Repro k domácemu kinu

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod KillerZero 7. 3. 2006 00:45

StE[a]LtH: teda promiň, ale to se mi zdá jako pěkná pitomost. Proč by to přepočítávalo z 5.1 do 2.1???
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike.M 7. 3. 2006 08:50

StE[a]LtH píše:drAcOniS: Panasonic DVD-S49 sice ma analogovy sestikanalovy vystup, ale dekoder DD a DTS pro DVD-Video funguje jen 2.1. Pouze DVD-Audio je schopen rozprostrit do 6 kanalu....

Mas-li odlisne zkusenosti, docela by me zajimalo jak to mas nastaveny.

Tak sem se ted kuknul a omlouvam se vsem muj panasonic je S47 nikoli S49 je to jen taka mala vec a ja to prehlidnul.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2006 09:54

Ahoj. Z nudy jsem přečetl příspěvky a dovolím si dát jednu radu. Pokud chceš opravdu dobrý zvuk a k tomu prostorový ze vševh druhů stereofonního zdroje a bechceš utrácet peníze, kup si za cca osm tisíc sestavu domícího kina Sony. AV Receiver má dekodér Dolby prologic II, takže zvládá ze stereo eignálu udělat prostorový zvuk 5+1 , přložené repro obslouží dynamikou dobře menší byt, dodávaný DVD přehrává v dobré kvalitě DVD. Nádavkem získáš excelentní RDS Rádio a množství vstupů pro další použití. Repra, které tady uvádíte se stěží hodí k PC. Použít je k poslechu TV je nesmysl, protože nezvládají mimo jiné dynamický zdvih. Je to také vyhození peněz, protože cena je proti Výše zmíněné sestavě Sony porovnatelná. AHOJ.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2006 10:04

Jo k odávanému typu. Označení nevím, ale mají ho vystavený v Elektroworldu, a můžeš si ho tam i vyskoušet. Kupoval jsem ho tam bratrovi, jako rádio s výše uvedenými výhodami.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2006 10:12

Typ jsem našel na netu. Cena ale nesouhlasí. Za osm je kompletně k dodání ve výše uvedeném marketu. Adresa k prohlídnutí.:http://www.vltava2000.cz/karen/goodsdetail.asp?strGoodsID=HTP32DW
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 7. 3. 2006 12:45

vlasta: skvělý, kolik ti za to Sony platí?
Rozpočítání na 5.1 neni žádná zvláštní věc, to dneska umí úplně každej receiver (a DprII rozhodně neni nejlepší)
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2006 15:10

Killer. Jsi mimo. neustále se dohadujete, jak zapojit chchlátka k výstupu DVD přehrávače, aby jste dostali dojem prostorového zvuku, který stejně nebude, protože stereo, numí tyto přehrávače rozložit na 5+1. Nemají prologic II. Tak to jsou vyhozené peníze. Já Ti to spočítám jinak. Zaplatíš cca 4 tisíce za počítačové chrchláky+ 2 tisíce za DVD t.j šest tisíc a máš šunt, ktarý nehraje. Tady dáš o dva tisíce víc a máš komplaetní slušné zařízení, které udělá i ze sterea 5+1, má výkon, reprobadýnky hrají, zvládají dynamický rozsah a k tomu ještě máš RDS fm a Am radio. A to vše o pouhé dva tisíce dráž. A o tom, že jsou kvalitnější výrobky to žádná, ale podstatně dražší. Ty si tady bastlíš v jiné diskuzi absolutní šunt a chceš vyskakovat. Běž si to pustit do obchodu, vedle mají ty univezální chrchlající kina vše v jednom, LG Panasonic a pod a porovnej, co umí za osm tisíc Komplet sony a co oni a porovnej to s ještě větším doporučovaným počítačovým šuntem za stejnou cenu. Pak se vrať a napiš skušenost. :-B
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 7. 3. 2006 20:16

Na co vůbec rozpočítávání ze sterea? Stejně je naprostá většina filmů v 5.1. A jak píšu, ProLogic II rozhodně neni nejlepší, zkus si poslechnout to samý na něčem co používá Circle surround II, uslyšíš ten rozdíl.
Nevim v který diskuzi bastlim nějakej šunt?
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2006 21:01

Nezlob se, ale nemáš pravdu. 5+1 zvuk mají jen originální DVD. Předabované a upravované u nás, jsou stereo. A DiVx je to samé, pouze stereo. Tam je prologic výborným přínosem stejně jako u disko a hip hop muziky. A o kvalitnějších systémech se v této cenové relaci nebudeme bavit. Já jsem jen upozornil na zbytečné plýtvání penězi a nesmyslné snižování kvality počítačovými bedýnkami. Jen bych dodal, že jsem zapoměl vypíchnout možnosti zvukového nastavení jednotlivých reproduktorů u zmňovaného AV Receiveru. A nehádej se, běž si přístroje vyskoušet a poznáš rozdíl. Ahoj.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike.M 8. 3. 2006 11:13

vlasta píše:Předabované a upravované u nás, jsou stereo. A DiVx je to samé, pouze stereo. r/quote]

Blbostka pokud mas AC3 sestikanalove tak mas porad 6 kanalu shrink ti zkomprimuje obraz i zvuk, ale nehati ho do sterea nybrz necha 5.1. Ja mam totiz paru takych filmu a pc pripojene k receivru optikou, na pc nastavene spdif a recivt mi vzdy u techto filmu hodi DD 5.1. Ale taky sem zactancem nekomprimace.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 8. 3. 2006 13:27

No ano, ale je jich opravdu pár AC3. Jde i o to, že ty mluvíš o vaužití počítače do Av řetězce. Běžně se to nedělá a kvůli komfortu obsluhy to je nepohodlné.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martinoslav 9. 3. 2006 12:26

Vlasta: Divne, mam spoustu filmu na DVD s CZ dabingem a jsou v 5.1.
Martinoslav
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 9. 3. 2006 13:17

Nejsou. Jsou ve stereu.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 9. 3. 2006 18:29

vlasta: Co to tady kecáš? Samozřejmě záleží jak kterej film, ale i dabing se dneska často dělá 5.1
Ale dabing je stejně v 95% případů kvalitou nesrovnatelně horší než originál.
KillerZero
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka