Foobar2k 1.0 Final - Kvalita zvuku

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ujoslav 7. 4. 2011 18:41

Toto nastavenie zvuku bohate stačí.
Možno ešte nejaký fajnový skin, ako napr. DarkOne: http://tedgo.deviantart.com/art/DarkOne ... -187628705
Na cesty: Clip+ => UE Triple.Fi
Do práce: iAudio X5L 120GB => UE Triple.Fi
Doma zdroj: Carat-Ruby 2 / ARCAM CD72T
Repro: ARCAM A85 => Monitor Audio RS6
Slúchadlá: Dispre II JFET => Sennheiser HD800
ujoslav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ZayL 7. 4. 2011 19:28

To nastaveni plne staci. A je to wasapi mimochodem.

Chtel bych se zeptat jak pocitujete to presamplovani, me se zda, ze kdyz hodim treba 96000 nebo vice, tak zvuk se mirne zjemni. Jeste bych se chtel zeptat co mate nastaveny v preferences/advanced/decoding/tone/sweep sample rate.
ZayL
Junior

Odeslat příspěvekod Faid3r 7. 4. 2011 23:46

Samo ze wasapi, ta omacka dela divy.. :))

Jop, snad to tedy bude stacit a snad taky budu chvili zit a poslouchat s pocitem, ze z toho taham maximum! :)

Ten skin DarkOne z obrazku vypada perfektne! Ale zatim si vystacim se zakladnim..stejne je vetsinou schovany v liste.. :)
# Shure SE846 // Audioquest DragonFly Cobalt // Audinst HUD-mx1 // NuForce uDAC2
Faid3r
Junior

Odeslat příspěvekod ZayL 8. 4. 2011 00:30

S tim skinem souhlasim, ja mam ten standartni a vidim jenom playlist a to mi staci, me ty skiny prijdou jako zbytecny experimenty a pro me vyhovujici to je bez nich.
ZayL
Junior

Odeslat příspěvekod hynpin 15. 2. 2012 23:01

Zdravicko lidi,

doufam ze se najde nekdo, kdo narazil na tuto otravnou malickost a vyresil. Na koncich drtive vetsiny FLAC skladeb pri prehravani z FOOBAR 1.1.10 (DARKSKIN v3) pres ASIO do uDAC v2 se vyskytne vterinku pred koncem stopy tzv. glitch, pri nastaveni ASIO bufferu na 512 vzorku, v zavislosti na nastavenem output bufferu ve foobaru. Options v ASIO jsou vsechny vypnute. Diky za nazory
hynpin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M.A.S.H. 29. 11. 2012 00:16

Ahoj,
neviem rozbehať WASAPI so Soundblaster X-fi HD a Foobar2000 (ver. 1.1.18 - DarkOne)
Do Fb2k som doinštaloval foo_out_wasapi v 3.0 a skúsil vybrať jednu z WASAPI možností pre USB Soundblaster HD, ale vypisuje mi hlášku
"Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 16-bit / 2 channels"
Ani zmena na iný Output data format (8-16-24-32bit) nepomáha.
Foobar hrá iba na DS:output.
Je ešte niekde niečo potrebné nastaviť aby to šlo z PC priamo do USB?
(Na PC mám Win7, k externej zvukovke mám pripojené slúchadlá DT 770 PRO)
M.A.S.H.
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 29. 11. 2012 01:16

Napada ma, ci by si nemal vo Foobar2000 v Preferences | Output nastavit 24 bit komunikaciu so zvukovkou, mozno tam mas nastavenych 16bit. V specifikaciach sa pise o 24bit pri prevode digital->analog, preto sa domnievam, ze by to mohlo byt ono.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 29. 11. 2012 08:21

Mas v DSP nastaveny SOX resampler ?
Ak nejde WASAPI tak skus ASIO.
Dalej nepises aky format sa pokusas prehrat.
Mal som poslednou dobou tiez problemy no po pouziti poslednej verzie foobar pominuli. Upravim sem aktualny balicek a kazdy nech si ho nastavi sam tak ako jemu vyhovuje.....
Bude v nom vsetko podstatne a potrebne.....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod armaman 29. 11. 2012 10:09

armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod icotech852 29. 11. 2012 11:53

:hm pouzivam AIMP3 zo savietseho sajuzu kde prehravam cez wasapi.Dost tu spievate o foobare :hm zeby bol rozdiel v posluchu velky?
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 29. 11. 2012 12:07

Je to zvyk.
Dakedy davno ho ktosi oznacil za audiofilsky player a tak ho vela ludi zacalo pouzivat.
Tiez som si nan zvykol a hram okrem BD-R rip na nom vsetko co "trh" ponuka teda hlavne .flac .ape sacd a dvd-a.iso.
cas od casu ma chyti ci kopne muza a skusim daco ine no foobar asi sotva u mna cosi nahradi....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod M.A.S.H. 30. 11. 2012 00:35

bogino, práve, že to nejde ani na 24... :-l

armaman, nejde mi prehrať cez WASAPI nič - ani mp3 ani flac, stream... Skúsim ešte ASIO. Na fóre Creative som pozeral, či nie je oficiálny ASIO driver pre X-Fi HD, ale nie je. Takže asi zostáva iba asio4all.
Ohľadom SOX som čosi našiel, ale plugin foo_dsp_src9.dll mi nejde spustiť - vypisuje, že nie je kompatibilný s novou verziou Fb2k.

Mrknem aj na ten tvoj balíček, ale asi až cez víkend. Nejak sa nakopila práca, tak nestíham.
Vďaka za pomoc.
M.A.S.H.
Junior

Odeslat příspěvekod M.A.S.H. 2. 12. 2012 22:40

Tak už druhý večer maturujem s tvojim balíčkom nad asio a stále nič :(
Nedarí sa. Ale vidím, že foobar prehráva (skúšam mp3). Ak mením v Playback>Output akýkoľvek výstup DS, tak to hrá presne podľa zvoleného výstupu (aj na X-fi HD). Pokiaľ zvolím ako out ASIO4ALL, tak nič nepočujem.
V programe ASIO4ALL mám "vysvietené" zapnuté USB Sound Blaster HD.
M.A.S.H.
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 2. 12. 2012 22:43

Vo foobar treba mat zvoleny aj spravny kanal.
V DSP treba mat zvoleny spravny upsampler
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod M.A.S.H. 2. 12. 2012 23:28

Tak tu bude asi problém... ja tam mám toto:
asio.jpg
asio.jpg (38.31 ) Zobrazeno 3197 krát
M.A.S.H.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka