Ahoj.
Budu řešit upgrade staré Hi-Fi věže a rád bych znal názory ostatních, co by bylo nejvhodnější pro moji situaci. Měla by to být sestava, kterou budu 90% času využívat pro ozvučení TV, zbytek času rádio nebo hudba.
Můj obývák má cca 3,5x4 metry s tím, že TV stěna (příloha) je umístěna na kraji místnosti. Místo pro TV je dané a ozvučení mohu umístit bud do výklenku nad ní a nebo do menšího výklenku pod ní. Pokud by to měl být soundbar, tak ten by se dal umístit do toho velkého výklenku pří o pod TV. Rozměry toho velkého vrchního výklenku jsou 1300šx460vx500h. Výška stropu je 2350. Vím, že umístění reproduktorů není ideální, ale jinak nebo jinam to bohužel kvůli prostoru nejde.
Tak a teď ty možnosti, nad kterými bádám:
A- Soundbar se subwooferem (Samsung HW-Q800C, apod.) - Toto možnost jsem nejprve z hlediska ne moc vhodného umístění pro klasické reproduktory preferoval, ale nakonec tím, že bydlím v bytě nevím, jestli vůbec subwoofer pořizovat.
B- Aktivní reproduktory nebo studiové monitory (Kali MM-6, Edifier S2000MKIII) - Toto by při ideálním umístění reproduktorů hrálo asi o level lépe jako soundbar. Bude to hrát ale o level lépe i když reproduktory umístím do výklenku do výšky 1,8 m? Reproduktory bych natočil směrem dolů, aby mířili směrem na sedačku.
Mezi těmi Kali a Edifier je rozdík asi 3000,-. Myslíte si, že Kali budou hrát o tolik lépe, aby se vyplatilo připlatit oproti Edifier? Kali mají ale výhodu, že mají bassreflex vepředu, což je pro umístění ve výklenku vhodnější.
C - Mini zesilovač + pasivní reproduktory (Fosi Audio BT20A Pro + Elac debut b5.2) - Tato sestava by vyšla cca na stejno oproti Kali MM-6, ale bude to kvalitativně horší nebo lepší? Nevím, jak by toto přesně fungovalo, protože Fosi asi nemá dálkový ovladač. Jak bych při této variantě řešil to, že když budu sedět u TV a budu si chtít zesílit zvuk, abych nemusel vstávat a točit čudlíkem na zesilovači?
Jakým směrem byte šli vy? Případně jsou nějaké lepší možnosti nebo komponenty? Nad druhou a třetí možností jsem začal uvažovat proto, že jsem zvyklý na (v rámci možností) trochu lepší zvuk a nevím, jestli by mě chrastítko se subwooferem, který bude muset být většinu času mírně ztlumený, uspokojilo. Podle mě by prostě lepší sestava i když blbě umístěná měla hrát lépe než nějaký soundbar.
Díky za případné odpovědi.