Ahoj,
chtěl bych se s Vámi poradit, jak mám vyřešit nevyvážené hlasy a zvukové efekty ve filmech.
Klasicky hlasy jsou potichu a efekty nahlas. Přepínat hlasitost pořád ovladačem je strašná otrava. Mám doma aktuálně 2.0 aktivní stereo.
Chápu, že je to zřejmě i 5.1 mixem a repráky to dobře nezmixují do 2.0, byť mi přijde, že to je v podstatě velmi podobné i v 2.0 mixu. Četl jsem, že se obecně středové pásmo už moc nenosí a filmaři na to kašlou. I přesto by mě zajímalo, zda a jak to nejlépe vyřešit. Přemýšlím kvůli tomu nad novou sestavou.
Dokáže dnes něco dobře zmixovat 5.1 do 2.0, umí to některé samotné reproduktory? Pokud ano, podle čeho se mám řídit? Pokud to nejde, vyřeší to 3.0 sestava? Nicméně co budu potřebovat na to, abych mohl běžet s 3.0 sestavou? Nenašel jsem žádný chi-fi amp, který by byl schopný jet 3.0 system. Většinou jen 2.0 nebo max 2.1.
Jsem ochotný nechat třeba 10-15 tisíc za repro, ale už nejsem uplně v pohodě kvůli tomu koupit AVR za dalších 15k. Lze to tedy řešit i nějak jinak, efektivněji? A aby toho nebylo málo, chci na tom i poslouchat hudbu, takže bych potřeboval, aby bylo co nejjednoduší používat obojí (hudba / filmy) a hudbu jsem do systému mohl posílat přes wifi/bluetooth.
Možná utopická představa. I tak moc děkuji za rady.