platí ještě několikanásobně víc.

-- 14 pro 2023 17:02 --

brousek_mb píše:to Kamasu: Nečekal jsem, že orientace ve složkách je bráno jako zázrak (dalo by se to přece vymyslet i na jednořádkovém displeji). Nicméně kdybyste měli doporučení klidně na nějakou dražší sestavu, která stojí za to, rozhodně budu rád.

Není to bráno jako zázrak, ale tyhle mikrosystémy jsou zkrátka levný All In One systémy a aby se udržela tak nízká cena musí se to zkrátka všechno dost osekat. Navíc hraní z USB není prioritní funkce.
Ono ale přehrávání z USB je mnohdy nepohodlný, nepřehledný, těžkopádný atd. i u dražších přístrojů, dneska se prostě očekává, že lidi budou mít v ruce mobil a z něj si přes BT pustí do toho mikrosystému co budou chtít, ovládání pohodlný a je vyřízeno, ostatní funkce jsou tam často prostě jen tak aby se neřeklo.
Kamasu
Mírně pokročilý