Kuba4 píše:Mně to přijde celé trochu směšné. Všimněte si, že se Josef za 14 dnů vůbec nepohnul z prvotní myšlenky. vypadá to jako klasika, jen chce potvrdit svou volbu, absence kritického myšlení, neustále lpí na rozdílech mezi br a uzavřenou konstrukcí, přitom je to v praxi bezvýznamné. Uff. Hodně štěstí.
Přesně tak, naprostej souhlas.
Josef07 píše:Já jsem si přečetl všechny komentáře a udělal jsem si z toho obrázek. Jsem rád a cením si každého názoru, který tu byl
.
Co jsem koukal všeobecně na internetu, tak jsou skoro všude SVS 1000 hodnocené jako hodně dobré za tu cenu, skoro každý si je chválí. Z toho mi přišlo, že je to zlatý střed.
Někdo tu navrhoval Polk subwoofer, byl sice o polovinu levnější, ale obecně Polk v subwooferech moc nedominuje, ani v žádných žebříčkách či jiných doporučeních jsem ho skoro nenašel, tak mě to moc nepřesvědčilo.
A v reprosoustavách Polk dominuje? Odkdy? Ale jejich repro sis koupil.
A vybírat zvuk/audiotechniku podle nějakejch žebříčků? No tak to hodně štěstí.
Josef07 píše:Tím jsem usoudil, že SVS by mohl být lepší výběr, i když je znatelně dražší oproti polku.
Ano, SVS ne že by mohl být lepší výběr, on je to lepší výběr, je to lepší subwoofer, ale jde o to, že k tvým repro je to přestřel (a teď říkáš, že nechceš donekonečna upgradovat a dostávat se tím do stále větších částek, takže lepší a k tomu subwooferu adekvátní repro asi ani neplánuješ). A navíc k tomu jak plánuješ ten subwoofer umístit mezi zeď, zeď, křeslo a gauč to jsou pak za ten subwoofer doslova vyhozený prachy z okna.
Josef07 píše:Poté tu bylo zmiňováno, že mám levné repro. Před rokem jsem tu řešil, jaký zvuk k TV pořídit, začínal jsem u soundbaru a uznal jsem, že to nebyla nejlepší volba a s pomocí a doporučením ostatních jsem přešel na receiver + repro a ve finále jsem byl maximálně spokojen.
Myslím si, že ten receiver není tak špatný a těm repro celkem pomůže, za mě to hraje super, ale na druhou stranu nemám velké porovnání s jinýma sestavama.
Nepochopils o co šlo. Ty repro nejsou špatný na to kolik stojí, jsou to levný základní, ale na svou cenu slušný repro. Tenhle subwoofer je k nim ale přestřelenej, o to šlo. K tvým repro by byly naprosto adekvátní ty subwoofery Polk (HTS 10 nebo max HTS 12). K subwooferu kterej sis pořídil jsou ale tvoje repro nedostačující. Adekvátní parťáci pro SVS PB-1000 Pro jsou repro několikanásobně dražší a lepší než máš ty. Máš už slušnej subwoofer, ale pořád jen levný základní sloupky, ale právě ty repro jsou tím co je z těchhle dvou věcí mnohem důležitější, subwoofer reprosoustavy jen doplňuje. Pusť si repro bez subwooferu a pak subwoofer bez repro a hned budeš mít jasno co je pro zvuk zásadní a co druhořadý.
Josef07 píše:Když už něco kupuju, tak chci aby mi to na nějakou dobu vydrželo a abych to nemusel v brzké době měnit. Tak to beru i se subwooferem a vím, že ho doma budu mít dalších X let, třeba i déle.
Člověk by mohl audio upgradovat donekonečna a dostávat se tím i do stále větších částek.
A tím jako chceš říct, že ostatní subwoofery jsou poruchový a nevydrží X let a musel bys je v brzké době měnit, jo? Jak jsi na to jako přišel?
A když jsi kupoval repro, tak proč ses tedy tímhle neřídil taky a koupil jsi levný základní obyčejný repro a ne nějaký lepší, který by tedy byly alespoň třeba na úrovni tohohle subwooferu?
Zní to, že jen hledáš výmluvy a přesně tak sedí to co řekl Kuba4.
A pokud tedy nechceš donekonečna upgradovat a dostávat se tím do stále větších částek, tak sis měl právě spíš pořídit levnější subwoofer, kterej by byl adekvátní k tvým repro a ne SVS PB-1000 Pro, ke kterýmu by bylo potřeba pořídit dražší a lepší repro aby s tím subwooferem vytvořili vyváženou sestavu.
Josef07 píše:No a když se bavíme o ported vs sealed, tak jak už bylo řečeno obecně a zjednodušeně je ported pro filmy a sealed pro hudbu.
Nevím z jakejch těch tvejch
"žebříčků a jinejch doporučení" jsi tohle vyčetl, ale je to naprostej nesmysl a blábol, nic víc.
Josef07 píše:Takže buď obětuju trochu místa v místnosti a pudu do ported a nebo mi to tam lépe "sedne" a pudu do sealed. S tím, že vlastně teorii znám, ale v praxi jsem je proti sobě neslyšel (takže bych o tom mohl hledat stovky článků a stejně bych nevěděl jak to hraje na vlastní uši), tudíž se mi zdálo jako nejlepší jít do SVS ported a rovnou tím i zjistit, jak by mohl hrát sealed a definitivně si ujasnit, s čím budu spokojen.
Řešíš něco co ve výsledku má jen malej význam. Zvlášť ve tvým případě, v první řadě řeš to abys ten subwoofer správně v místnosti umístil a ne ho zabil tím, že ho prdneš mezi zeď, zeď, křeslo a gauč. Umístění (natožpak takhle nevhodný umístění) má na zvuk subwooferu (i repro) naprosto zásadní vliv. Rozdíl mezi uzavřenou a bassreflexovou konstrukcí není ve srovnání s tím nic podstatnýho.