Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Kamasu píše:To je jak mluvit do dubu.
Kamasu píše:Já nevyjadřuju vliv subwooferu na zvuk systému procentualnim prepočítávánim frekvenčniho rozsahu co je lidsky ucho schopný slyšet
Kamasu píše:zaprvý ten rozsah 20 Hz až 20 kHz je běžně používanej "standardní" fr. rozsah v audiotechnice
Kamasu píše:u lidskýho sluchu to je standardně 16 Hz až 16 nebo 17 kHz
Yiakubou píše:Kamasu píše:To je jak mluvit do dubu.
Laskave ze me nedelej idiota.
Yiakubou píše:Kamasu píše:Já nevyjadřuju vliv subwooferu na zvuk systému procentualnim prepočítávánim frekvenčniho rozsahu co je lidsky ucho schopný slyšet
A co se teda tim procentualnim pomerovanim frekv. Rozsahu sub vs. repro snazis rict? Ze ma sub mensi vliv nez samotne repro? To je snad jasny a nevsimnul jsem si, ze by tady nekdo tvrdil opak. Proste jsi dal blby prirovnani, ktery prakticky nema zadny vyznam, to je cely. O tom tady ja a ostatni piseme, ale to ty jaksi odmitas vnimat.
Kamasu píše:A co jsem těmahle procentama chtěl říct? No přesně tohle:Yiakubou píše:Zaroven bych ani nerekl, ze subwoofer zpusoboje absolutne zasadni zmenu. Repro porad hraje prim, tak bych to zas tak neprehanel.
Napsal jsem tohle:Kamasu píše:Repro dělají ovlivňují zvuk aparatury největší měrou, v poměru k subwooferu hrajou víc než 98% frekvenčního rozsahu, kdežto subwoofer jen ani ne 2%. Nedává smysl kupovat k repro za 13 000,- subwoofer za 20 000,- nebo dokonce ještě za víc. To repro dělají ten zvuk, ty jsou nejdůležitější částí aparatury, subwoofer má jen protáhnout jejich frekvenční rozsah, nic víc.
Tím jsem chtěl prostě jen říct to co jsem řekl, nic víc, tedy že repro jsou to zásadní a subwoofer je má jen doplnit a tudíž by to chtělo spíš repro za 20 000,- k subwooferu za 13 000,- než naopak.
Yiakubou píše:Kamasu píše:zaprvý ten rozsah 20 Hz až 20 kHz je běžně používanej "standardní" fr. rozsah v audiotechnice
To je opet dost zavadejici. Ano, 20-20000Hz je rozsah, kam ta audiotechnika cili, coz je dane tim, co je schopne slyset lidske ucho. Realne ale jen velmi malo repro hraje od 20Hz a takovy bych rozhodne nepovazoval za standardni. Zesilovace maji standardne fr. rozsah od nizkych jednotek Hz az do nizkych stovek KHz. DACy maji horni hranici az v MHz.
Yiakubou píše:Kamasu píše:u lidskýho sluchu to je standardně 16 Hz až 16 nebo 17 kHz
Ne, viz https://en.wikipedia.org/wiki/Hearing_range. Pod 20Hz lidsky ucho “standardne” neslysi, mozna tak v nejakych laboratornich podminkach a to neni nic standardniho.
Josef07 píše:Zdravím, měl bych dotaz. Mám obyvák o velikosti 16 m². Sloupové reproduktory Polk S55e a zesilovač Denon 4310. Zvuk využívám ze 70% na filmy a 30% na hudbu.
Sháním nějaký subwoofer. Moc se v tom nevyznám. Dle recenzí je dobře hodnocený SVS SB-1000 Pro. Pak jsem koukal i na větší a silnější SVS PB-1000 Pro. (viz. https://www.l-e.cz/svs-sb-1000-pro-bily-lak a https://www.l-e.cz/svs-pb-1000-pro
Máte nějaké doporučení, co by se vyplatilo pořídit? Děkuji
Yiakubou píše:... A to je jaksi problem v tve komunikaci a proc na tebe ja a ostatni reagujeme takovym zpusobem. Je to uplne stejne jako v tvych nekonecnych textech o LW, ktere vsude mozne pod ruznymi nicky provozujes a naprosto detinsky nejsi schopny priznat, ze jsi furt ten samy LUK.
S4nt4 píše:95% totalni OT a zaslouzi si akorat smazat. Je mi lito tazatele, nesmyslu spousta a alternativy co koupit zadne. Tenhle bordel stejne nikdo cist nebude. Zpet k tomu hlavnimu. Spousta lidi pouziva na ladeni jak subu tak i umisteni program REW. Dle me urcite stoji za vyzkouseni.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků