Asi už máš vybrané, ale ja len pridám, že SW je fajn kúpiť určite od firiem, ktoré sa naň špecializujú. Takže REL, SVS, Velodyne... Oproti vyššej lige je u nich možné dostať za férové peniaze vynikajúci subwoofer. A ver mi, je veľký rozdiel mať SW, ktorý duní a naproti tomu SW ktorý urobí z kvalitnej hudby veľkú hudbu. Duniaci bas je bolehlav, ale ak ti SW dodá k akýmkoľvek repro impozantný, rýchly, detailný, vrstevnatý bas, už nikdy nebudeš chcieť inak. Nebudeš chcieť dunenie ale budeš chcieť ten bas, ktorý bude znieť ako keď udrie hrom a ty budeš počuť každý detail toho hromu.
Tie polemiky nad tým, čo je alebo čo nie je prestrelené, sú úplne nepodstatné. Ak na to máš, vždy je lepšie kúpiť lepší produkt a to aké máš repro alebo či samotné repro sú alebo nie sú v podobnej cenovke, je irelevantné. Kúp si to, čo sa ti bude páčiť a čo si môžeš dovoliť. Ten SVS bude fajn a ak niekedy budeš chcieť zlepšiť aj repro, tak SW už budeš mať dostatočne kvalitný. Ten SVS alebo aj REL, budú to SW, ktoré už v tejto cenovke budú na míle vzdialené tomu, čo poznáš možno z nejakých lacných zostáv domáceho kina a podobne.
Josef07 píše:Co jsem tak pochopil, tak PB bude "dunět více" a "SB" bude laicky řešeno přesnější? a kompaktnější. Obecně mám rád basy a "dunění".
Určite zober ten, ktorý bude "laicky řešeno přesnější". Nedostatku basu sa nemusíš vôbec obávať.
Kamasu píše:Pořídit už takhle slušnej subwoofer a takhle ho zabít naprosto nevhodným umístěním, to jsou vysloveně vyhozený prachy.
S týmto súhlasím.
Kamasu píše:A to nehledě na to, že k tvým repro je takovejhle subwoofer dost přestřelenej, kdybys měl repro za 30 000,- atp. tak fajn, ale takhle to nemá valnej smysl.
A naopak s týmto vôbec.
-- 10. 1. 2024 11:14 --Kamasu píše:Repro dělají ovlivňují zvuk aparatury největší měrou, v poměru k subwooferu hrajou víc než 98% frekvenčního rozsahu, kdežto subwoofer jen ani ne 2%. Nedává smysl kupovat k repro za 13 000,- subwoofer za 20 000,- nebo dokonce ještě za víc. To repro dělají ten zvuk, ty jsou nejdůležitější částí aparatury, subwoofer má jen protáhnout jejich frekvenční rozsah, nic víc.
2% hovoríš? SW dokáže dokáže kompletne zmeniť celkový zážitok z počúvania a to veľmi zásadne. Dovolím si tvrdiť že radikálne. Hovoriť tu o nejakých 2% je scestné.