Bína : A najväčšia irónia je to, že to, čo je dnes technický priemer v hudobných nahrávkach, v roku 1987 (napr. Fletwood Mac, aj ja to počúvam...

) bol hlboký podpriemer. Lebo je na prd zvuková sterilita (ktorá vtedy nebola na takej úrovni ako je dnes, hlavne u zvuku nahrávok nejakých amatérskejších kapiel), ak tam chýba priestor a DYNAMIKA.
Inak je jasné, že čím menej nástrojov v nahrávke, tým je dynamika menej potrebná, a preto, hoci diskotékové pesničky neznejú dobre (DR 4-7 a často slabí priestor), tak s takým DR-kom a rovnako slabým priestorom znie nejaký metal alebo orchestrálny rock až komicky zle, JEDINE že ho nezachraňuje dobrý priestor (napr. album CRUSH od BON JOVI s priemerným DR8, ale za to so zvládnutým priestorom na rozdiel od tej Mariny, ktorá ma aj priemerné DR nejakých 6-6,5).
xenmaster : To som tu už ja mohol postnúť "HOT LEG - Red Light Fever (2008)" (projekt speváka z THE DARKNESS...ktorí sa dali znova dokopy...), ktorí má DR 4-5, ale za to podstatne väčší priestor než MARINA. No trochu to reže uši....

Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1