Jelikož moje archaické domácí kino dosloužilo, tak jsem se rozhodl pro nákup AV recieveru. Po nastudování několika různých fór jsem usoudil, že pro moje potřeby stačí základní model od Yamahy (HTR-6130). Jak jistě víte dostupnost tohoto dnes již výběhového modelu je mizerná.
Měl jsem ale štěstí a v jednom nejmenovaném elektrocentru jsem na něj narazil. Chvíli jsem stál u regálu a už se u mne objevil prodavač. V tu chvíli jsem ještě netuší co za chvíli zažiji.
Požádal jsem prodavače o předvedení a on ochotně souhlasil načež odnesl receiver k regálu s TV a odešel pro propojovací kabely. Když se vrátil, tak měl v ruce HDMI kabel a ním propojil TV s recieverem. Pustil oba přístroje a přesně jak jsem očekával nestalo se nic, prostě žádný obraz a zvuk. Prodavač chvíli stál a díval se na to a pak prohlásil, že donese DVD přehrávač a zapojí ho také. Jak řekl, tak udělal. Zapojil DVD do HDMI 2 a AV receiver do HDMI 1. Stále jsem nechápal o co se snaží, jelikož jak je všeobecně známo tak k tomu,aby AV receiver hrál jsou zapotřebí reproduktory. Taktně jsem ho na to upozornil a prodavač zareagoval tím, že se přesunul k AIO kinu Panasonic a propojil HDMI výstup kina s HDMI vstupem receveru a opět se pokoušel reprudukci zesílit pomocí recieveru. Jak určitě tušíte jeho snaha byla opět marná.
Pomalu mě to přestávalo bavit. Opět jsem ho upozorníl na nutnost připojit repro k recieveru a tak jsme se konečně dostaly ke správnému zapojení.
Jesli máte podobné historky tak je také napište.