Repro k domácemu kinu

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod S-Tony 13. 2. 2006 14:04

Tak pokud je to pro rodiče, máš na DVD analog stereo výstup a potřebuješ zadní bendičky malé a chceš 5.1.
Tak idelální je koupit
GENIUS Home Theater SW-5.1 HT
http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=3 ... d=18843343
Důležité je že:
- mají nastavení hlasitosti zadních repro a středového. hlasitost jendotlivých beden se dá doladit podle potřeby.
- zadní bedničky jsou malé a dají se pověsit na skobu na zeď (jso k tomu přizpůsobeny
- bedny mají vstup 3x stereo chich, můžeš na ně připojit tvé DVD a pak ještě tv a věž, v předu ej pak přepínání jendotlivých vstupů
- mají dokonce k tomu 3x analog vstup pro 5.1, ty máš na DVD přehrávači 3x analog výstup pro 5.1. mělo by to jít napojit a pak yb to hrálo jak má >> 5.1 :-) (Pro DVD)
- na takovou místnost jsou dostatečně hlasité
- a hlavně jsou vyrobene ze dřeva (dřevotříska), žádné plecháče a PVC to není. Má to mnohem lepší zvuk.

!!! I vstupní zdroj ze stereo chinche hraje ve všech bednách. Stereo signál je rozmístěn na 5.1 včetne subwooferu. Tohle některé levné bedny neumí. !!!

Je to pro tebe ideální řešení.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 13. 2. 2006 16:13

S-Tony píše:- mají dokonce k tomu 3x analog vstup pro 5.1,,b] ty máš na DVD přehrávači 3x analog výstup pro 5.1r/b]. mělo by to jít napojit a pak yb to hrálo jak má >> 5.1 :-) (Pro DVD)
V/quote]

Nema to 5.1 analog NEMA. Ma to pouze stereo, tento DVD ani neni ten co je na obrazku. Ja mam doma S49 a to ma pouze stereo analog. 5.1 to ma pouze optika a coax compozit a to jeste musis napichnout na nejaky zes ci receiver, aby to dokazalo korektne rozdelit to surondu

pro pripojeni 5.1 se neobejdes bez digi a tady toto bude asi nej reseni
http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=4 ... d=18843343
nebo
http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=5 ... d=18843343
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 13. 2. 2006 17:17

Jo tak tak to neva.
Mám doma geniusy sw ht 5.1 a DVD jsem do nich napojel přes stereo chinch.
A hraje to jak má. TO stereo se rozdělilo do 5.1. Dokonce jsou některé zvuky jen vzadu. Ono to totiž není stereo, ale dolby digital. A stím si tyto geniusy dobře poradí.
Nic kromě těchto beden potřebovat nebudeš :-)
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod [SK]peter 13. 2. 2006 17:46

díkes všetkym za odpovede, dneska naším navrhnem tieto:

REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 HT, 45W sub, 4x 15W sat, 15W cent. - dřevěné

tym padom ale nebudem mať priestorový zvuk ale len stereo.

čo musím spraviť, ako písal S-Tony aby mi to išlo 5.1 proste "nektere zvuky jen vzadu". niečo za podobnu cenu 3000kč. 4000 kč je už nad rozpočet
[SK]peter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gaboun 13. 2. 2006 18:16

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35626. myslim ze ta cena je dobra na takove repro...
gaboun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marlo79 13. 2. 2006 18:18

ak to potrebujes len na to aby si mal v zadu zvuk tak ti staci aj maly hifi system.... mozno vyuzijes aj radio. Ak chces nieco kvalitnejsie tak by som urcite isiel do toho co radi Mike.M
Marlo79
Junior

Odeslat příspěvekod KillerZero 13. 2. 2006 18:38

S-Tony píše:Jo tak tak to neva.
Mám doma geniusy sw ht 5.1 a DVD jsem do nich napojel přes stereo chinch.
A hraje to jak má. TO stereo se rozdělilo do 5.1. Dokonce jsou některé zvuky jen vzadu. Ono to totiž není stereo, ale dolby digital. A stím si tyto geniusy dobře poradí.
Nic kromě těchto beden potřebovat nebudeš :-)//quote]

Prosimtě nekecej kraviny, geniusy nemají ani náhodou dekodér, mají jen analogovej vstup. Nemají ani prologic dekodér, nic. A ten zvuk taky neni nic moc (i když za tu cenu to de)
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S-Tony 13. 2. 2006 18:58

Ale jde o to že ti to stereo ze všech vstupů rozešlou do 5.1. To některé levné neumí. :-) Odzkoušeno, oveřeno. (samozřejmě to bude stereo 5.1 s basama, žádné dekodování)

A ten dolby digital jsem myslel v tom DVD. To co jde z DVD stereo chince je vlastně dolby digital. A s tím si genius už nějak poradí.
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 13. 2. 2006 19:36

Koukám že ti tu nabízejí samá Genius šumítka (leda tak k pc ale ne k domácím kinu)..kdybys raději zvážil mnou nabízenou možnost..pořádný aktivní subwoofer a kvalitní dřevěné repro s keraformovou membránou. ať si to ty tvoji rodiče užijí :D
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod KillerZero 13. 2. 2006 23:57

S-Tony píše:Ale jde o to že ti to stereo ze všech vstupů rozešlou do 5.1. To některé levné neumí. :-) Odzkoušeno, oveřeno. (samozřejmě to bude stereo 5.1 s basama, žádné dekodování)

A ten dolby digital jsem myslel v tom DVD. To co jde z DVD stereo chince je vlastně dolby digital. A s tím si genius už nějak poradí.u/quote]

1) Psal jsi, že některý zvuky jdou jen zezadu, a to neni pravda. Stereo hraje ze všech beden, ale že by to bylo nějak prostorový, to se říct nedá.
2) Z cinche v DVD přehrávači jde normální analogový stereo, v lepším případě dolby surround. (ale to je nepodstatný, protože žádnej surround dekodér ty bedny nemají) S dolby digital si tyhle bedny neporadí, vždyť je mam, tak se mi tu nesnaž namluvit kraviny. Mají jen analogový vstupy, digitální ne!!!
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 13. 2. 2006 23:58

oneill_sx1 píše:Koukám že ti tu nabízejí samá Genius šumítka (leda tak k pc ale ne k domácím kinu)..kdybys raději zvážil mnou nabízenou možnost..pořádný aktivní subwoofer a kvalitní dřevěné repro s keraformovou membránou. ať si to ty tvoji rodiče užijí :D"/quote]

Materiál membrány toho o kvalitě zvuku moc neřiká.
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cali 14. 2. 2006 00:39

2 kriznik: Diky, moc jsi mi pobavil. Jamo Studio je na stejné úrovni jako ty plastové bedničky k PC. Jediný rozdíl je, že místo 4 mm plastu je 9 mm mizerné MDF. Měniče jsou snad ještě horší...Ale díky dobrému marketingu máš pocit, že je to něco víc. Bravo pane Mortensene.
cali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drAcOniS 14. 2. 2006 14:44

Mike.M píše:Nema to 5.1 analog NEMA.

Má, 5.1 analog výstup to MÁ. Nevím, co Všichni mudrujete nebo kde jste si Váš přístroj koupili, ale Panasonic DVD-S49 šestikanálový výstup... :roll:

Jinak co se týče kombinace DVD (s 5.1ch out) a PC repro, osobně si myslím, že je to absolutní nesmysl. Např. základní model Panasonicu SC-HT335 se pohybuje okolo 6500Kč a zvukově je bezesporu lepší. Když tedy pominu čistě komfort dálkového ovládání všech funkcí.

Stejně tak ale souhlasím s tím, že dražší sestavu asi rodiče stejně nedocení... :twisted:
drAcOniS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S-Tony 14. 2. 2006 15:05

Do rodičů bych více jak tři nedal.
Já sám jsem taťkovi k narozkám koupil repro Genius SW HT 5.1. Používá je k DVD u domácího kina a je nadmíru spokojený.
Mé je napojené i na hudební vež a pouští si na něm i muziku.
Sám říká že lepší repro v životě neměl. :-)

Co víc k tomu dodat............
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod StE[a]LtH 6. 3. 2006 21:43

drAcOniS: Panasonic DVD-S49 sice ma analogovy sestikanalovy vystup, ale dekoder DD a DTS pro DVD-Video funguje jen 2.1. Pouze DVD-Audio je schopen rozprostrit do 6 kanalu....

Mas-li odlisne zkusenosti, docela by me zajimalo jak to mas nastaveny.
StE[a]LtH
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka