Polk Audio Signa S4 / Sonos BEAM 2

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pemix 23. 12. 2024 08:22

Ahojte,

rád by som skúsených požiadal o pomoc pri výbere ozvučenie k PANASONIC TX-58GX820E. Už je to pár rokov, čo používam Behringer MS 20, v podstate im nie je čo vytknúť, až na to, že by som to rád posunul na vyšší level a to hlavne čo sa týka zážitku zo sledovania filmov (Netflix, Disney+). V rámci toho teda aj využitie samotného Dolby Atmos. Počiatočný rozpočet do 400 € (cca. 10k CZK). Primárne ide o sledovanie obsahu TV, hudba je v tomto prípade druhoradá.
Z ponúk ma v tejto cenovej relácii asi najviac oslovili dva soundbary a to:
Polk Audio Signa S4 a Sonos Beam 2
Pri Polk sa mi páči prítomnosť SW, na druhej strane absencia následného doplnenia repro. Čiže tu by sa zrejme jednalo o finálne riešenie. Pri Sonos sa mi zas páči možnosť prípadného rozšírenia soundbaru v budúcnosti, aj za cenu navýšenia nákladov (čo sa mi javí ako nevýhoda oproti Polk). Tu pri Sonos-e mám otázku, je na začiatku citeľná absencia SW, ale sa bez neho dá obísť (bývame v RD čiže prekážky nie sú)? Ešte za čias dinosourov som mal k PC Genius 5.1. Preferujem riešenie plug & play. Ďakujem a všetkým prajem pekné Vianoce.
Update - prípadne momentálne výpredajový LG SP8YA.
Pemix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pemix 24. 12. 2024 09:29

Ďakujem, pozeral som to, ale akosi nevzbudil vo mne dôveru. Šípim za tým Čínu aj keď na domácom webe sa hrdia, že vznikli v Seattli, to je jediný odkaz na ich pôvod a ponuky v podstate len na čínskych weboch.
Pemix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 24. 12. 2024 12:46

Zrovna v tomto segmentu bych se Číny nebál (myšleno AV obecně). Čína je na špičce a převálcovala spousty tradičních, zejména evropských výrobců a už to dnes nejsou žádné braky.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 25. 12. 2024 08:14

je to samozrejme čína ale nie no name,mali napr. svoj stánok hneď vedľa TCL na Cedia Expo výstave v Denveri
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pemix 2. 1. 2025 13:50

Napokon som sa rozhodol odbočiť z cesty a vydať sa smerom receiver + repro. Keďže pôjde o moje prvé skúsenosti s niečím takým, tak na počiatku volím cestu bazárového receiveru a repro Klipsch, zatiať Klipsch R-50M + Klipsch R-50C. Našiel som pár ponúk na Pioneer VSX-933 do 300 €. Nechcem do toho vraziť veľmi veľa, nakoľko má ísť primárne o vylepšenie stávajúcej situácie a limitujúcim faktorom je aj manželka, ktorá je však zhovievavá do istej výšky nákladov.
Pemix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pemix 26. 1. 2025 08:17

Tak zostava vo finále Yamaha RX-V583, Q Acoustics 3030i, Q Acoustics 3090Ci, Q Acoustics 7000LRi (ako predné horné, zadné efektové možno rovnaké), okrem centra všetko bazár, zatiaľ bez SW. Po niekoľkých hodinách veľká spokojnosť.
Pemix
Kolemjdoucí