Jak mám vyřešit rozdíly ve slyšitelnosti hlasů a efektů?

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kamasu 3. 4. 2024 05:15

Zas až tak špatný to zdaleka není, v těchhle nízkejch cenách není ten rozdíl mezi AVR a stereo zesilovačem až takhle velkej, spíš je to tak, že jako stereo zesilovač za 10 000,- hraje ve stereu AVR tak za 20 000,-, ne za 40 000,-. Ve vyšších cenovejch kategoriích se ten rozdíl zvětšuje, ale zas tak blbě AVR nehrajou. Naprostej většině lidí co si sem chodí pro radu bude i levnej AVR stačit i na tu hudbu.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Paleandr 3. 4. 2024 09:53

martas38 píše:Ondrej Bobek: No dá a nedá. Funguje to mizerně, pokud máš sestavu 2.0, nebo 2.1. Řešením je opravdu centr, jenže tady zase narážíme na problém nízké kvality zvuku levných AV receiverů, pokud tu sestavu 2.0 používáme i na něco jiného, než na film. Zvukově se blíží dvoukanálovým stereozesilovačům v ceně kolem 10 litrů AV receiver tak za 40 tisíc + a to ne každý dá a navíc to nemá význam kupovat k sadě bedýnek v ceně 15 litrů komplet, což má doma většina "homecinemistů". Stejně tak soundbary to řeší, ale ty jsou na cokoliv krom filmu naprosto nepoužitelné. Takže buď nadupaný AV receiver, nebo totálně oddělit zvuk pro TV a pro soustředěný stereo poslech.

Ahoj, díky za info. Hned na začátek chci uvést, že nejsem žádný audiofil. 40k za AVR nedám. Nechce se mi věřit, že to nejde nějak normálně rozpočtově vyřešit. I AVR typu Denon X-1700H nebo Yamaha RX-V4A stojí za houby? Jsou to jen příklady co jsem našel různě po diskuzích jako doporučované, osobně bych se radši díval ještě po něčem levnějším (stojí něco za to?).

Na konci píšeš o tom rozdělit filmové a hudební poslechy - co to přesně znamená v praxi?
Paleandr
Junior

Odeslat příspěvekod S4nt4 3. 4. 2024 11:18

Platis vicemene za funkce a pocet kanalu. Rada 1000 az 3000. Od rady 4000 a vice i za kvalitnejsi zvukovy vystup, to uz se motas v cenach 50k+. Film/hudba v praxi to znamena 2 oddelene systemy (2x vice penez a prostoru), rovnou bouchnu do stolu a zavitam k Arcamu. 2 systemy ani omylem.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sonny360 3. 4. 2024 12:37

Ahoj,

nedávno jsem řešil to samé, nyní mám sestavu 3.1 (Polk T50 + T30, sub), AVR základní Denon x250bt, v podstatě si nemůžu stěžovat, dialogy jsou na mnohem lepší úrovni, než co jsem zatím kdy měl (soundbary Sonos), spíš mě zajímá, bude u takovéto sestavy nějakým přínosem lepší AVR s kalibrací? Děkuji.
sonny360
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 3. 4. 2024 13:05

sonny360: Ano, bude.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Paleandr 3. 4. 2024 16:37

Kalibrací se bavíme o room correction?

-- 3. 4. 2024 16:37 --

sonny360 píše:Ahoj,

nedávno jsem řešil to samé, nyní mám sestavu 3.1 (Polk T50 + T30, sub), AVR základní Denon x250bt, v podstatě si nemůžu stěžovat, dialogy jsou na mnohem lepší úrovni, než co jsem zatím kdy měl (soundbary Sonos), spíš mě zajímá, bude u takovéto sestavy nějakým přínosem lepší AVR s kalibrací? Děkuji.

Díky moc, to mi dává trochu optimismu. :)
Paleandr
Junior

Předchozí stránka