Audiofilské nahrávky/Feel different!

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xenmaster 8. 5. 2012 10:24

Lepšia zostava by určite poriešila tvoje problémy so zvukom. Skúsil som si stiahnuť jeden 320kb rip toho albumu.... prepálený až hnus.... 2 pesničky sa dokonca nedajú vôbec počúvať (chrapčanie)... tade cesta určite nevedie. Nemám čas/chuť ťahať flac, lebo som si urobil z originálu. Komu sa páči Marína, a má dosah na CD - veľmi dobrý album. Ostatní, ktorím taká hudba nereže... ignorujte. Toľko k tej téme.
Galaxy Note 3 >>UE Triple.fi 10 pro
Asus GR8 >> ATH-M50x
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 8. 5. 2012 12:19

xenmaster : Nehnevaj sa, ale píšeš také bludy, že sa to nedá čítať... Možno keby si mal zostavu takú drahú, že len káble by stáli toľko ako stojí celá tvoja zostava, možno vtedy by si vedel rozlíšiť 320kbps CBR (lame 3.98 dajme tomu) od FLAC či WAV....
To album čo si tu dal "MARINA & THE DIAMOND" má proste ostrasný zvuk, plochý, zliaty, s malým DR, a nesnaž sa mi tu nahovoriť, že keby som si kúpil originál WAV, tak by to blo zvuk hodný do sekcie "Audiofilské nahrávky/Feel different!" .... :pozor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xenmaster 8. 5. 2012 12:45

Skôr si nemyslím, že ten CD rip je CD rip. CD mám od kamarátky, čo došla sobotu z USA a tam to kupovala 5 minút pred odchodom, tie "CD ripy" sú skôr stiahnuté a skonvertované z youtube, kde ich dali z iTunes. Sťahuješ nezmysly, počúvaš nezmysly. Takže tak.
Asus GR8 >> ATH-M50x
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 8. 5. 2012 13:04

xenmaster : čo si mám o tebe myslieť ? .... Hovorí sa, že čím lepší audio systém doma, tým viac počuť "sprasené nahrávky"... Ty máš podobný ako ja (slúchadlá), ale "MARINA & THE DIAMOND" ti znie vynikajúco, keďže si to dal do tejto sekcie.
SI PADLNUTÝ NA HLAVU.
A pre tvoju zaujímavosť... vypočul som si ripy z originál CD z renomovanej stránky na sťahovanie takej rýchlokvasnej otrasnej hudby, ŽIADEN YOUTUBE RIP... a stiahol som si aj losseles, aj flac, aj mp3 320kbps.......VŠETKO ROVNAKO OTRASNÝ ZVUK.
Ak to tebe znie dobre, tak potom máš na prd svoju slúchatkovú zostavu... lebo ti chýba TECHNICKÝ SLUCH, a asi by ti stačili aj Sansa pecky. Ja by som do určitej miery rozoznal dobrú nahrávku aj na sansa peckách (keďže som ich dostal ku Clipu). No, ale za to sa nemôžem na teba hnevať, že nevieš rozoznať kvalitnú nahrávku od masteringového omylu...
Maj sa.
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 8. 5. 2012 13:41

Tady stojím za nowocaynem, zkusil jsem 2 ripy od různých lidí, zvukově je to tak na úrovni lady Gaga. Skoro nulová dynamika, slívající se zvuk, prostě takový diskotékový standard.

Tady screeny z audacity, první dva jsou Marina, třetí je stejně hnusně hrající Gaga a čtvrté je do tohoto topicu patřící fleetwood mac

Obrázek

Nesvaluj to na ripy, prostě jen postuješ humus co v tomhle topicu nemá co dělat.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod garrett6 8. 5. 2012 15:02

Chlapci chlapci, kvalita hudby sa meria množstvom emócií a nie nejakými programami.
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 8. 5. 2012 15:13

Technickou kvalitu hudbu(o které se tady mluví) emocema fakt nezměříš. Mě se ta Marina po hudební stránce líbí, to ale nic nemění na tom že to technciky je průměr.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 8. 5. 2012 16:36

Bína : A najväčšia irónia je to, že to, čo je dnes technický priemer v hudobných nahrávkach, v roku 1987 (napr. Fletwood Mac, aj ja to počúvam... ;-) ) bol hlboký podpriemer. Lebo je na prd zvuková sterilita (ktorá vtedy nebola na takej úrovni ako je dnes, hlavne u zvuku nahrávok nejakých amatérskejších kapiel), ak tam chýba priestor a DYNAMIKA.
Inak je jasné, že čím menej nástrojov v nahrávke, tým je dynamika menej potrebná, a preto, hoci diskotékové pesničky neznejú dobre (DR 4-7 a často slabí priestor), tak s takým DR-kom a rovnako slabým priestorom znie nejaký metal alebo orchestrálny rock až komicky zle, JEDINE že ho nezachraňuje dobrý priestor (napr. album CRUSH od BON JOVI s priemerným DR8, ale za to so zvládnutým priestorom na rozdiel od tej Mariny, ktorá ma aj priemerné DR nejakých 6-6,5).

xenmaster : To som tu už ja mohol postnúť "HOT LEG - Red Light Fever (2008)" (projekt speváka z THE DARKNESS...ktorí sa dali znova dokopy...), ktorí má DR 4-5, ale za to podstatne väčší priestor než MARINA. No trochu to reže uši.... :kuk:
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 8. 5. 2012 16:41

"čím menej nástrojov v nahrávke, tým je dynamika menej potrebná"
ach, skoda to tu komentovat..
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 8. 5. 2012 16:45

Joan Armatrading - Very Best Of (1991)

http://chartarchive.org/artwork/30515-300.jpg

Obrázek

TO JE NAOZAJ KVALITNÁ HUDBA + NADPRIEMERNE KVALITNÝ ZVUK (presvedčte sa... jej repertoár je od folkjazzu cez poprock po punkrock...)

-- 8. 5. 2012 17:47 --

Andrejsvk píše:"čím menej nástrojov v nahrávke, tým je dynamika menej potrebná"
ach, skoda to tu komentovat..

A nie je to tak ? .... Pri nejakých "Nedvědoch" je dynamika oveľa menej potrebná ( I KEĎ JE VŽDY VÍTANÁ ) než pri nejakom klasickom orchestry, či "orchestrálnom emo-punk-rocku" ..... Tak ja neviem, čo sa ti na tom nezdá....
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kingie 8. 5. 2012 17:25

Dneska me posadila kvalita nahravek Smokie ze 70.let - nikdy driv jsem to neposlouchal. Neco co by si zaslouzilo nalepku audiofilska nahravka vice nez tohle jsem jeste neslysel.

Ukazka http://grooveshark.com/#!/album/Forever/4313753

NOWOCAYN: Neni to tak. Chapu tvuj pohled na vec, kdy je dynamika potrebna k tomu aby se nastroje vzajemne neslivaly. Ale i s jednim jedinym nastrojem muzes hrat ruzne. Tak napr. u kytary Nedvedu dynamika potrebna neni, zato u kytary flamenca, kde jsou pasaze tissi i pasaze, kde poradne riznou do kytar - a tam je v dynamice nebetycny rozdil. A pokud jde o perkuse, ty definuje dynamika mnohem vic nez jeste takove kytary. Napr. atmosferu dodavajici ghost noty, ktere bubenici hrajou v extremne dynamickych stylech jazz a blues pri spatne dynamice ani slyset nejdou a pri dobre jen tak tak.
kingie
Junior

Odeslat příspěvekod xenmaster 9. 5. 2012 21:48

Tak som si tú 7-mičku z CD pozrel v Audacity...
marina7.jpg
Asus GR8 >> ATH-M50x
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 9. 5. 2012 22:42

:tleskani :tleskani
Obrázek
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 10. 5. 2012 12:22

Xen master: Tak schválně nahoď tu sedmou někam na uložto, fakt by mě zajímalo čím to je.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod hexxisek 10. 5. 2012 18:39

Moc tohle téma ani nesleduju...ale sem tam kouknu že jsou tu zmíněný dobrý alba..nevím jestli už to tu někdo řešil ale co říkáte třeba na Pink Floyd - Wish you were here.....nejsem zrovna rocker, ale občas mě chytne nálada kdy můžu celej den poslouchad Floydy a toto album patří mezi mé oblíbené a i když mám velmi levnou sestavičku na které nemohu zas až tak do extrému polemizovat nad kvalitou nahrávek, tak takovej song Wish you were here je perfektní a dle mě to určitě není žadnej provar =) avšak než sem si vybral ze všech verzí tu pro mě nejhezčí něco to dalo nakonec sem skončil u verze Mastersound...u zmíněného songu mám DR 11 =) a co vy a Floydi?
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka